maanantai 16. maaliskuuta 2009

minge põrgu, go to hell

Amnesty International raporteissaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tuomioissaan ja Yhdistyneiden Kansakuntien Kidutuksen vastainen komitea (the UN Committee against Torture, CAT; http://antifasistit.blogspot.com/2009/02/viron-syoksykierre-vauhdittuu.html) ovat Viron tähden puuttuneet jo toistuvasti siihen todelliseen sortoon, jonka kohteiksi venäjänkieliset ovat joutuneet Virossa. Nämä ovat joutuneet sorretuiksi riippumatta venäjänkielisen ihmisen iästä, pienestä lapsesta vaariin ja mummoon. Baltiassa harjoitetun sortopolitiikan työvälineenä on historia – tai oikeastaan historian tapahtumien uudelleen kirjoittaminen. Vanhat haudat luurankoineen ja pölyttyneet asiapaperit nostetaan esille, jotta nykyisten teinipoikien ja –tyttöjen sortaminen tulisi perustelluksi historiasta käsin. Tämä on järkyttävää, että oman aikamme ihmistä ei kohdella vuoden 2009 tilanteesta käsin, vaan menneisyyden luurankojen avulla, vaikka pääsääntöisesti nämä nykyiset ihmiset eivät ole eläneet edes tuota menneisyyttä. Kaiken lisäksi historiaa ei lueta edes oppimista varten, vaan väärentämistä varten.

Viron venäjänkielisen vähemmistön ei pidä anoa mitään Viron kansalaisuutta, vaan heille pitäisi myöntää kansalaisuus syntymänsä perusteella ilman mitään kielikoetta. Viron valtio on vielä niin epäselvä, että sen hallitus ei ole kyennyt ihmisoikeuksia kunnioittaen toivottaa venäläistä vähemmistöään tervetulleiksi, vaan on muodostanut kansallista turvallisuuden tunnetta tuhoten tehokkaimmilla keksimillään konsteilla suurinta vähemmistö ryhmäänsä.

Nyt Helsingissä Viron suurlähetystön järjestämä tapahtuma on imperialistinen pyrkimys laajentaa virolaista natsi-politiikkaa Suomen ja Helsingin alueelle, jossa valitettavasti on luonnostaan russofobista ilmapiiriä. Suomessa on jo asevelihengessä syntynyttä vanhaa venäläisvastaisuutta, jota media ruokkii päivittäin valheilla. Markkinointiviestinnän näkökulmasta venäläisvastaisuuden kasvattamiselle on otollinen yhteiskunnallinen tilanne, koska talouslama ruokkii syntipukkien etsimistä. Nyt Viron suurlähetystö on päättänyt tuoda Suomen markkinoille oman tuotteensa: venäläisvihamielisyyttä tukevan historian väärentämisen.

Helsinkiin 23.3. on kaavailtu Viron suurlähetystön toteuttama venäläisvihamielisen tuotteen maahantuonti. Siinä venäläisvastaisen asenteen työmenetelmänä on historian venäläisvastainen uudelleen kirjoittaminen, kun sitä vastoin hyvässä maailmassa tämän päivän ongelmia ei pitäisi ratkaista vanhoista haudoista. Tämän vuoksi on erittäin hyvä, että Suomen antifasistinen komitea (SAFKA) on reagoinut tapahtuman järjestämiseen; ja Nashi-järjestö ja Venäjän yhtenäisyyden puolue järjestävät Helsingissä tiedotustilaisuuden tapahtuman johdosta. Tämä kaikki on siis OK minun silmissäni, kunhan hälinöintiä ei synny, koska hälinät antaisivat vahvistusta huonon Venäjä-kuva rakentamiselle. Tärkeää on, ettei hulinointia tulisi. SAFKA tekee myös historiaa - niin kuin koko olemassaolonsa ajan - ja kutsuu Venäjän demokraattisen antifasistisen nuorisojärjestön ensimmäistä kertaa Suomeen. Pidän tuota kutsua erittäin hyvänä ja olen puhunut sen puolesta jo ennen SAFKA:n syntyäkin, mutta pidän toki riskinä, että mielenosoitus voi provosoida suomalaisten sivistymätöntä russofobisuutta entisestään. Ehkä SAFKA ja Nashi yllättävät... Nashi on varsin kristillishenkinen nuorisojärjestö, vähintään yhtä paljon kuin Suomessa kirkon tiloissa kokoontuvat partioryhmät; myös Pietarin Nashi kokoontuu kirkon tiloissa, ortodoksisen kirkon rakennuksissa.

Stalinin ajan Moskovan kadulla juoksenteli mies huudellen :
-Koko maailma kärsii yhden miehen takia! Vain yhden miehen!
KGP nappasi heti huutelijan ja kuulustelut aloitettiin.
- Mitä tuli huudeltua kadulla ?, komissaari tivasi.
- Koko maailma kärsii yhden miehen vuoksi ! ,kuullusteltava huusi taas.
- Ketä mahdat tarkoittaa ? ,komissaari kysyi pahanenteisesti.
- Ai ketäkö ? ,ihmetteli mies. - No Hitleriä tietenkin !
- Ahaa... ,komissaari hymyili tyytyväisenä. - Voitte lähteä samantien.
Mies käveli ovelle ja teki lähtöä. Viime hetkellä hän kuitenkin pysähtyi
ja kääntyi katsomaan kuullustelijaa.
- Anteeksi toveri komissaari, mutta... ketähän te itse oikein ajattelitte ?


En minä pelkää Nashin hulinointia, vaan suomalaisten foobikkojen, kun Nashin mielenosoitus provosoi suomalaisten mielikuvia. Minun mielestäni taistelu ei ole väkivallalla, vaan mielikuvilla.

Viron suurlähetystön aiheuttamaan ongelmaan pitää reagoida. Virolaistuotteen lanseerausta Suomen markkinoille ei pidä suvaita hiljaa sivusta niin kuin valitettavasti venäläisvihamielisyyttä toistuvasti suvaitaan hiljaa Suomessa. Tästä syystä olen kirjoittanut aiemmin Venäjän ministeri Sergei Šoigun (Сергей Кужугетович Шойгу) lakialoitteesta, sillä hän vaati rangaistusta niille tyypeille ja yhteisöille, jotka tahtovat turmella historian Neuvostoliiton voitosta Suuressa isänmaallisessa sodassa: historiaa on uusnatsien puolesta kirjoitettu nyt tahallisesti venäläisvihamielisen politiikan markkinointitarkoituksiin. Tuollaista historian käyttöä vastaan on aivan oikein, että Venäjän Federaatio puuttuu sortoa vastaan nykyisessä informaatiopsykologisessa sodankäynnissä (http://antifasistit.blogspot.com/2009/03/venajan-vastainen-historian.html).

Lue myös kotisivuni: http://personal.inet.fi/business/molari/