lauantai 4. huhtikuuta 2009

ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ОПЕРАЦИИ США

Olen jo alkanut melkein uskoa, että olisin sittenkin ”tyhmä pässi”, ”Suomen ylivoimaisesti tyhmin kirkkoherra” niin kuin olen saanut lukea Internetistä monen muun ohessa.

Itsetuntoani hiveli kovasti, kun luin juuri valmistuneen tutkimuksen legendaarisesta Venäjän Federaation ulkoministeriön diplomaattiakatemiasta: ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ОПЕРАЦИИ США В ВОЙНЕ ГРУЗИИ ПРОТИВ ЮЖНОЙ ОСЕТИИ И АБХАЗИИ/ Манойло А.В.,/Дипломатическая академия МИД РФ.

Kirjoittaja ei ollut ”nobody”, vaan itse kansainvälisten suhteitten professori. Tutkimus käsitteli Georgian hyökkäystä etelä-Ossetiaan informaatiopsykologisen sodankäynnin näkökulmasta. Kysymys on nyt mitä ajankohtaisin Suomessakin, jossa Valtioneuvosto on päättänyt liittyä – toki hyvin läpinäkyvän tökerösti – amerikkalaisjohtoiseen informaatiopsykologiseen sotaan aiheen johdosta. Tutkimus oli kovasti nootitettu, mutta yllättäen törmäsin tuttuun henkilöön tuossa tutkimuksessa: Frolov, Sarkozy, Kolesov, Panarin ja McCain –alaviitteet ja lausunnot kehystivät tuota ”tyhmää pässiä”, meikäläisen nimissä kulkevaa artikkelia, joka kai tunnetaan paremmin Moskovassa kuin Suomessa. Taitaa olla niin että profeetta ei ole omalla maallaan, vaan kiistäminen, kieltäminen ja kateus estävät Suomessa vakavan keskustelun aiheista. Sitä vastoin Moskovassa on riittävästi etäisyyttä suomalaiseen kateuteen. Siellä voidaan keskustella myös asioista. Käännän professorin tutkimuksen pitkähköä tiivistelmää suomeksi ja sen jälkeen teen arviot Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta em. tutkimuksen valossa. Taitaa olla edessä herkullisia aikoja? Liitän molemmat ensi tiistaina ilmestyvään kirjaani Venäjästä ilman fobioita. Kirja on ladattavissa kotisivuiltani pdf-muodossa. Kotisivuni on tässä: http://personal.inet.fi/business/molari/