lauantai 22. elokuuta 2009

Päätoimittaja Lindell kirjoitti humalassa? Perussuomalaista hörhöilyä

Sain kotiini tilaamatta Perussuomalainen 9/2009 -numeron. Päätoimittaja Harri Lindell kirjoittaa "Kirves osui pahasti kiveen". "Suomessa on tahoja joilla riittää uskoa Venäjään. Nämä tahot sijoitavat mm. suomalaisilta kuluttajilta hankkimiaan rahoja itänaapuriin" (Lindell).

Päätoimittaja Lindell vetoaa hörhöilyssään siihen, että Venäjän talous on laman kourissa. "Myös Venäjällä tavallisilla ihmisillä menee huonosti. Kansan työttömyys ja muu pahoinvointi on lisääntynyt huolestuttavasti. Historiasta voimme oppia sen tosiseikan, että kun jonkun maan kansalaisilla menee huonosti, niin se alkaa etsiä syntipukkeja" (Lindell).

Kommenteissaan Lindell ei suinkaan opeta älykästä liikemiestaitoa tai isänmaan asioiden hyvää hoitoa, vaan haluaa suunnata suomalaisen pahoinvoinnin pelkokuviin ja haamuihin, jollaisiksi jälleen kerran Venäjä nimetään. Älykästä liikemiestaitoa olisi ollut tehdä havaintoja, että ylikuumenneet työntekijämarkkinat ovat jäähtyneet Venäjällä, hyviä työntekijöitä alkaa saada jo kohtuullisella hinnalla, kun sitä vastoin reilu vuosi sitten suomalaiset tipahtivat jo palkkakilpailussa, jos tahtoivat hyvän työntekijän. Hyvää liikemiestaitoa olisi ollut tehdä havaintoja, että rahoituksensa puolesta vakaalla perustalla oleva suomalainen yritys voi saada huomattavaa kilpailuetua venäläisiin kilpailijoihin nähden, jopa liikehuoneistojen hinnat ovat laskeneet kohtuullisimmaksi. Älykästä liikemiestaitoa ei ole luoda mielikuvaa koko kansan kurjistumisesta yhtenä harmaana massana, vaan löytää omalle tuotteelle sopivat segmentit ja kilpailuedut tätä ryhmää vastaan. Tiedän omasta ystäväpiiristäni Pietarista aivan päinvastaisia esimerkkejä: eräskin ystävä osti äskettäin upean uuden asunnon, koska "nyt asuntoja saa niin halvalla". Lisäksi hän vaihtoi uuden upean auton. Venäjällä on edelleen ökyrikkaiden väkijoukko suurempi kuin koko Suomen populaatio, ja erittäin kohtuullisestikin toimeentulevien väkijoukko on valtaisa. Älykästä liikemiestaitoa ja isänmaamme asioiden hyvää hoitoa olisi ollut päivittää lukijoiden tiedot, että globaalin laman aikana juuri ennätysmäärä venäläisiä matkustaa Lappeenrantaan ja Imatralle pelastaen näiden kaupunkien yritykset lamasta. Ehkä samalla voidaan luoda myös pysyvimpiä markkinasuhteita ja kilpailuetuja?

Harri Lindell kulkee päinvastaiseen suuntaan kuin älykkäässä isänmaamme asioiden hoidossa pitäisi mennä. Hän näkee kauhukuvia, joiden mukaan "ilmapiiri on Venäjällä kiristinyt. Varsin korkea nuorisotyöttömyys on suuri riski maan sisäiselle vakaudelle. Nuoret miehet ovat alkaneet liikehtiä, asenteet ovat jyrkentyneet ulkomaalaisia kohtaan". Lindell ei luonnollisestikaan anna mitään esimerkkiä väitteensä tueksi, mutta viittaa siihen, että "Anna Politkova", "Anastasia Baburova", "Stanislav Markelov", "Natatilia Estemirova" ja "Andrei Kulagin" (mahdolliset kirjoitusvirheet ovat Harri LIndellin käsialaa) kuolivat sen suvaitsemattomuuden tähen, jota Venäjällä esiintyisi niitä vastaan, jotka "uskaltavat kritisoida". Lindell ei edes pyri tapauksittain selvittää, kuka tappoi ja mistä syystä, vaan nimittää kaikki uhrit Venäjän valtiokoneiston uhreiksi.

Lindell vertaa Venäjän tilannetta "aikapommiin", joka "tikittää, kunnes Venäjä sulkee rajansa ulkomaailmalta todella nopeasti. Kaikki ulkomaiset investoinnit kansallistetaan". Lindellin mukaan hänen mielipiteensä perustu "aktiiviseen asioiden seuraamiseen" ja "historialliseen tulkintaan"!

Mainitun kaltaisia hörhöjä voi esiintyä Internet-keskustelukanavien nimimerkeissä ja kyläkapakoissa jonkin promillin huurteessa, mutta merkittävän poliittisen puolueen äänenkannattajan päätoimittajalta ei sopisi uskoa, että hän kirjoittaa monen promillin humalassa ulkopolitiikasta. Lindell ei ole ottanut lainkaan huomioon, että sadat ja sadat isot ja pienet venäläiset yrityket ovat integroituneet ympäri maailmaa globaaliin markkinatalouteen, lukuisat yritykset ovat yhteisyrityksiä. Tuo kaikki kertoo siitä, että Venäjä kokee hyötyä kaupankäynnistä ja markkinataloudesta. Ihan toinen seikka on se, että Venäjällä on sosiaalinen tarve suojella omia köyhiä kuluttajia riistokapitalismin lieveilmiöiltä. Tämä seikka on kuitenkin ihan eri asia kuin Lindellin hallusinoimat kauhukuvat venäläisestä aikapommista, jonka räjähtäesssä Venäjä sulkee rajansa ulkomaailmalta! Eikö olisi jo puoluejohtajan asia puuttua sanomalehtensa päätoimittajan hörhöilyyn? Edustavatko nuo vainokuvat myös Timo Soinin näkemyksiä?

Ps. lapsi ei ole vielä syntynyt. Itse olen kuitenkin laihtunut viikon aikana jo 2 kilogrammaa juoksulenkkien ansiosta. Tänään juoksin 15 kilometriä. Valitettavasti akillisjänne ym. ovat kipeytyneet. Pitkän juoksutauon jälkeen ei ole helppo aloittaa uudestaan lenkkeilyä. Onneksi särkylääkkeet vähän lieventävät kipua.