lauantai 10. tammikuuta 2009

Olenko mukana "ääriblogissa"? En suinkaan!

Minä olen saanut hyvin lyhyessä ajassa jo toistakymmentä hienovaraista ja vähän rumempaa moitetta tai uhkausta, joiden mukaan kirkkoherra ei saisi seikkailla ”ääriblogissa”. Jotkut ovat tulleet suoraan henkilökohtaisina sähköposteina, jotkut ovat tulleet julkisina puheenvuoroina minua vastaan. Erityisesti tuo jälkimmäinen piirre on tunnettua, joten otaksun mainitut reagoinut nyt hyvin taktisiksi. Lisäksi niissä on sanottu, että pappi pysyköön lipereissään, mikä oli hämmästyttävää kyllä fasistisen Saksan antama ohje Hitleriä tunnustaville papeille, jotka eivät saaneet arvostella nähtävää vääryyttä. Ymmärrän, että tällä tavalla menetellessään julkisilla kysymyksillä ja leimaamisilla suvaitsevaisuutta ajavat kirjoitukseni äärimmäishenkisiksi, Suomen SS-ihmiset ovat löytäneet taktiikan häiritsevän papin vaientamiseksi! Tuo työtapa on ilmeisen tyypillinen mainituille tahoille: pilataan äärimmäishenkisen suomalaisen politiikan vastustajat ja vaaditaan tuolla perusteella noiden ihmisten vaientamista – virkaan, asemaan tai muuhun vedoten.

Minä en ole minkään poliittisen organisaation jäsen. SAFKA:n sivuille kirjoitan satunnaisesti muutamasta henkilökohtaisesta syystä.
(1) Sivustosta huolehtivat henkilöt ovat kokemukseni mukaan hyvin hienoja ihmisiä, joita huolestuttaa ihmisyyden sortaminen, jollaista tapahtuu sekä meidän keskuudessamme että naapurien keskuudessa. Nämä ihmiset ovat kiinnostuneet heikompiosaisten oloista keskuudessamme.
(2) On totta, että en ole tyrmäävä Venäjän hallitusta ja presidenttiä vastaan toisin kuin valtaosa suomalaista mediaa kai olettaisi suomalaisten olevan. Minä en ole mielistynyt vastakkainasetteluihin, joissa Venäjää tehdään epäinhimilliseksi. En pidä siitä, että pääsääntöisesti kirjoitetaan täyttä valetta Venäjästä. Koen hyvänä, että jossakin joku hyväksyy leppoisan suhtautumiseni elämään Venäjällä.
(3) SAFKA:n ideologinen perusta on jalo humanismi, joka vastustaa kaikenlaista sortoa. Tämän ihmisyyden puolustamisessa toki on inhimillistä, että meikäläinen ja monet muutkin sortuvat tai käyttävät joskus kovaa retoriikkaa ja verbaalisia tiukkoja ilmauksia. Ihminen on niin loukkaamaton, että ihmisyyttä loukkaavia tahoja vastaan pitää kirjoittaa kynän terävänä.

SAFKA:n lempeä, suvaitsevaisuutta ja solidaarisuutta tukeva blogi on syntynyt, jotta ääriblogien maailma ei täyttäisi Internetiä. SAFKA on paremman ihmisyyden asialla. Jos nimeni on joillakin ääriblogeissa, silloin vieras henkilö on taas varastanut nimeni väärään tarkoitukseen. Jo kerran tänne SAFKA:n sivulle joku kirjoitti allekirjoittaneen nimissä perättömyyksiä. Jos joku ei usko minua humanistiksi, joka vastustaa äärimmäishenkisyyttä, saapukoon antifasistisen päivän kunniaksi väitöstilaisuuteeni lauantaina 7.2.2009 kello 10:15 Helsingin yliopiston päärakennuksen vanhalle puolelle, Auditorium XII, Unioninkatu 34, koska siellä käyn käsiksi äärimmäishenkisiin ryhmiin ja näiden johtajiin. Viitekehyksenä on erityisesti CIA:n ja NATO:n mutta myös Venäjän vastaavat tutkimukset projektiivisesta identifikaatiosta, joita varten on hyödynnetty Kleinin ja Bionin psykoanalyyttisiä malleja. On parempi kohdata itsessään oleva paha, eikä heijastaa sitä viholliskuviin ja syntipukkeihin.

Ei kommentteja: