sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Venäläisten turistien määrä on lisääntynyt alkuvuodesta 2009

Vastoin julkisuudessa esiintyneitä väitteitä:
Venäläisten turistien määrä on
lisääntynyt alkuvuodesta 2009


Toisin kuin suuri suomalainen media on uutisoinut yleisesti, Suomen tilastokeskus kertoi maaliskuussa 2009, että venäläisten turistien määrä on lisääntynyt 5 % Suomessa. Kansainväliset tietotoimistot (esim. RTT News) ovat kertoneet avoimesti venäläisten turistien merkittävyydestä Suomessa vuoden 2009 alussa. Viime viikon Lappeenrannan YLEn tekemä juttu venäläismatkaajien puolittumisesta on puppua ja perustunee joihinkin yksittäisten kauppiaitten kokemuksiin.

Venäläiset turistit muodostavat nyt jo 47 % kaikista ulkomaisista yli yön yöpyvistä turisteista. Tämä venäläisten turistien kasvu on erityisen tärkeää nykytilanteessa, jossa hotellissa yöpyvien ulkomaisten turistien määrä on kokonaisuudessaan laskenut 4 %:lla tammikuussa 2009. Kodeissa yöpyvien turistien määrä on kuitenkin yhä lisääntynyt prosenttiyksikön verran.

Tässä on mainittu linkki tilastokeskuksen sivulle: http://www.stat.fi/til/matk/2009/01/matk_2009_01_2009-03-12_tie_001.html Siitä ilmenee, että venäläiset ovat ainoa ryhmä, joka on lisääntynyt lamasta huolimatta, jopa reilusti. Venäläiset turistit lisäsivät määräänsä Suomessa jopa 5 %! Käytännöllisesti katsoen kaikki muut kansallisuudet romahtivat Suomen matkailussa.

Kun olin tammikuussa Ylläksellä, näin lähes poikkeuksetta venäläisiä turisteja laskettelukeskuksissa, kaupoissa ja ravintoloissa. Jopa satunnaista suomalaista sai etsiä. Nämä venäläiset tulivat upeilla maastureillaan. Äskettäin juttelin toisen pastorin kanssa, joka oli viettänyt helmikuuta Rukalla. Hän kertoi, että paikalla oli lähinnä venäläisiä. Suomalaisia ei ollut juurikaan. Venäläiset tulivat toinen toistaan paremmilla autoilla Rukalle.
Kiitos teille venäläiset! Me rakastamme teitä!