lauantai 28. maaliskuuta 2009

Aivot kuntoutuksessa


Tulin varsin myöhään kotiin töistä, vasta kello 2 aikaan aamuyöllä. Oli rippileiriläisten kanssa konsertissa ja siksi saatoin lähteä kotiin vasta kello 12 jälkeen Pohjasta. Matkalla vein kaksi henkilöä kotiin. Oma poikani oli naapurin luona yökylässä, koska vaimon piti mennä katsomaan äitiänsä, joka makasi Pietarissa sairaalassa jäätyään auton alle.

Onni oli siinä, että lauantai on tänään vapaapäiväni. Se on myös syntymäpäiväni. Yllättävän monet tutut ihan lähipiiristä ovat syntyneet 28. maaliskuuta. Tiedän ainakin neljä muuta, jotka viettävät syntymäpäiväänsä tänään. En kuitenkaan juhli mitenkään erityisesti. Pojan huoneessa on kuitenkin salapaikassa syntymäpäivälahja minua varten. Sain lahjaksi aivoja mukavasti virkistävän vempaimen (head massager)! Tämän jälkeen on odotettavissa, ettei suomalaisten lähimmäisten tarvitse enää kärsiä Suomen tyhmimmästä antifasistisesta pässistä niin kuin jotkut ovat kirjoittaneet meikäläisestä. Vihdoin veri kiertää aivoissa.

Kävin aamulla pojan yökylästä ja lähdimme Itäkeskukseen Helsinkiin, koska minun piti toimittaa optikon todistus poliisille. Olen tullut jo niin vanhaksi (45 v). Kysyin samalla poliisilta tietoa Internetissä levitetyistä väitteistä, että eräs henkilö olisi tehnyt minua vastaan rikostutkintapyynnön. Hän kertoo tuosta väitteestä ainakin Iltalehden ja Kauppalehden sivustoilla sekä Suomen antifasistisen komitean ja Johan Bäckmanin vaaliblogin kommenteissa. Lukijoita on noille väitteille toista tuhatta. Lisäksi mainittu henkilö on toisaalla kirjoittanut, että KGB/FSB maksaisi minulle siitä, että toimin Venäjän hyväksi. Tuo henkilö on esittänyt Internetissä jakeluverkostoksi suojelupoliisin, keskusrikospoliisin, Helsingin poliisin, median ja kansalaisjärjestöt. Poliisi tarkisti tietokoneeltaan, ettei mitään tutkintapyyntöä ole todellisuudessa vireillä. Itse asiassa poliisi sanoi, että mainitun henkilön toiminnasta voisi tulla hänelle rangaistus. En kuitenkaan pitänyt tärkeänä minkään prosessin käynnistämistä. Olin kuitenkin jo aiemmin lähettänyt kuva-aineiston hänen toiminnastaan mainituille tahoille ja kertonut, että voin vastata tarvittaessa kysymyksiin. Toivon, että Mika saa rauhan sielulleen eikä provosoidu asiattomuuksiin. Poliittinen erimielisyys on eri asia kuin rikollisuus.

Poliisin jälkeen kävin poikani kanssa syömässä. Hän innostui kovasti kiinalaisista kirjaimista niin kuin on aiemminkin tykännyt. Piirsi pienelle paperille ruokapöydässä olleet kiinalaiset kirjaimet ja kiinalainen tarjoilija kertoi voivansa lukea ne. Sen jälkeen lähdimme pojan pyynnöstä kirjakauppaan ja ostimme Kiina-Suomi-Kiina –sanakirjan, koska haluamme molemmat yhdessä opiskella kiinalaista kirjoitusta ja piirtää sanoja vähitellen. Suomea ja venäjää hän on jo oppinut lukemaan ja puhumaan; englantia hän ymmärtää hyvin muttei puhu sujuvasti.

Mielenkiintoisesta oli havaita eilen, että Moskovan diplomaattiakatemiassa (hyvin legendaarinen opinajo) informaatiopsykologisen sodankäynnin spesialisti Manoilo on ilmeisemmin hyvin seurannut Helsingissä ollutta kohua. Ilmeisemmin tuossa keskeisessä opinahjossa tiedetään ja arvioidaan nyt Suomessa koettua hysteriää, joka Leena Hietasen sanoin vaikutti yhden nashi-nuoren saapumisen suhteen siltä että ikään kuin 1000 tankkia olisi tullut itärajalle. Manoilo oli laittanut juuri toissapäivänä - tuskin sattumaa - kotisivuilleen joulun alla 2008 tekemäni haastattelun hänelle. Siinä käsittelimme Suomen tilannetta informaatiopsykologisen sodankäynnin näkökulmasta. Lähetin hänelle sähköpostin eilisiltana ja kysyin, jos tekisimme uuden analyysin Viron ja Suomen vallitsevasta tilanteesta uuden informaation näkökulmasta.

Tämä oli sellainen tavallinen kyläpapin vapaapäivä.