keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Pappi saarnaa lakia

On aivan varma, että en pappisvirasta huolimatta vaikene - kellään ei ole valtaa päättää, että vaikenisin yhteiskunnallisesta sorrosta, jota tavataan Suomessa ja lähialeilla. Itse asiassa VT:n profeettojen esimerkki velvoittaa, että otan kantaa myös oikeassa elämässä tapahtuvaan vääryyteen. Pappisvirka ei ole enkeleista, keijuista ja metsätontuista puhumista. En ole tehnyt rikosta eikä virkani ole uhattuna. Pitää olla kykyä keskustella, kun nyt suomalaisen sananvapauden huono taso ilmenee yrityksinä vaientaa meikäläiset (ja "Nashit").

Suurin ongelma näyttää olevan suomalaisen sananvapauden sivistymätön taso: siinä halutaan rajoittaa ihmisen puhumista ja kirjoittamista, koska käsiteltävät aiheet ovat liian pahoja suomalaisen russo- ja Venäjä-fobisen ilmapiirin tähden.

Tein juuri Venäjän diplomaattiakatemian kansainvälisten suhteitten professorin haastattelun ja hän osuvasti kuvaili, miten tärkeä voimavara venäjänkieliset voisivat olla EU:ssa, mutta nyt Viron ym. johtama pelkokampanja aiheuttaa näiden resurssien menettämisen. Lisäksi käsittelimme myös 23.3.2009 tapahtumia. Kerroin hänelle eräiden suomalaisten kohtaamasta vainosta, jota harjoittavat sananvapauden vastustajat.

Ei ole yllättävää, että poliittiset tarkkailijat kutsuvat Viroa, Latviaa ja Liettuaa Yhdysvaltojen satelliittivaltioiksi” (professori totesi). Niillä on merkittävä rooli psykologisessa propagandassa. Hän kertoi esimerkkinä vuoden 2000, jolloin Venäjän FSB paljasti, että liettualaisen Pavel Ilin toimi CIA:n tarpeita varten Vilnassa Liettuan turvallisuuspalveluksessa. Nuoren vakoojan todistajalausunto paljasti paljon USA:n toiminnasta Baltian alueella. USA:n ja sen liittolaisten tavoitteena on Suomessa ja Itämeren alueella luoda "paniikkimaista vihamielistä suhtautumista Venäjään". USA:n halu on poistaa Suomen poliittinen puolueettomuus. ”Pelko Venäjän uudesta hyökkäyksestä työntää Suomea Yhdysvaltojen ja NATO:n syliin”.

Pelkoa virittävän psykologisen tekniikan avulla rakennetaan ”poliittinen psykoosi” Venäjän väitetystä sotilaallisesta uhkasta. ”Pakokauhua vahvistaa pelko Venäjän rikollisten tunkeutumisesta maahan venäjänkielisten maahanmuuttajien varjolla”. Viro on näissä psykologisen sodankäynnin operaatioissa avainasemassa. Viron poliitikot tahtovat esittää, että venäjänkielinen väestö olisi kansallisen turvallisuuden uhka. Psykologisessa manipuloinnissa vedotaan "tunneperäiseen alitajuiseen tasoon, ihmisten muistoihin sodan kauhuista ja muistoihin poliittisesta sorrosta". Tuota mielikuvaa varten länsimaissa julkisessa mielipiteessä Putin ja Stalin yritetään samaistaa. ”Tällöin tarkoitusperänä ei ole luoda vain vihamielisyytä ja pelkoa, vaan elvyttää vanhoja fobioita, pelkoja, neuroosia ja massamyyttejä”. Putin ja Stalin ovat kuitenkin hyvin erilaiset persoonat. Professorin mukaan Viron poliitikkojen kehittämällä poliittisella myytillä Neuvostoliiton ”miehityksestä” on aivan vastaava psykologisen sodankäynnin tavoite. Professori arvioi myös kriittisesti äskettäin julkisuudessa ollutta venäläisen politiikon lausuntoa Venäjän sanktioista NATO-Suomea vastaan: pikemmin on kyse Suomen omasta käytöksestä. Miksi Suomi tahtoisi NATO:n jäseneksi? Jos todellista uhkaa ei ole, se uhka pitää keksiä. Professori Manoilo kuvaili täsmällisesti, miten mielikuviin luodaan tuo uhka.

Pappina haluan nousta vastustamaan vihan virittämistä valheellisen pelon avulla ja näin syntyneen vihan avulla Pelastaja- Nato-messiaan- asettamista turvaksemme. En halua, että suomalaisia viedään tykinruoaksi ja tuodaan sinkkiarkuissa takaisin USA:n tarpeita varten.