torstai 27. elokuuta 2009

En riehunut, en ole syyllinen


Tänään Iltasanomat kertoivat, että pappi riehui sakkojen veroisesti. Pappi oli tulistunut, koska hänen autoreittinsä estyi ambulanssin tähden. Hän esti ambulanssin kulun vihoissaan, kunnes ambulanssi sai avuksi poliisin. Ambulanssi oli noutamassa sydänpotilasta, joka ei kuitenkaan tiettävästi menehtynyt. Hovioikeus langetti papille sakkorangaistuksen. Voin vakuuttaa, että en ole tuo pappi!!! Iltalehden pahana tapana on ollut jo ainakin kahteen tai kolmeen kertaan, että se sijoittaa pahan papin kuvaksi minusta otetun päättömän kuvan. Eräällä kerralla oli kyse jostakin pedofilipapista, toisella kerralla kirkkoherran sukupuolivaihdoksesta. Lisäksi muistelen, että joku muukin paha pappi olisi ollut, jossa Iltalehti käytti luvattomasti kuvaani. Iltasanomat eivät sitä vastoin menetelleet noin kohtuuttomasti. Kaikeksi varmuudeksi toistan, vaikka tuskin kukaan minua uskoo, että en ollut tuo paha pappi, joka häiritsi sydänambulanssin toimintaa Turussa.

Turun arkkihiippakunnan kotisivuilla ei näy mainintaa, että tutkinta-asiamiestä tai kurinpitoasiamiestä tai muuta vastaavaa olisi nimetty sitä varten, että joku pastori olisi käyttäytynyt sopimattomasti. Edes mainintaa kurinpitotoimista ei kerrota. Sitä vastoin siellä on kotisivuilla tiedote, että vanhauskoinen pastori Markus Malmivaara on saanut rangaistuksen, koska Markus pitäytyi vanhauskoiseen raamatullisuuten naispappeuskysymyksessä. Toivoa sopii, että noin 50 vuotta vanha turkulaispastori ei ollut evankelisluterilaisen kirkon pastoreita. Ehkä se selittää, miksi kapituli ei puhu pastorista, joka jääräpäisyydessään estää sydänpotilasta kuljettavan ambulanssin.

Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin sivuilla on sitä vastoin tieto pastorista, jonka tuomiokapituli väittää ProKarelian aktivistien sanoin käyttäytyneen sopimattomasti Tampereen mielenosoituksessa. Meikäläinen tunnetusti arvosteli seminaarissa revanssihenkistä ProKarelia –liikettä. Jos olisi häijy kapitulien tiedostuspolitiikan selittämisessä, voisi päätyä ajatukseen, jonka mukaan kansankirkko ei suvaitse missään tapauksessa Raamattuun vanhauskoisesti pitäytyvää pappia, tuskin sopii myöskään häiritä nationalististen revanssihenkisten ihmisten ryssävihaa esimerkiksi rukoillen tuollaisessa yhteydessä ihmisoikeuksien ja ihmisen arvostamisen puolesta, mutta sitä vastoin sydänambulanssin pysäyttäminen sopii papille. Toivottavasti tämä on vain spekulaatiota?

Suomessa on vähemmän kiinnitetty huomiota siihen, että parin viikon aikana jo useat kymmenet (!) venäläiset tiedostusvälineet ovat laajasti kirjoittaneet nationalistien harjoittamasta ajojahdista meikäläistä vastaan. Tässä on noin neljänkymmenen eri tiedostusvälineen otos siitä pohdiskelusta, jota nämä käyvät Suomen evankelisluterilaisen kirkon ja suomalaisten nationalistien tähden. Jostakin aatteellisesta tai taitamattomasta syystä kirkko antaa yhä oikeuden näille nationalisteille revanssistisiin pyrkimyksiin. Nämä venäläiset tiedotusvälineet ovat hyvin moninaisia Venäjän suurimmasta sanomalehdestä, jossa juttu julkaistiin kahdesti kuvien kanssa, televisioon ja pieniin julkaisuihin asti. Mukana on myös Venäjän duumassa vaikuttavan poliittisen puolueen julkaisu. Venäjällä kysytäänkin tällä hetkellä, missä joukossa suomalaiset kristityt luterilaisessa kirkossa todella tahtovat seisoa: revanssististen nationalistien joukossa vai lähimmäistään ja ihmisoikeuksia kunnioittavien kristittyjen parissa?

Tässä päivitetty otos venäläisistä tiedostusvälineistä. Toki lukuisat sanomalehdet ilmestyvät vain paperiversiona eikä niistä ole tässä kopiota. Myöskään radiojutuista ei ole jäänyt tallennetta tätä blogia varten.Комсомольская правда: Финские националисты вынуждают известного священника покинуть родину. Юха Молари намерен переехать жить и работать в Россию
.


и

Комсомольская правда


и

Interfax


и

Фонд Историческая память


и

BaltInfo.Ru — информационный веб-сервер «Балтийской Медиа Группы».


и

Инфопортал Baltija


и

"НОВАЯ ПОЛИТИКА"


и

Информационное Агентство CNL-NEWSи

СПРАВЕДЛИВО-ОНЛАЙН.РУи

Переводика


и

Миссия "Надежда спасения"


и

Евангелическо-лютеранская церковь Аугсбургского исповедания в России


и

"Карельская Губерния"


и

«Другое Время»


и

Яндекси


«REGIONS.RU/Новости Федерации».
Информация об Агентстве и правила републикациии

«Инициативная группа «Ладога»


и

Newstin


и

Live journal ”Москвич”


и

Проекты Live Internet


и

"Новотека"


и

«Рамблер Интернет Холдинг»


и

"Россия и соотечественники"


и

Рок Блог 1 и Рок Блог 2


и

Религия


и
Культурная эволюция


и

ИС†ХС - Интернациональный союз христианских социалистов


и

Best Line Пробегись по новостям


и

M3J.NET


и


Jesuslove.ruи

cerkva.ru


и

ТЕЛЕПОРТАЛ ХРИСТИАНСКИХ НОВОСТЕЙ «PROTESTANT.RU»


и

«Благовест-Инфо»


и


Всемирные автомобильные новостии


Общественно-политический интернет-журнал Карелии «СТОЛИЦА на Onego.ruи

OPER.RU


и


WWJD.RU - Христианская поисковая системаи

Rock Страна


и

ЗАО «Интернет-проекты»


и

Инофорум


и


Ventspils.infoи

Baznica


и

Форум «Украины сектантской»