tiistai 13. tammikuuta 2009

Politiikka ja Jumalan rauha

Globaalin talouslaman häikäilemätön hyödyntäminen epädemokraattisten ja valtiota hajottavien päämäärien puolesta oli jo hyvin oletettavaa, kun tuntee venäläisen opposition länsimaiset suhteet. Allekirjoittanut kysyikin jo joitakin aikoja sitten, voisiko Venäjän tiedustelupalvelu FSB mahdollisesti kertoa tuollaisten ryhmien toiminnasta Venäjällä lehtijuttua varten, koska noista uhkista ja mediapelistä sopisi tehdä lehtijuttu. Suomalaisten lukijoiden olisi ollut kiinnostavaa tietää hiukan tarkemmin mainituista ääriryhmistä, jotka käyttävät häikäilemättömästi taloudellista taantumaa ja pahoinvointia epädemokraattisiin päämääriin. FSB vastasi kunnioittaen, ettei heidän mediakeskuksensa valitettavasti voi kertoa kysytyistä asioista. Luultavammin turvallisuusorganisaatiot kuitenkin seuraavat kaikissa valtioissa valtiovaltaa hajottavia voimia. Se on hyvä, että niin tapahtuu myös Venäjällä. Joidenkin hajottavien porukoiden tarkoitusperät ovat myös rajojen takaisia.

Toinen Venäjä on pieni venäläinen – pääasiassa ulkomaisella rahoituksella – toimiva porukka, joka ei halua osallistua demokraattiseen päätöksentekoon ja häiritsee vaalitapahtumia, mutta se voittaa toistuvasti länsimaisessa mediassa julkisuutta. Nyt tuon porukan tiedetään valmistelevan Venäjällä taas kerran provokaatiota, tällä kertaa Venäjän kommunistista puoluetta vastaan. Toinen Venäjä tahtoo juhlia 31. tammikuuta omana ”protestipäivänään” (nesoglasnih). Ryhmittymä on ottanut tällä kertaa itselleen kuvaavan nimen: ”ei-järjestelmä” (nesistemnaja).

Mainitulla porukalla ei ole mitään aikomusta hakea oikeudellista lupaa protesteihinsa. Sillä ei ole juuri kannattajia, joita varten edes pitäisi kertoa, missä protestit tapahtuvat. Moskovassa on kuitenkin suunniteltu pidettäväksi useita demonstraatioita. Näiden erikoisuus on siinä, että ”Toinen Venäjä” on menettänyt kiinnostavuutensa, joten se hakeutuu kommunistien vastaiseen provokaatioon! Tällä tavalla sen on mahdollista saada enemmän mediassa näkyvyyttä!

Toinen Venäjä” on tullut tunnetuksi myös sen kiinteistä suhteista ulkomaiseen rahoitukseen, joten amerikkalaisessa ja eurooppalaisessa mediassa suomalaiset mukaan lukien on odotettavissa taas kerran valitettavia koskettavia kuvauksia Venäjän oppositiosta. Ja Venäjä pelko vain kasvaa Skandinaviassa. Luulenkin, ettei ”Toinen Venäjä” toimi vain oman maansa muuttamiseksi, vaan kansainvälisen huolestuneisuuden vahvistamiseksi.

Jos vähän saa olla ennustajaeukko, tuskin suomalaiset toimittajat osaavat kuitenkaan jo kohta tulevista valokuvista katsoa, kuka on Venäjän demokraattista oppositiota (”kommunistit”) ja kuka on järjestelmää vastustavaa oppositiota (”Toinen Venäjä”). Kommunisteilla on toki liput ja värit, jotka paljastavat, etteivät ainakaan kaikki olleet ”Toisen Venäjän” kannattajia. Jälkimmäinen osaa esiintyä suurten kansanjoukkojen äänenä länsimaisissa tiedotusvälineissä, vaikka todellisuudessa se on pikemmin erään venäläisen puiston pieni shakkikerho kuin kansanliike. Heillä on taitava shakkimestari (Garry Kasparov) ja muita nappuloita (Grigori Yavlinsky jaEduard Limonov).

Kristittynä ajattelen, että yhä tärkeämmäksi on tullut meidän aikamme muutoksessa säilyttää ”Jumalan rauha”. Juuri mediassa tapahtuvan informaatiosodan, provokaatioiden ja kansanliikkeiden tarkoituksena on usein rauhallisuuden järkyttäminen, jotta alitajuisten pelkojen vaikutuksessa yksilöt ja joukot tekisivät kulloinkin haluttuja päätöksiä, etsisivät (väärää) Pelastajaa ihmisestä tai ihmisten tekemistä organisaatioista ja sotakoneista. Jumala antaa rauhan, joka on ymmärrystä ylempi, jota maailma ei voi antaa. Sellaisessa rauhassa voi tehdä harkittuja päätöksiä elämästä. Ilman Jumalan antamaa rauhaa olemme sokeiden viettien ja huijareiden orjia.