tiistai 22. syyskuuta 2009

Puhdas poika

Kävin juoksulenkillä. Jalkakivun jälkeen en ole päässyt vielä jokapäiväiseen lenkkeilyyn, mutta yritetään. Tänään juoksin 7 kilometriä. Vauhti oli varsin varovainen, koska haluan pohjelihaksen tottua juoksuun keveällä rasitteella ennen kuin pistän enemmän vauhtia ja kuormitusta. Ehkä juoksen vielä iltamyöhällä toiseen kertaan 7 kilometriä. Silloin 14 kilometriä olisi juuri sopiva keskimääräiseksi päivälenkiksi. Juoksulenkin jälkeen kävin suihkussa ja olo oli todella niin kuin puhtaalla pojalla. Suosittelen! Usein lenkille lähtö tuntuu tarpeettoman raskaalta, mutta lenkin ja peseytymisen jälkeen on todella raikas olo.

Tampereen poliisista soitettiin ja kerrottiin asianajaja Kari Silvennoisen tekemästä rikostutkintapyynnöstä. Poliisi on saanut asiansa valmiiksi, mutta tieto on toistaiseksi julkinen vain asianosaisille (Kari Silvennoinen, Johan Bäckman ja Juha Molari). Siksi en voi kertoa poliisin ratkaisusta enempää.

Huomenna aamulla Ylen alueuutiset (Paula Tiainen) haastattelevat minua ProKarelian kantelujen ja tutkinta-asiamiehen laatiman selvityksen johdosta. Olen haastattelussa pappispuvussa, joten sanon silloin myös kaikki evankelisluterilaisen kirkon pappisviran haltijana ja vastuullisesti, en vain Suomen kansalaisena. Ohjelma tuskin tulee ulos vielä huomenna illalla. Itse olen ainakin keskiviikko- ja torstai-illat varattu, mutta ehkä joskus näen internetistä ohjelman.

Ps. 1
kävin sittenkin juoksulenkillä vielä illalla. Toinen lenkki tuntuu aina mukavasti erilaiselta kuin päivän ensimmäinen lenkki: lihakset ovat valmiimmat hyvään juoksemiseen. Edes mitään kipuja ei tullut jalkaan. Juoksin yhä aika hiljaa, noin 3.30-3.50 min/km –vauhtia. Joskus juoksin vähän reippaammin, kun sain ohittaa muita lenkkeilijöitä! Juoksin vain 7 kilometriä. Joskus myös kävelin ja niistin nenääni, jotta intensiteetti ei nousisi keveällä juoksulenkillä liian korkeaksi. Olenhan vasta kuntoilun ensimmäisillä metreillä jalkakipuni aiheuttaman pitkän tauon vuoksi. Lopussa juoksin 2 kertaa noin 150 metriä kiihdytysjuoksua noin 70 %:n vauhtiin, jotta vähitellen elimistöä saisi herätellä oikeaan juoksemiseen.

Ps. 2.
sain kiinnostavan ohjelman seminaariin, johon olin jo aiemmin saanut kutsun ja olin tällöin luvannut saapua. 20 lokakuuta 2009 järjestetään Suomen konsulaatissa Pietarissa sosiaalitieteiden seminaari, aiheena on Suomen ja Pietarin taloussuhteiden näkymät ja kehitys. Minua kiinnostavat aina talousyhteistyötä käsittelevät tapahtumat. Lisäksi suhteeni on ollut aina hyvät Suomen konsulaattiin Pietarissa, kun olen joutunut erilaisissa asioissa yhteyksiin konsulaatin kanssa. Onko se siis sopimatonta, että suomalainen luterilainen kirkkoherra seikkailee ”usein Venäjällä”, tuollaisissa seminaareissa vieraan maan alueella? Tiistaipäivä 20.10. on kyseisen viikon kahdesta vapaapäivistäni toinen, edellinen on 19.10. Mikä siis estää seminaariin osallistumisen? Minulla on passi ja voimassaoleva viisumi sekä uudehko mukava Lexus, jolla ajan Pietariin, yövyn ja osallistun seminaariin, minkä jälkeen ajan yöllä Suomeen. Keskiviikkona 21.10. on jo sitten runsaasti kirkollisia töitä Pohjassa. Tällaiset huolella valmistetut kansainväliset seminaarit ovat erittäin antoisia paikkoja omien silmien avautumiselle, löydän aina uusia kokemuksia ja kontakteja. Luultavasti kirjoitan hienosta tapahtumasta myös lehtijuttuja. Saa tilata toki myös suomalaisiin sanoma- tai aikakauslehtiin, jos joku lehti-ihminen kokee kiinnostusta, sillä osaan minä tarvittaessa kirjoittaa ymmärrettävää suomeakin kotimaisiin tarpeisiin!!!

FINLAND’S CONSULATE GENERAL IN ST. PETERSBURG & FINNISH-RUSSIAN COMMISSION FOR SCIENTIFIC AND TECHNOLOGICAL COOPERATION
Working Group for Social Sciences
FINLAND 200 YEARS IN ST. PETERSBURG
– Development and Perspectives of Economic Relations between Finland and St. Petersburg
Finland’s Consulate General in St. Petersburg
(Preobrazhenskaja pl. 4, 191028 St. Petersburg D-194)
20.10.2009
Preliminary programme

13.00 Opening words, Mr. Olli Perheentupa, Consul General, Finland’s Consulate General in St. Petersburg.
13.10 Introductory presentation on Finnish companies in St.Petersburg, Prof. Riitta Kosonen, Director of the Center for Markets in Transition, Helsinki School of Economics, Finnish Head of the Working Group for Social Sciences

13.40-14.30 Session I: Economic Relations between Finland and Russia
- Finland 200 Years in St. Petersburg, Prof. Erkki Pihkala, Helsinki School of Economics
- State and Perspectives of Finnish-Russian Economic Relations, Dr. Iikka Korhonen, Head of the Bank of Finland Institute for Economies in Transition (tbc)
- Comment, Prof. Sergey F. Sutyrin, Head of the World Economy Department, St. Petersburg State University
-Discussion
14.30-15.00 Coffee break
15.00-16.00 Session II: Innovations and Cluster Development in Russia and Finland
- Innovation Strategy of St. Petersburg, N.N., Committee for Economic Development, Industrial Policy and Trade,
St. Petersburg Administration (tbc)
- Comment, Mr. Tarmo Lemola, Director, Advansis Ltd.
- Clusters in Finland and St. Petersburg and their Cooperation Perspectives, Managing Director Grigory Dudarev, Avanko
- Comment, President, CEO Kim Gran, Nokian Tyres (tbc)
-Discussion
16.00-16.40 Session III: Business Environment for SMEs in Finland and St. Petersburg
- Challenges for SMEs in Finland and in St. Petersburg, Dr. Päivi Karhunen, Center for Markets in Transition, Helsinki School of Economics
- Comment, CEO Arcady Khotin, Ardin Software (tbc)
- Discussion
16.40 Conclusion of the seminar, Mr. Olli Perheentupa, Consul General, Finland’s Consulate General in St. Petersburg and Prof. Riitta Kosonen, Director of the Center for Markets in Transition, Helsinki School of Economics, Finnish Head of the Working Group for Social Sciences