tiistai 2. kesäkuuta 2009

Baltian alue Suomen pahin turvallisuusuhka

Jo jonkin aikaa on tullut surullisen hyvin nähdyksi, että Baltian satelliittivaltiot ovat saaneet amerikkalaisessa informaatiopsykologisessa sodassa samankaltaisen roolin kuin Georgiassa ja Ukrainassa amerikkalaisten agenttien harjoittama Venäjä-vastainen vastakkainasettelu ja provokaatiot. Tilanne ei edes ole korjaantumassa, koska sukulaisrakkauden tai muun syyn tähden muutamat suomalaiset poliitikot antavat erityistä suojelua Baltian alueella harjoitetulle sorrolle, jonka kohteeksi ovat joutuneet luonnollisesti venäläinen väestö. Useissa tapauksissa on epäselvää, ovatko suomalaiset päättäjät läpeensä epärehellisiä vai vilpittömästi sokeita alistamisen järjestelmille. Valittu asennoituminen lähimäiseen rappeuttaa moraalin ja hyvinvoinnin. Sen tähden suomalaisten pahin turvallisuusuhka tulee Baltian alueelta.

Baltian alueen turvallisuusuhka on lisääntynyt merkittävästi vuosien 2008 ja 2009 aikana lilliputtivaltioiden kansantalouksien romahduksen vauhdittamana. Ongelma oli ilmeinen jo rakenteellisesti aiemmin, mutta rakenteellista ongelmaa ei enää velkaraha kätkenyt. Kehitys näytti valoisalta niin kauan kuin taloutta voitiin rakentaa valheelle velaksi. Luottokriisi puhkaisi valheen kuplan. Baltian alueen on ratkaista globaalin talouskriisin lisäksi omat sisäiset ongelmat. Yhteiskuntien pitäisi demokratisoitua. Heidän kriisinsä on tällä tavalla kaksinkertainen. Pahimpia tekijöitä on resurssien hukkaaminen. Satelliittivaltion valtionhoitajat rakentavat pikemmin informaatiopsykologista sotaa saadun tehtävän mukaisesti vastakkainasettelua provosoiden kuin hoitaisivat kansakunnan hyvinvointia ystävällisessä ja kaikin puolin antoisassa Moskovan halauksessa.

Baltian kriittinen taloustilanne heijastuu Suomen rikostilastoihin. Suomessa tapahtuvista ulkomaalaisten tekemistä rikoksista suurin osa tulee pienen Baltian alueelta. Näillä ihmisillä on Viron passi. Vuonna 2008 Suomen poliisi epäili liki 2 100:aa Viron kansalaista omaisuusrikoksista, mikä tarkoittaa ongelman kaksinkertaistumista vuodessa. Poliisin mukaan vuonna 2008 tutkinnassa olleista rikoksista syylliseksi epäiltiin 9 200:aa virolaista. Toukokuussa 2009 KRP:n rikosylikomisario Ari Karvonen totesi selkeästi: "Trendi on selkeästi nouseva. Baltiasta suuntautuva omaisuusrikollisuus Suomeen on selvä uhkatekijä". Suomalaisten turvallisuudelle olisi erityisen tärkeää, että Baltian satelliittivaltiot voisivat luopua kansantalouden kehitystä rajoittavasta, hyvinvointia turmelevasta konfrontaatiopolitiikasta, joka ei muutoinkaan edistä eettistä asennoitumista lähimmäiseen. Toisen ihmisen halveksuntaa tukevat mallit virtaavat satelliittivaltion päättäjien ja propagandistien viestinnästä kaduille, jolloin epätoivoiset ihmiset tekevät kriminaalisia tulkintoja elämisestä ylipäätänsä. Suomen turvallisuudelle olisi keskeistä tukea Baltian alueen demokratisoitumista ihmisarvoja kunnioittavalla tavalla: ilman hyvää eettistä perustaa ei voi syntyä yhteiskuntarauhaa. Schengenin sopimuksen tähden epäeettiset ratkaisut siirtyvät muutamassa tunnissa myös Pohjanlahden pohjoispuolelle ja näkyvät Suomessa rikostilastoissa.

Rehellisesti ja vastuullisesti itsestään, perheestään ja työstään huolehtivat virolaiset, venäläiset ja suomalaiset kärsivät nykyisen ikävän kehityksen tähden.