keskiviikko 26. elokuuta 2009

Luoja luo elämän


Poika syntyi kello 16:18

Sain juhlia Luojan juhlaa luomakunnan hyväksi, kun vaimoni synnytti tänään keskiviikkona kello 16:18 Helsingissä pojan (3560 g, 50 cm). Александр (Aleksander; Саша) saa syntyessään Suomen kansalaisuuden, mutta haemme hänelle myös Venäjän kansalaisuuden. Venäjän kansalaisuus tarjoaa mahdollisuuksia ja etuja EU:n ja Venäjän välisessä kanssakäymisessä. Venäläiset ja venäläisyys on hyvä tie menestykseen lama-Suomessa. Poika kastetaan joskus muutamien kuukausien kuluttua Pietarissa vaimon kirkkokunnan mukaan ortodoksisessa kirkossa.

Koemme kiitollisuutta itse Luoja Jumalalle, jonka rakkaudesta ihminen saa syntyä. Elämä on Luojan lahja. Siksi diskriminaatio, syrjintä ja apartheid ovat syntejä Luojaa vastaan.

Koemme myös kiitollisuutta Suomelle: lapsen syntyminen on tehty kauniiksi Suomessa. Vaimon mukaan synnyttäminen on ”haasteellista” suomalaisessa sairaalassa, koska sairaala ei näytä sairaalalta, vaan kaikki on kodikasta, verhot, jopa perhesänky. Mielikuvissa on, että kaiken pitäisi olla kuin sairaala, jotta sairaala on sairaala. Kätilö kertoi, ettei tämäkään ole moderni, vaan remontti tulee muutaman vuoden kuluttua.

Koemme myös kiitollisuutta Venäjälle: lapsen luonnolliset perhe-, sukulais- ja kulttuurisuhteet ovat myös Venäjälle.

Tällainen on uusi sukupolvemme: pojasta ei voi irrottaa venäläisyyttä ja suomalaisuutta toisiinsa, vaan muodostuu uusi sukupolvi, jossa molemmat puolet ovat arvokkaita, mutta myös uudistuvat ja luovat aivan uutta. Hyvä elämä syntyy Luojan rakkaudesta ihmisten välisessä kunnioituksessa ja ystävyydessä. Pienen vauva syntymä kirkastaa jälleen näitä perusarvoja.

Igor-veli on luonnollisesti onnellinen pikkuveljestään. Kun hän saattoi äitiään sairaalaan, poika suuteli äitinsä vatsaa ja veljeää vatsan läpi.