keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

"Nashi" on tullut meidän keskellemme

Kirjoitin 4.12.2008 pääasiassa REGNUM (4.12.2008) –lehteen tukeutuen Viron antifasistisen Yövartio-järjestön ("Ночной Дозор") tiedotustilaisuudesta Tallinnassa 4.12.2008, sillä Viron hallinto oli huijannut EU-paikkoja sortamansa venäläisen väestöosan tähden, jota se ei kuitenkaan lukenut muissa yhteyksissä väestökseen (http://antifasistit.blogspot.com/2008/12/viron-antifasistit-4122008-viron.html). Pidin tärkeänä, että Viron antifasistit tulevat paremmin suomalaisten tietoon. Nämä olivat valittaneet ahdistettua asemaansa, jota edelleen vain vaikeutettiin Viron nykyhallituksen vihamielisen "historian tulkinnan" avulla. Joka tapauksessa nämä olivat huolissaan ihmisarvosta, jonka loukkaaminen oli otettu järjestelmän tavoitteeksi. Kristillisistä lähtökohdista käsin sanoen on mahdollista sanoa, että vapautuksen teologian lähtökohdat velvoittivat analysoimaan Viron järjestelmällisesti toteuttamaa sortoa.

Kirjoitin 8.1.2009 huolestuneena, miten kauan Viro enää kestää, kun siihen saakka oli lähinnä ylistetty Viron talousihmettä (http://antifasistit.blogspot.com/2009/01/miten-viro-kestisi-edes-vuoden-tai-pari.html). Sama artikkeli levisi pian myös viron kielelläKas Eestit on veel aastaks või paariks? (http://antifasistit.blogspot.com/2009/01/juha-molari-kas-eestit-on-veel-aastaks.html). Erityisen huolestuttavalta näytti venäjänkielisen vähemmistön työ- ja talousolot.

Kirjoitin 17.2.2009 terveisinä viestin, jonka tähden eräät henkilöt nauroivat vielä siinä vaiheessa: ”Onneksi olkoon upeasta matkasta ja suhteiden hoitamisesta! Tämä suhteiden rakentaminen on historian kirjoihin jäävä merkittävä tapahtuma, sillä aiemmin vastaavat kanssakäymiset ovat valitettavasti puuttuneet tai olleet liian ohuita. Te teette historiaa ihmisarvon puolesta! Luulen, että pian vastavoimat säikähtävät, kun näkevät nykyaikaisessa maailmassa antifasististen humanistien kykenevän keskinäiseen kanssakäymiseen, informaation siirtämiseen toinen toiselle ilman manipuloivan median russofobista filtteriä. Minä en valitettavasti päässyt mukaan virkavelvollisuuksien tähden.” Muutamat pilkkasivat Internet-sivuilla, että mitä yhteistyötä muka ja mitä vastavoimien säikähtämistä muka. Nyt Venäjän demokraattisen antifasistisen nuorisoliikkeen (”Nashi”) saapuessa Helsinkiin mielenosoituksiin, ei enää yhtä pilkallisesti naureta, koska keskinäinen kanssakäyminen on tullut jo vihdoin todeksi. Yleisenä reaktiona näyttää olevan pikemmin pelko, kun monet vihastuvat ja säikähtävät demokraattisen nuorison saapumista Suomeen! Pikemmin nyt kutsutaan poliisia ja Suojelupoliisiakin apuun, kun mainitut vastavoimat säikähtivät! Tämä kanssakäyminen oli odotettavissa – eikä kansainvälinen yhteistyö pääty maanantaihin 23.3.2009. Suomi on jo liian kauan elänyt informaation saamisessa pimennossa, joten nyt on mahdollista avartaa tiedon vaihto osapuolten välillä. Totuus vapauttaa, ei uutispimento.

Kirjoitin 20.2.2009 Viron järkyttävästä ihmisoikeustilanteesta (http://antifasistit.blogspot.com/2009/02/viron-syoksykierre-vauhdittuu.html). Juuri järkyttävä ihmisoikeustilanne on pääasiassa 23.3.2009.

Kirjoitin 1.3.2009 Dmitri Ganinin (Дмитрий Сергеевич Ганин) murhasta sekä Dmitrin äidin ja presidentti Medvedevin kirjeenvaihdosta (http://antifasistit.blogspot.com/2009/03/safka-vaatii-viroa-selvittaa-dmitri.html).

Kirjoitin 12.3.2009 Sergei Šoigun (Сергей Кужугетович Шойгу) lakiehdotuksesta. Ehdotuksen mukaan Neuvostoliiton voiton kiistäminen Suuressa isänmaallisessa sodassa ja Voitonpäivän häpäiseminen johtaisivat rikosoikeudelliseen vastuuseen Venäjällä (http://antifasistit.blogspot.com/2009/03/venajan-vastainen-historian.html). Venäjällä oli jo keskeiset poliitikot kiinnittäneet vakavasti huomiota historian väärinkäyttöön sorron välineenä. Tämän jälkeen 23.3.2009 on vain johdonmukainen seuraava askel.

Tämän jälkeen on hyvin johdonmukaista, että maanantaina 23.3.2009 Helsingissä lehdistötilaisuudessa lausun muiden rinnalla muutaman sanan Viron ongelmasta sekä Helsinkiin nyt lanseerattavasta moraalittomasta ”historian tulkinnasta”, jonka tarkoituksena on halveksia venäläisiä ja puolustella Venäjä-vihamielisyyttä. Onneksi dosentti Bäckmanilla on ollut riittäviä suhteita, että hän sai kutsua kolme sisarjärjestöä Suomeen. Olen vuosi tai pari sitten kertonut, että tällainen yhteistyö olisi ihan tarpeellista. Valitettavasti meikäläinen elää niin tavallista koti-isän elämää, ettei ole mahdollista kutsua ketään merkittävää tai tutustua tärkeisiin vaikuttajiin.

Olen vuosikaudet kirjoittanut sen puolesta, että Venäjää ei pidä tuntea fobioista käsin, vaan rakkaudesta käsin. Suojelupoliisin kerrotaan tarkkailevan tilaisuutta. He kertovat tällä kertaa sen julkisuuteenkin. Minulle tarkkailu on yhdentekevää, koska olen avoin, julkinen ja rehti ihminen, jolla ei ole mitään salattavaa. Olen pyyteettömästi isänmaallinen ihmisoikeusihminen, joka tahtoo lähimmäisrakkautta ihmisvihan ja sorron sijaan. Yhtä hyvin kritisoin poliitikkoja kuin poliisia, jos nämä syyllistyvät väärämielisiin fobioihin ja sortoon. Äskettäin kritisoin Suomen Eduskunnan sairasta fobiaa, johon muutamat kansanedustajat intoutuivat 45minuuttia –ohjelman tähden (http://antifasistit.blogspot.com/2009/02/suomen-eduskunta-harkitsee-apartheid.html). Ehkä jo vihdoin on hyvä tietää, miten paljon Suomessa yhä suositaan turmiollista vihaa, kun päättävistä ihmisistä alkaen nämä elävät harhaisina juoksuhaudoissaan, menneisyydessä, menettäen tervehenkisen nykyisyyden.

Lue myös kotisivuni: http://personal.inet.fi/business/molari/

1 kommentti:

lahtari kirjoitti...

"sillä Viron hallinto oli huijannut EU-paikkoja sortamansa venäläisen väestöosan tähden, jota se ei kuitenkaan lukenut muissa yhteyksissä väestökseen"

Kuinka monta kertaa tämä pitää selittää? EU-parlamentin paikat todellakin määräytyvät väestön, eivät kansalaisten määrän mukaan. Sen sijaan EU-parlamenttivaaleissa vain EU-maiden kansalaiset saavat äänestää. Tämä kaikki on todellakin täsmälleen EU:n säädösten mukaista ja Viro ei ole huijannut mitään eikä ketään.