sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Suomalainen media suojelee revanssistista Venäjä-vihaa

Olen ihmetellyt, miten rauhassa ja myönteisessä ilmapiirissä ProKarelian ja nationalistien kostonhaluinen aktio saa jatkua ilman että suomalainen media siihen mitenkään kiinnittäisi huomiota. Suomalaista mediaa ei hallitse missään tapauksessa "suomettuminen", vaan pikemmin "anti-venäläisyys". Venäläisistä saatetaan sanoa jotakin kaunista yksilöinä, urheilijoina ja taiteilijoina, muttei yhteisöjen toimivina jäseninä tai Venäjän valtioon myönteisesti suhtautuvina kansalaisina.

Niin kuin blogini lukijat tietävät, ProKarelian toimintaan aktiivisesti osallistuva kohujuristi Kari Silvennoinen ja ProKarelian päätoimittaja Veikko Saksi tekivät kantelun kirkkoherra Juha Molaria vastaan. He vaativat Espoon tuomiokapitulista, että kirkkoherraa pitäisi vakavasti ojentaa, sillä olinhan arvostellut mainitun liikkeen pyrkimyksiä siirtää valtakunnan rajoja ja lietsoa epäluuloa naapurivaltiota vastaan. On luonnollista, ettei mikään viranomainen voi vaientaa minua tässä kritiikissäni ProKareliaa vastaan, sillä en minkään päätöksen jälkeen vaikenisi. Minun mielestäni ProKarelian agenda ja henki ovat isä perkeleestä ja hänen pahoista hengistään, ei missään tapauksessa Pyhästä Hengestä, sillä Pyhä Henki rakentaisi sovintoa, luottamusta ja rakkautta kansojen ja valtioiden välille.

Virkapaikkani alueen alueellinen sanomalehti Länsi-Uusimaa kertoi mainitun oikeustapauksen olemassaolosta, mutta kaikki muut tiedotusvälineet ovat vaienneet ja jättäneet viranomaisten mahdollisuudeksi kohdella pappia niin kuin hyväksi näkevät. Kirkollinen Kotimaa-lehti julkaisi Tuomiokapitulin lyhytsanaisen leimaavan tiedotteen asiasta, mutta eivät julkaisseet vastinettani, jossa käsittelin tiedotteen virheellistä viestiä. Tervehenkinen ja moraalisen tajuntansa säilyttänyt tuomiokapituli olisi heti ensimmäisellä metrillä puhaltanut ProKarelian ajojahdin päätökseen, vaikka ymmärrän toki kapitulin tarpeen hienotunteisuuteen toimintatavoissaan ja ilmauksissaan: kirkkohan ei voisi mitenkään oman uskonsa lähtökohdista käsin hyväksyä ennakkoluuloja ja vihaa virittävän nationalistisen ryhmittymän aatesisältöä. Mainittu Kari Silvennoinen ei ainoastaan kannellut kirkkoherraa vastaan tuomiokapituliin, vaan jätti myös valheellisen (so. tahallisesti erehdyttäviä ja perättömiä tosielämää koskevia väittämiä sisältävän) rikostutkintapyynnön Tampereen poliisille kirkkoherra Juha Molaria vastaan. Tästä rikostutkintapyynnöstä on valokopio tässä blogissani viime kuukauden kohdalla, kun kerron, mistä kaikki alkoivat. Veikko Saksi siten erehtyy tahallisesti tai tahattomasti, kun väittää, että minua vastaan olisi voitu nostaa rikostutkinta, mutta sellaiseen ei turvauduttu! Silvennoinen on myös yrittänyt avata oikeusprosessia sotarikollisten tuomioiden kumoamiseksi, Karjalan alueen kiinteistöjen siirtämiseksi suomalaisomistuksiin ja merialueella valtausta Nord Stream -kaasuputken häiritsemistä varten. Mutta kapituli ei sanonut nationalisteille, että olette väärällä asialla, vaan erehtyi mukaan näiden aktioon. Mainittakoon vielä, että Nord Stream -kaasuputken vastustaminen Suomessa vaikuttaa kovasti venäläisvihamieliseltä kostonhaluiselta politiikalta: aiheesta on valmistumassa saksankielinen esitykseni lähitulevaisuudessa, sillä saksalaisten on hyvä tietää, miten suomalaiset nationalistit häiritsevät Saksan ja Venäjän energiayhteistyötä. Pohjana on tänään julkaistu suomenkielinen yleisluontoinen artikkelini, mutta sitä syvennetään mainittujen suomalaisten nationalistien tarinalla.

Suomelle ja Suomen evankelisluterilaiselle kirkolle muodostuu kyseisen menettelyn johdosta erikoinen imago. Mielestäni kyseessä on imagon kannalta hyvin turmiollinen seikka: tasavallan presidentti Tarja Halonen saisi ehkä paremmin tiedostaa, miten yksityisihmisen nationalistisrevanssistinen kohtelu Venäjä-vihamielisyyden innoituksessa on jo tässä vaiheessa aiheuttanut mediamyrskyn Venäjällä. Katso asian johdosta tiukka kannanottoni Suomen antifasistisen komitean blogissa.

Puolisen sataa tai enemmän lehteä, radiokanavaa, nettikanavaa, televisiokanavaa jne. on keskustelut aiheesta Venäjällä - ei siis Suomessa! Venäjän suurin sanomalehti on kirjoittanut aiheesta laajasti ja monisanaisesti. Duumassa edustettu arvovaltainen Oikeudenmukainen Venäjä on kertonut kotisivuillaan uutiskatsauksessa asiasta. Venäläinen historian väärentämättömyyttä tukeva säätiö, jonka johtajasta Djukovista tein sittemmin haastattelun ja artikkelin, on kertonut asiasta näyttävästi sivuillaan. Pian asiaa koskevat uutiset ilmestyvät myös saksankielellä. Vain suomalaiset pidetään uutispimennossa siitä seikasta, että Suomessa pappi joutuu vaikeuksiin, koska hän arvostelee valtakunnan rajojen siirtoa ajavaa ryhmittymää! Tuomiokapituli on kyvytön puuttumaan itse prosessiin, vaan vierittää myös mainitut huolet paikallisseurakunnan tasolle enemmän tai vähemmän vanhojen ihmisten murheeksi.

Kertaus on välttämätöntä. Tässä on helposti poimittavat yli 40 venäläistä medialeikettä asian johdosta. Lukuisat sanomalehdet ja aikakauslehdet eivät ole edes skannattavissa internetistä, joten niitä ei ole tässä esillä.

Syyskuussa 2009 Espoon tuomiokapituli ratkaisee, missä joukossa se tahtoo seista sekä millaisen imagon se tahtoo kirkolle ja Suomelle rakentaa? Onko Suomen kirkko sitä mieltä, että revanssistinen tahto vastaa Kristuksen tahtoa? Selvästikin isoa naapuria kiinnostaa tuleva ratkaisu! Mielestäni ainoa oikea ratkaisu, joka ei johtaisi minun puolestani kapitulin vastaisten valitus-, oikeus- tai kanteluprosessin aloittamiseen, olisi, että tuomiokapituli ja piispa sanoutuvat selväsanaisesti irti ProKarelian ideologiasta ja päämääristä. Pasuunasta ei saa tulla epäselvä ääni! ProKarelian menettelytavoista ja pyrkimyksistä pitäisi muodostaa kokonaiskuva. Mainittu liike on aidosti vahingollinen Suomen ulkomaisille suhteille, erityisesti Venäjän ja Saksan kanssa.


Комсомольская правда: Финские националисты вынуждают известного священника покинуть родину. Юха Молари намерен переехать жить и работать в Россию
.


и

Комсомольская правда


и

Interfax


и

Фонд Историческая память


и

BaltInfo.Ru — информационный веб-сервер «Балтийской Медиа Группы».


и

Инфопортал Baltija


и

"НОВАЯ ПОЛИТИКА"


и

Информационное Агентство CNL-NEWSи

СПРАВЕДЛИВО-ОНЛАЙН.РУи

«Актуальная история»


и

Переводика


и

Миссия "Надежда спасения"


и

Евангелическо-лютеранская церковь Аугсбургского исповедания в России


и

"Карельская Губерния"


и

«Другое Время»


и

Яндекси


«REGIONS.RU/Новости Федерации».
Информация об Агентстве и правила републикациии

«Инициативная группа «Ладога»


и

Newstin


и

Live journal ”Москвич”


и

Проекты Live Internet


и

"Новотека"


и

«Рамблер Интернет Холдинг»


и

"Россия и соотечественники"


и

Рок Блог 1 и Рок Блог 2


и

Религия


и
Культурная эволюция


и

ИС†ХС - Интернациональный союз христианских социалистов


и

Best Line Пробегись по новостям


и

M3J.NET


и


Jesuslove.ruи

cerkva.ru


и

ТЕЛЕПОРТАЛ ХРИСТИАНСКИХ НОВОСТЕЙ «PROTESTANT.RU»


и

«Благовест-Инфо»


и


Всемирные автомобильные новостии


Общественно-политический интернет-журнал Карелии «СТОЛИЦА на Onego.ruи

OPER.RU


и


WWJD.RU - Христианская поисковая системаи

Rock Страна


и

ЗАО «Интернет-проекты»


и

Инофорум


и


Ventspils.infoи

Baznica


и

Форум «Украины сектантской»


и

«BestPersons.ru»


и


Скрипторий - forum.scriptory.net -Православный форуми

palmira's journal


и

Чеширские Хроники : liveinternet - Российский Сервис Онлайн-Дневников


и

Rudikosto