perjantai 20. helmikuuta 2009

Demagogien demonologialta hävisi pohja

Juuri äskettäin on tehty hyvä sopimus, jonka mukaisesti Suomi tehostaa rikostorjuntaa Venäjän avulla (18.2.2009). Suomi ja Venäjä allekirjoittivat rikostorjuntasopimuksen tietojenvaihdosta. Suomi luovuttaa tietoja FSB:n tietokantaan. Tällä tavalla lisääntyy tehokkuus terrorismin torjunnassa. Suomi voi hyötyä järjestäytyneen rikollisuuden ja laittoman maahanmuuton torjunnassa. Sopimusta varten sisäministeri Anne Holmlund tapasi Venäjän sisäministerin Rashid Nurgaljevin, hätätilaministerin Sergei Shoigun ja FSB:n johtajan Aleksander Bortnikovin. Mukana oli luonnollisesti suojelupoliisin edustaja (Petri Knape). Tietojen vaihdon lisäksi koulutus- ja tutkimusyhteistyössä suhteet syvenevät. Tällaisten sopimusten luulisi ja toivoisi uudistavan Suomessa vallitsevaa tavanomaista ajattelutapaa, jossa turvallisuuspalvelut – erityisesti Venäjän – leimataan kauheaksi ja pahaksi. Nyt on selvästi havaittavissa, että viranomaisilla on jo nyt tarve yhteistoimintaan ilman mitään demonologiaa naapurivaltion turvallisuuspalvelusta. Jospa käsitykset suomalaisten päättäjien kanssakäymisen jälkeen uudistuisivat myös internetissä seikkailevien demagogien parissa.

Minua on leimattu antifasistiksi. Olen myös itse antanut leikkimielisyydessä oikeuden melkein mihin tahansa leimasanaan tai arvonimeen. Elämä on niin lystikäs, kun kaikki ennakkoluulot otetaan niin kauhean vakavasti, kun taas todelliset asiat vesitetään ja turhennetaan. Mielestäni Suomen antifasisteilla ei ole mitään erityistä suhdetta turvallisuuspalveluihin, ei ainakaan Venäjän, vaikka jotkut ihmiset ovat sellaisiksi vihamielisesti "safkalaisia" (ja jopa minua) leimanneet. Nyt on kuitenkin havaittavissa jopa se, että nuo turvallisuuspalvelut ovat hyvä ja luonnollinen osa myös Suomen oman turvallisuuskoulutuksen ja valvonnan kannalta (http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/02/803547).

Kristittynä olen jo vanhastaan oppinut apostoli Paavalin kirjeestä roomalaisille, että esivallan olemassaolo on hyvä ja suositeltava asia. Toivottavasti nyt tämä kaikin puolin järkevä yhteistyösopimus tulee reilusti julkisuuteen, jotta Suomen mediassa ja kylähullujen puheissa kovasti kauhistelevat uskomukset turvallisuuspalvelujen paholaismaisesta luonteesta poistuisivat vähitellen. Viranomaisten täytyy tehdä työtänsä - ja he tekevät jo nyt myös keskenään.

Ei kommentteja: