sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Jymyuutinen: ProKarelian Veikko Saksi on kääntynyt Venäjän ystäväksi?

Luulin, että se oli minulle saapunut myöhästynyt aprillipila, kun sain ProKarelian pääsihteeri Veikko Saksin kantelukirjeen tuomiokapitulista. Olihan kantelukirje päivätty heti Tampereen The Soviet Story -propagandafestivaalin ja Kari Silvennoisen kantelun jälkeen seuraavalle päivälle huhtikuulle 2009. Mutta ei se ollut aprillipila, vaan Veikko Saksi ilmoittautuu Suomen ja Venäjän suhteiden ylimmäksi ystäväksi. Lisäksi hän ilmoittautuu Pyhän Raamattuun luottavaksi uskovaksi, joten Veikko Saksi on vihdoin tullut uskoon ja hylännyt kaikki vihamielisyydet Venäjää vastaan. Tunnetusti hän on kirjoittanut useita uhkakuvia siitä, miten Venäjä romahtaa lähitulevaisuudessa, miten Venäjän sota-alukset ovat turvallisuusriski Nord Stream-kaasuputken valvonnassa, miten Karjalan tähden ei voisi vielä suhteet rakentua luottamukselle. Itse tutkinta-asiamies Jorma Back kutsuu kantelun ja ehkä muun yhteydenoton perusteella Veikkoa oikeaksi kunnian mieheksi, jota ei sovi epäillä, kun mies ilmoittaa rakastavansa Suomen ja Venäjän välisiä hyviä suhteita - ja jopa parempia kuin nykyiset! Julkaisen tässä alla tämän ainutlaatuisen kantelukirjeen, jossa Veikko Saksi vuodattaa avoimesti julki rakkautensa Venäjää kohtaan!

Nyt Veikko Saksi on uusi mies, hän on tullut sekä uskoon että kääntynyt Suomen ja Venäjän välisten ystävällisten ja toisiaan kunnioittavien suhteitten puolestapuhujaksi. Hän ilmeisemmin katuu myös niitä lukuisia The Soviet Story -elokuvailtoja, joiden yhteydessä pohdittiin myös rajojen siirtämistä ja muita korvauskysymyksiä.

Minuthan on tunnettu kauan ihmisenä, joka tahtoisi hyviä suhteita Venäjään sen sijaan että rakennetaan eripuraa, epäluottamusta, uhkakuvia ja revanssihenkeä. Nyt kuitenkin jopa minun näkemykseni osoittautuvat liian epäluuloisiksi ProKarelian ja Veikko Saksin mielestä, niimpä hän jätti kantelun, johon Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin tutkinta-asiamies toistuvasti viittaa selvityksessään. Sen vuoksi julkistan tuon kantelun, koska jostakin inhimillisestä erehdyksestä Veikko Saksi – nyt Venäjän ystäväksi kääntynyt uskovainen mies – erehtyi vielä kerran synnin tielle, koska kirjoitti ProKarelian sivustolle, ettei ProKarelia olisi tehnyt kantelua meikäläisestä, vaan ne olisivat ”jotkut muut”. Veikko Saksi kuitenkin allekirjoittaa kantelunsa ”pääsihteerinä” niin kuin on luettavissa kantelusta. Sanatarkka lainaus ja linkki: Koska useatkaan eivät jaksa lukea tekstejä, toimitus ilmoittaa, ettei Pro Karelia ry tai sen hallintoon kuuluva ole tehnyt Bäckmanista ja Molarista tutkintapyyntöä, vaan sen on tehnyt ulkopuolinen taho. Se "ulkopuolinen taho" oli Tampereen poliisin suhteen Kari Silvennoinen, ja Saksi unohtaa mainita, että kantelija oli ProKarelian pääsihteeri Veikko Saksi.

Veikko Saksi katuu kantelunsa hengen perusteella Tampereella järjestämäänsä The Soviet Story –elokuvailtaa, sillä onhan se hyvin tunnettua, että kyseinen The Soviet Story –elokuva ei ainoastaan luo fiktiivistä aineistoa korostaakseen Neuvostoliiton hirmuhallintoa ja miehitystä, vaan samaistaa menneisyydet pahat nykyiseen Venäjän Federaatioon. Veikko Saksi syyttää minua kantelussaan joistakin epäasiallisista kirjoituksista, mutta hän ei esitä mitään näyttöä siitä, mistä kirjoituksista olisi kyse ja mitä niissä olisi sanottu. Saksi ei edes kerro, mitä ovat ne minun valheelliset ilmaukset. Saksi erehtyy väittämään, että kutsuisin ProKareliaa fasistiseksi rikollisjärjestöksi, vaikka en ole koskaan käyttänyt tuollaista nimitystä, vaan termi esiintyy YouTube-videon otsikossa jonkun muun henkilön laittamana. Saksi edelleen väittää minun esiintyneen joissakin artikkeleissa (?) papin puvussa, mutta hän ei edes yritä todistaa, missä on niin tapahtunut. Veikko Saksi luettelee niin monta kertaa väitteet minun vihaa kiihottavista teksteistä, että ihmetyttää, miksi hän ei pysty osoittamaan yhtäkään tällaista tekstiä, mutta luultavasti Veikko Saksi on nyt rakkauden ensi hehkussa niin kuuma Venäjän ja Suomen välien hyvien suhteiden puolesta, että mikään ei tahdo riittää tässä alkuvaiheessa ilouutisen puolesta. Saksi myös valehtelee – mikä ei ole ollenkaan hyväksi – kun väittää minun luvanneen saapua Tampereelle mielenosoitukseen pappispuvussa!

Veikko Saksi kokee ”luterilaisena kristittynä syvää ahdistusta”, koska olisin muka kylvänyt vihaa Suomen ja Venäjän suhteisiin. Vai tarkoittaako hän sitä, että en ole varauksettomasti liittynyt ProKarelian ehtoihin rakentaa näitä suhteita, koska ProKarelia ei kai kuvittele edustavansa Suomen virallista ulkopolitiikkaa Venäjän suhteen? Hän viittaa sähköpostiviesteihin, joissa moitin hänen näkemystään luottamuksen mahdottomuudesta nykyisessä poliittisessa tilanteessa. Hnen mukaansa vääristelin hänen ilosanomaansa Suomen ja Venäjän suhteista enkä olisi sen vuoksi ”kunniaksi tai rakennukseksi luterilaiselle kirkolle, eikä sen pappisedustajalle, seurakunnasta puhumattakaan”.

Veikko Saksi jätti kantelun, jossa hän moittii minua Suomen ja Venäjän huonoista suhteista ja vihankylvöstä, mutta tutkinta-asiamies Jorma Back moittii päinvastoin liian kritiikittömästä Venäjän ihailusta. Nyt olen puun ja kuoren välissä, kun en tiedä rakastanko minä yhteistyötä ja ystävyyttä Suomen ja Venäjän välillä liian vähän (kantelija Veikko Saksi) vai liian sokeassa rakkaudessa (tutkinta-asiamies Jorma Back).

Veikko Saksi vaatii kantelussaan, että
(1) minun tulisi ”korjata Raamatun ja hyvän tavan mukaisella tavalla valheet ja vääristelyt
(2) ”Tuomiokapituli hyväksi katsomallaan tavalla ojentaisi” minua. Veikko Saksi päättää kantelunsa suureen sanomaansa: ”Suomen ja Venäjän suhteiden kannalta tärkeintä on saada vääristelty vihankylvö loppumaan”.

Ps. huomenna ilmestyy venäjänkielinen selostukseni tästä tragikoomisesta tilanteesta näiden uusien tietojen valossa