perjantai 12. joulukuuta 2008

Suomalaiset yrittäjät lähtevät ennätysmäärin Venäjälle

Olen kirjoittanut tietoisen tylysti ryssäfoobikoiksi kutsuttuja järjestöjohtajia ja toimittajia vastaan. Monet ovat jopa ärtyneet. Ymmärrän heidän pelkokuvien suosinnan kahdesta taustasta käsin. Pro Karelia –liikkeen synnytysideologiaan kuuluu vihamielisyys Venäjän hallinnon johtoa vastaan, koska Venäjän hallinto symbolisoi heille Suomen ja Venäjän välisen rajasopimuksen valtiollista kiistämättömyyttä. Olen moittinut myös eräitä muita pelkokuvien suosioita, koska mielestäni nämä valehtelevat oman järjestötoimintansa olemassaolon tarpeita varten. Ryssäfobiasta on tullut heille olemassaolon myytti, jota pitää väistämättä esittää, jotta kansa liikkuisi ja suosio olisi taattu. Lisäksi on ihan aitoja paranoidisia tyyppejä, jotka etsivät omalle ahdistukselleen ulkoisen kohteen. Sellainen paha ulkoinen kohde löytyy suomalaisten primitiivisten tuntojen valossa Venäjältä.

Olen laiminlyönyt blogissani pääasiallisen viitekehykseni ja toimikuvani talouden ja politiikan alalla. Olen kirjoittanut jo useita satoja talouspoliittisia artikkeleita tai yrittäjähaastatteluita Venäjän kauppatie –lehteen (www.kauppatie.com) sekä jossakin määrin muihin tiedotusvälineisiin. Tänään sain kuulla aivan tuoreet tilastoimattomat tiedot, etteivät suomalaisten yritysten tilauskirjat ole enää täynnä, mutta nämä yritykset ovat innostuneemmat kuin koskaan ennen Venäjän markkinointiin! Yritykset kääntyvät Venäjän puoleen, jossa kasvumahdollisuuksia ja veturiapua suomalaisen talouden hidastumiselle riittää. Venäjän markkinoinnilla menee tällä hetkellä paremmin kuin koskaan. Tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aiemmin ovat suomalaiset yrittäjät kiinnostuneet Venäjä-kontaktien rakentamisesta. Nyt on myös oikea aika luoda suhteet tai vahvistaa vanhoja Venäjälle, koska markkinoiden strateginen uusjako on tapahtumassa myös Venäjällä. Toivottavasti tämä strateginen ja molemminpuolinen hyödyllinen aika uudistaa myös suomalaista julkista ja poliittista ilmapiiriä.

Tuntuu hyvältä olla suomalainen: yrittäjät tietävät, ettei Venäjän vihaamisesta hyödy! Toivottavasti lööppejä kalastavat suomalaiset toimittajat ja järjestöintoa virittävät poliitikot eivät tee nyt tyhmiä tekojaan, jolloin lyötäisiin rukkaset vasten kasvoja, kun liiketoiminnan kannattavuutta etsivät suomalaiset ovat kääntyneet Venäjälle.

Ps. ensi viikolla ilmestyy minun pdf-kirja, yli 400 sivua, kokemuksia, yrittäjähaastatteluita, suomalaista ja venäläistä tutkijayhteistyötä sellaisen Venäjän puolesta, jossa Venäjää voi tarkastella ilman fobioita. Kirjan lukeminen on mahdollista tämän kotisivuni kautta: http://personal.inet.fi/business/molari/
Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha