perjantai 15. toukokuuta 2009

Alexander Stubb – palauta poika kotiin äidin luo!

Paavo Salonen on luonnollisesti kaivannut poikansa, mutta hänen kaipauksensa ei riitä perusteluksi sille, että Suomen valtio syyllistyy rikollisuuteen. Elämä on tuskallista lapsen huoltajuuskiistoissa. Suomen valtio on toiminut nyt törkeästi!

Suomen suurlähetystö Venäjällä on vahvistanut, että Pietarin konsulaatti päätti auttaa isää pojan saattamiseksi Suomeen. Tämä on kuitenkin räikeä loukkaus Wienin yleisopimusta diplomaattisuhteista. Sopimuksessa todetaan, että diplomaattien pitää noudattaa isäntämaan lainsäädäntöä.

Paavon pojalla on Venäjän kansalaisuus niin kuin venäläisen äidin lapsilla on anomuksesta luonnollisesti. Poika on laillisesti Venäjällä äitinsä luona.

Suomessa valtaosissa huoltajuusriitoja päätetään lapsen huoltajaksi äiti isien tappioksi. Totta kai tilanne on ärsyttävä isien kannalta. Venäläinen äiti oli ja on edelleen laillinen huoltaja, kirjoitusten mukaan yhteishuoltaja Paavon kanssa.

Suomalaisten lehtitietojen valossa poika vietiin salaa Venäjältä. Ei se ollut suuri "salaisuus", kun diplomaatti ja suurlähetystö sekaantuivat rikokseen. Miten on mahdollista, että Suomen suurlähetystö tekee tuollaisen rikoksen? Olisiko jonkun syytä tehdä korkeammalla tasolla "johtopäätöksiä", ehkä myös poliittisia johtopäätösiä?

Poika ja äiti olivat matkalla kirkkoon, kun heidän kirkkomatkansa keskeytettiin järkyttävällä tavalla. Äiti on kunnon äiti. Elinolot ovat riittävät hyvät ja turvalliset. Pojan kaverit ovat siellä. Hän saa puhua äidinkieltään äitinsä luona, kotona.

Stubb – tee miehen työ: palauta poika äidille ja kotiin. Isä saisi ehkä tavata poikaansa sovittuina aikoina valvotusti. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ei turhaan puuttunut Suomen diplomaatin ja suurlähetystön rikokseen.

http://www.youtube.com/watch?v=-b540BSsEOY&eurl