lauantai 19. syyskuuta 2009

Kiitos Evgenia Hilden-Järvenperä

Evgenia Hilden-Järvenperä on porilainen nuori englannin opettaja, kolmen lapsen äiti. Hän pitää työstään ja rakastaa perhettään. Tänään sanon kiitokseni hänelle, koska hän on kiinnnostunut vastuullisella tavalla myös yhteiskunnallisista asioista. Ilmeisen selvää on, että Porin SDP ei tehnyt huonoa päätöstä, kun kutsui Evgenian Porin valtuustokisaan v. 2008 (http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-100928).

Evgenia Hilden-Järvenperä on kirjoittanut oivaltavan puolustuspuheenvuoron hyväkseni Uusi-Suomi blogissaan. Totta kai tällainen ilahduttaa. Evgenia kirjoittaa mm. siitä, että tutkinta-asiamies Back asetettiin, koska ProKarelian kovan linjan Venäjä-kriitikot Kari Silvennoinen ja Veikko Saksi kantelivat. Eräs blogin vastaajista paljastaa itsensä kirjoittaneen omasta mielestään kantelukirjoituksen toki jo huomattavasti aiemmin, koska syntyi kohu siitä, jos dosentti Bäckman esittelisi Pohjan kirkossa Mannerheimin homoseksuaalisuuden salattuja ulottuvuuksia. Sellaistahan tilaisuutta ei ole järjestetty - ja itse asiassa hyökkäys Mannerheim-tilaisuutta vastaan jopa tuomiokapitulin tasolla tuli jo ennen kuin mainittu aihe pääsi tuollaisena jotakin kautta julkisuuteen. Tuolloin sain vihaisen soiton, koska minun ja Bäckmanin nimet olivat muka pahoja käsittelemään Mannerheimia! Aiheesta ei silloin puhuttu vielä. Joka tapauksessa tuollaisesta kantelusta ei ole ollut kyse.

Sitä vastoin syytökseksi mainitaan nyt mm. Fjodor Dostojevskin mainitseminen saarnoissa. Evgenia kysyykin, onko tuo rikos? Evgenia jatkaa analyysiään:
"Selvitysmies paheksuu sitä, että Molari on vastustanut yksityisissä teksteissään Karjalan palautushankkeita ja kritisoinut sotasyyllisiä. Jorma Back väittää raportissaan Risto Rytin sotasyyllisyystuomiota laittomaksi, vaikka todellisuudessa syytettä ei ole purettu".


Mielestäni itseni kannalta tärkeä Evgenian oivallus tulee kuitenkin tässä ja sillä on varmasti merkitystä, kun kirjoitan vastineeni tuomiokapitulille: "Suomen laki kieltää syrjinnän perhesuhteiden (Juha Molarilla on venäläinen vaimo), yhteiskunnallisen mielipiteen tai poliittisen toiminnan perusteella. Niinpä Molarin vainokampanja täyttää syrjinnän merkit. Eli nähtävästi Suomessa myönteinen suhtautuminen Venäjään ja venäläisiin voi johtaa työpaikan menettämiseen. Rikoslaki 47 luku 3 §".

Havaitsen nyt entistä selvemmin Evgenia Hilden-Järvenperän kirjoituksen jälkeen, miten oikeaan osunut oli myös Evgenija Pokrovskajan artikkeli vähän aikaa sitten Venäjällä "Карельскую Губернию" -lehdessä ("Karjalan maakunta"), kun hän kirjoitti, että pappi kärsii rakkautensa tähden Venäjään. Евгения Покровская, ПАСТОР СТРАДАЕТ ЗА ЛЮБОВЬ К РОССИИ.

Yritin etsiä Evgenia Hilden-Järvenperän yhteystietoja, mutta valitettavasti en löytänyt. Minulla olisi näet myös sellainen tarve, että erinomaisesti englantia osaava henkilö saisi avustaa kirjoitukseni Nord Stream -kaasuputkihankkeesta käännöksessä englanniksi. Se saisi olla näet huolellisempaa englantia kuin tavallisen kyläpapin englanti. Olen saanut myös Moskovasta kiinnostavan tarjouksen, jonka mukaan eräs teokseni tai jotkut kirjoitukseni voitaisiin julkaista tuon hyvin arvovaltaisen instituution kustantamana venäjäksi tai englanniksi. Noita jälkimmäisiä projekteja varten saatat olla kuitenkin liian varattu opettajana ja äitinä velvollisuuksiesi vuoksi.

Olet hyvä esimerkki lahjakkuudesta, josta saamme kiittää venäläisiä maahanmuuttajia: loistava oivaltava suomenkielen taito, englanninkielen opettaja, venäjän taito ja mitä muuta vielä. Miksi meidän pitäisi olla nyrpeitä ja syrjiviä meikäläisiä vastaan, jotka rakastuvat venäläiseen? Minä olen todella ylpeä venäläisestä vaimostani: Tatjana (Tanja) taas kerran on hurmannut minut. Ihmettelen, miten hän jaksaa ajatella niin kauniisti minun asioitani, kuten eilenkin tapahtui!