perjantai 12. kesäkuuta 2009

Venäläinen huippukonsertti Pohjan Pyhän Marian kirkossa

Edelliskesinä Englanti, Irlanti, Skotlanti ja Tanska, mutta tänä vuonna Raaseporin Pohjassa Pyhän Marian kirkko! Mariinskin teatterin, Pietarin Komedianteatterin, Pietarin Musorskin oopperan ja Pietarin Filharmonien maailman konserttilavoja kiertäneet solistitähdet – Pyhän Pietarin solistit – konsertoivat maanantaina 15.6.2009 klo 18 Pyhän Marian kirkossa. Tämä konsertti sopii erinomaisesti kesäkuulle, kun Pohja juhlii myös 650 vuotista historiaansa.

Ystävyksistä erityisesti Mihail Antonov (Basso profundo) on kiertänyt Pietarin Filharmonian solistina ympäri maailmaa. Hän aloitti musiikkiammattinsa jo pikkupoikana Rimsky-Korsakovin musiikkiopistossa ja jatkoi 18 vuoden iässä Pietarin konservatoriossa. Mies kertoo laulamisensa motiivin yksiselitteisesti: ”Ei ole elämää ilman musiikkia”.

Solistitähtien Olga Girnis on metrosopraano, joka laulaa ammatikseen solistina Musorskin oopperassa ja Marinskin teatterin Kirovin oopperassa sekä Pietarin komediateatterissa. Olga on asunut myös Suomessa pari vuotta. Lisäksi hän laulaa Inkerin kirkon Pyhän Marian kirkon loistavassa kuorossa jo kymmenettä vuotta. Olgalta sujuukin upeasti ”Oi Kotimaa” ja monet muut suomenkieliset laulut.

Anna Kovaleva tietää hyvin, mitä on kristillinen usko ja kirkkomusiikki. Annan isoisä oli pappi Stalinin aikana, myös Annan isä valmistui kirkon virkaan Stalinin kuolinvuotena. Nuori Anna sai kuulla loukkauksia sukunsa tähden. Anna on Kirovin oopperan ja baletin oopperasolisti sekä Pietarin Filharmonian soololaulaja. Anna kiteyttää: “Musiikki on todellinen maailma. Todellinen maailma ei ole vain materiaalinen. Meille musiikki on todellinen maailma”.

Pietarin solistilaulajien sikermän muodostavat Olga Dubonos (Soprano), Anna Kovaleva (Soprano), Anna Padalko (Soprano), Olga Girnis (Mezzo soprano), Dmitri Samsonov (Tenori), Fedor Belyshev (Basso) ja Mikhail Antonov (Basso profundo). Laadukkaaseen konserttiin sopii kutsua niin vakioasukkaita kuin turisteja laajemmaltakin alueelta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ohjelmalehtisen (20 €) hinnalla katetaan solistitähtien matkakustannuksia.

Mariinskin teatterin, Pietarin Komedianteatterin, Pietarin Musorskin oopperan ja Pietarin Filharmonien maailman konserttilavoja kiertäneet solistitähdet maanantaina 15.6.2009 klo 18 Pohjan Pyhän Marian kirkossa Raaseporin kaupungissa.

http://www.pohjansuomalainenseurakunta.auttaa.fi/52