tiistai 29. syyskuuta 2009

"Vihakieli"?

Selvitykseni suomalaisten nationalistien toimintatavoista on valmistunut. Esittelen sen Moskovassa kongressissa, johon olen saanut kutsun. Tilaisuuden teemana on tuolla historian väärentäminen. Myös Säätiöstä "Historian muisti" sain tänään postia ja sovimme, että tavataan samassa kongressissa, jossa meillä molemmilla on esitelmämme.

Viranomaismenettelyksi juristin koulutuksen saanut Jorma Back käyttää poikkeavaa kieltä, jonka hän on omaksunut Internetin nimimerkeiltä ja anonyymeiltä kirjoittajilta. Nämä "nationalistit" ovat saavuttaneet täten etappivoiton. Back kirjoittaa ”kohujulkisuudesta”, ”erittäin aggressiivisesta ja vihan täyttämästä” kielestä, mutta jopa ”aatteellisesta jakomielisyydestä”. Back kirjoittaa minun ”lähes vainoharhaisesta suhtautumisesta”. Kun vastaan mielestäni tiukasti, ehkä tarpeettoman tiukasti seurakuntaneuvostolle, joka oli joutunut ikävään välikäteen, Back kirjoittaa minun joutuneen ”käsittämättömään raivonpurkaukseen” ja ”primitiivisen raivokkaaseen ensireaktioon”. Onko Back saanut asianmukaista käyttäytymistieteellistä koulutusta, jotta hän voi käyttää noin leimaavaa kieltä?

Minun kielenkäytöstäni hän antaa esimerkiksi lähinnä sen, että vastaan johonkin herjanheittoon internetin blogin keskusteluissa ”paskat”.

”Raivokohtauksen” yleiskielinen merkitys tarkoittaa lähinä ovien paiskomista ja esineiden paiskomista lattialle sekä sen mukaista kielenkäyttöä. ”Käsittämätön raivonpurkaus” ja jopa ”primitiivinen raivokohtaus” on jotakin vielä järkyttävempää kuin tavanomainen ”raivokohtaus”. Internetissä eräs henkilö kuvaa primitiivisen raivokohtauksensa omilla sanoillaan seuraavasti: ”Huusin sille kurkku suorana ja annoin tulla kaiken vihan, mitä tunnen sitä kohtaan ulos”. LL Tiina Koskela-Koivisto on määritellyt hillitsemättömän raivokohtauksen primitiiviseksi puolustusmekanismiksi, jonka tuntomerkkeihin kuuluu mm. kimppuun käyminen. Back jälleen kerran loihtii mielikuvituksensa varassa tapahtumien kulun niin kuin hän pelkän mielikuvituksensa varassa loi jouluaamun jumalanpalveluksen kuulijakunnan ja mielenosoituksen tapahtumien kulun, mutta sitä vastoin hän ei kuule ketään silminnäkijää. Kritiikkini on tiukka, mutta se on kaukana mistään ”primitiivisestä raivonpurkauksesta”. Tosiasioiden kulku oli aivan päinvastainen kuin Backin ”raivokohtaus” –väite leimaa: sain tiedon seurakuntaneuvoston lausunnosta, joka sisälsi lukuisia asiavirheitä, jotka loukkasivat minua, vaikka jälkikäteen ymmärsin, että neuvosto oli joutunut ikävään kompromissitilanteeseen jonkun hysteerisen ihmisen tai nationalistien painostuksen tähden. Itse toimitin kuitenkin yli 200 ihmiselle Pyhän Marian kirkossa Pinjaisten onnettomuuden muistohetken: tilaisuus oli nuorta poikaa, hänen omaisiaan ja ystäviään kunnioittava harras hetki. Tilaisuuden jälkeen kirjoitin viestin neuvostolle, jossa moitin sitä asiantuntemattomuudesta. Menin rippileirille, jossa ohjelma jatkui iltapalalla, iltaohjelmalla ja iltahartaudella sekä hiljaisuudella.

Back kirjoittaa minun kokevan ”vainoharhaisuutta”, mikä on erittäin loukkaava ilmaus tässä yhteydessä, kun olen pikemmin sanonut ja kirjoittanut, ettei Venäjän tähden ole oikein levittää pelkoa ja huolestuneisuutta, niin kuin ProKarelia ym. ovat todistettavasti levittäneet. Vainoharhaisuus synonyymi sanalle paranoia. Vainoharhaisuus liittyy erityisesti skitsofreniaan, mutta myös vainoharhaiseen persoonallisuushäiriöön tai esimerkiksi de Clerambaultin syndroomaan. Esittääkö Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin tutkinta-asiamies selvityksessään kirkkoherran sopivuudesta kirkkolain mukaisessa käsittelyssä, että kirkkoherra on vainoharhainen sanan yleiskielisessä merkityksessä? Back ei anna mitään näyttöä, että sanaa tulisi ymmärtää toisessa merkityksessä.

Back kutsuu minua ”jakomieliseksi”. Jakomielisyys on yleiskielisessä merkityksesä ”psykoottinen häiriö, jolle ominaista aistiharhat, harhaluulot, ajatusten hajanaisuus, tunneilmaisujen niukkuus tai outous sekä taantuminen”. Jakomielisellä dopamiinin reseptoreita on liikaa. Jakomielisyydestä on runsaasti tieteellistä kirjallisuutta. Back leimaa minut ”aatteellisesti jakomieliseksi”, jolloin tunne-elämäni olisi siis outo, niukka ja taantunut sekä ajatukset hajanaiset ja harhaluuloiset. Onko Backin oma kielenkäyttö tuomiokapitulin käsittelyä varten asianmukaista.

Tutkinta-asiamies on omaksunut internetin keskustelupalstojen nimimerkkien ja anonyymien kirjoittajien leimaavan kirjoitustyylin minua vastaan. Ilmiö on tuttu myös koulukiusaamisessa, jossa joukon hullaantuneessa paineessa suhteellisen tasapainoinen ihminenkin osallistuu kiusatun herjaamiseen. Olen poiminut joitakin esimerkkejä internetissä kirjoitetusta herjauksista minua vastaan, mutta en paljasta tässä näiden nimimerkkien ja anonyymien kirjoittajien identiteettiä, vaikka joukossa on myös seurakunnan työntekijöitä. Tätä herjaamista minun nimeäni vastaan harjoitetaan sekä avoimilla että minulle suljetuilla keskustelufoorumeilla. On luonnollista, että vastaan tuollaisten ilmausten jälkeen tylysti. Ehkä Kristus oli – erään kertomuksen mukaan – kesy uhrilammas, joka ei ääntänsä korottanut, mutta minusta ei ole Kristukseksi, kun minua pilkataan. Pidän oikeuteni vastata tarpeen vaatimalla tavalla. Kaikki herjaukset eivät ole tulleet edes internetissä julkisiksi, sillä valtaosan blogiini lähetetyistä pilkkakirjoituksista olen sensuroinut. Lisäksi saan kotiini ja sähköpostiini sekä fyysistä turvallisuuttani että mainettani uhkaavia herjauskirjoituksia. Sen jälkeen voidaan kysyä eri tavalla, onko se ylimielisyyttäni ja itsekehuani, jos vastaan eräässä tilanteessa jollekin ylioppilaspojalle, että tämän on turha pilkata minua epäpäteväksi tohtoriksi, jos tämä itse ei ole vielä istunut päivääkään edes yliopistossa. Backin mukaan vastaukseni on itsekehua. Pääsääntöisesti en osallistu mainittuun keskusteluun. Back ei jälleenkään ottanut huomioon tilannetta, kun löi leiman minua vastaan, mutta syynä lienee se, että Backin pääasiallinen lähde oli eräiden nationalistien ylläpitämä Wikisitaatit, joihin on koottu minuun liitettyjä lausahduksia. Se ei ole kuitenkaan minun ylläpitämä sivusto. Pyydän siis kapitulia tutkimaan itsensä kautta, millaisilta nämä herjakirjoitukset minua vastaan tuntuisivat, jos ne sattuisi itse kuhunkin itseensä. Vasta sen jälkeen voidaan vastata reilusti siihen, olenko muka vihapropagandan lähettiläs!

KARJALA TAKAISIN -nimimerkki kirjoittaa 6.7.2009 klo 22:41, että olisin aiheuttanut ”katastrofin suomalaisten ja venäläisten suhteille”, koska ”sinä olet tyhmä”. Nimimerkki ROPO kirjoittaa 15.1.2009 klo 09:09 minua vastaan, että esitän ”provosoivan huu haa –mielipiteen” ja ”papukaijana” suollan kaiken ”ulos paskan muodossa”.

Suhteellisen tunnettu ”nimimerkki” PANU kirjoittaa 13.8.2009 klo 15:01, että kirjoittaisin ”juttuja, joissa ei ole järkeä eikä holttia. Solvaat ja vainoat karkeasti yksittäisiä virolaisia ihmisiä tavalla, jota voi kutsua miltei rasistiseksi”. Panu jatkaa 14.8.2009 aamuyöllä kello 4:09 solvaustani: ”Olet sinä kyllä kumma tyyppi. Tuliko Kremlistä käsky, että älkää nyt omia ampuko?” Myöhemmin hän määrittää minut Venäjän kansan vihamieheksi, kun kirjoittaa 6.7.2009 kello 15:36: ”Jos sinä oikeasti haluat olla Venäjän kansan ystävä, sinä et voi olla Venäjän suurvallan ja venäläisen imperialismin ystävä”. Panu käyttää kovia sanoja 4.7.2009 kello 14:15: ”Sinun uskottavuutesi pappina on niin mennyt, että paras kun eroat tuosta virasta nyt etkä ensi viikolla. Perusta vaikka yhdessä "antifasistikaveriesi" kanssa tänne uusi Moskovan patriarkaatin haaraosasto”. Vähän myöhemmin humanistiksi itseään tituleeraava Panu kirjoittaa 6.8.2009 kello 3:22: ”enkä ole ollenkaan vakuuttunut Juha Molarin nuhteettomuudesta”. Panu hyökkää voimakkaasti sitä vastaan, että haluan lasteni saavan kaksoiskansalaisuuden ja oppivan Venäjän kielen: 7.8. klo 14:51: ”Kyllä minusta Molarin tulisi ennen kaikkea huolehtia siitä, että hänen lapsensa omaksuvat tämän isänmaan ja tämän yhteiskunnan arvot. Venäjän kieltä ja kirjallisuutta voi silti harrastaa, ja Venäjän suuresta kulttuurista löytyy hyviäkin moraalisia esikuvia: Anna Politkovskaja, Viktor Popkov, Aleksandr Jesenin-Volpin...” Hän syyttää minua ja perhettäni moraalittomiksi 4.8.2009 kello 11:19, koska emme ole Venäjän suurimman puolueen vastustajia: ”Minun mielestäni se, että maata käytännössä edelleen johtaa KGB:n - Gestapon veroisen sortojärjestelmän - entinen upseeri Putin, on todiste siitä, että maa on yhä moraalittoman hirmuvallan alla, ja minusta Suomella on oikeus ja suoranainen inhimillinen ja moraalinen velvollisuus edellyttää maassa asuvien venäläisten olevan uskollisempia Suomelle ja ihmisyydelle kuin entiselle KGB-upseerille ja hänen edustamalleen barbarialle”. 4. elokuuta 2009 kello 1:24 samainen henkilö rinnastaa minut ”kansan hajottajaksi” ja ”maanpetturiin verrattavaksi henkilöksi”, koska puolustan venäläisten oikeutta omaan identiteettiin ja kieleen. Hänen mielestään sellainen oman perinteen mukainen identiteetti olisi ”legitiimi syy karkottaa asianomainen Suomesta, ja sellaiseen identiteetinmuodostukseen rohkaisevaa suomalaista pidän kansan hajottajana ja hyvin läheisesti maanpetturiin vertautuvana henkilönä”. Rasismin vastustajanakin itseään markkinoinut Panu osoittautuu mitä pahimmaksi geneettisen tai ainakin kulttuurisen rasismin tukijaksi, kun kirjoittaa 12. heinäkuuta 2009 klo 10:11 suoran kehotuksen: ”Menepä sydämesi perässä sinne Onnelaan (”Venäjälle”)” ja kehittää 21. elokuuta jopa rukouksen minun nimeeni, mutta en julkaise tuota rienaavaa rukousta, jonka hän lähetti blogiini:

Venäjäni,
tee minusta imperialismisi välikappale,
niin että sinne, missä on onnea, toisin onnettomuuden,
missä vapautta, toisin orjuuden,
missä vakautta, toisin levottomuuden,
missä itsenäisyyttä, toisin vieraan vallan,
missä omaa kulttuuria, toisin Venäjän kulttuurin,
missä uskollisia vaimoja, toisin raiskaavat soltut,
missä raittiutta, toisin votkan,
missä savuttomuutta, toisin mahorkan röyhyt.
(PANU)

Nimimerkki klerk kirjoitti 14.8.2009 kello 11.08 oikeudestani toimia pappina hyvin uhkaavalla tavalla: ”Kuten sanoin länsimainen yhteiskunta sietää dissidenttejä tiettyyn pisteeseen saakka ja sittenkään ei hirtetä tai murhata, kuten kommunistivaltioissa on tapana. Molari ylitti tämän pisteen tietoisesti ja tässä tulos.” Nimimerkki Miss Ann Thrope kirjoitti 17.08.2009 kello 17:34 varsin loukkaavasti: ”Ei kukaan järkevä suomalainen usko tämän maanpetturipapin juttuja”.

Iltalehden keskustelukanavalle nimerkki ”Molari ulos kirkosta” kirjoitti 03.05.2009 kello 07:28, etten sovi papin virkaan ja jatkoi kello 10:10 parjausta: ”Erotkoon papin virasta ja ylistäköön Stalinia sen jälkeen missä haluaa, mutta ei Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa”. Kello 10:19 hän jatkaa vaatimusta erottamisesta ja kirjoittaa myös ”kunnialliset ja isänmaalliset suomalaiset eivät näe Molarin toiminnassa mitään tukemisen arvoista. Entisen NL:n ja nykyisen Venäjän p-seen nuolijat eivät ole koskaan olleet Suomessa arvossaan”. Sama nimimerkki kirjoittaa 6.5.2009 kello 22:33, että minut pitäisi julkisesti häväistä niin kuin hän itse asiassa tekeekin: ”Venäjän propagandakätyrit tulee julkisesti häväistä. Juha Molarin hyökkäykset Viron valtiota, virolaisia ja suomalaisia kohtaan ovat törkeitä. Lähimmäisenrakkaus merkitsee pappi Molarille vain venäläisten rakastamista ja r-ssän hegemonian palauttamista Baltian maihin. Miksei hän vaihda kansallisuuttaan ja muuta Venäjälle?”. 7.5.2009 klo 7:16 hän virittää saman epäilyn kuin Back selvityksesään: ”täytyy ihmetellä, miten hän ehtii hoitaa yleensä kirkkoherran virkaansa, joka näyttää olevan hänelle sivubisnes. Paljonkohan Venäjä maksaa propagandatyöstä?

Nimimerkki ”takaisin Venäjälle” kirjoittaa 08.05.2009 kello 17:46, että ”sen kun vaan pakkaamaan ja takaisin Venäjälle ja kiireesti, hus, hus!” Nimimerkki Perhonen ei päästä sen vähemmällä 08.05.2009 kello 17:46: ”Stalinistipappi tulisi kyyditä Moskovaan. Hyi häntä”. Anonyymi-nimimerkki kirjoittaa 12.7.2009 kello 11:23, että ”toimita itsesi ja perheesi mitä pikimmin ystäviesi luo paratiisiin. (”Venäjälle”)”. Ja edelleen Anonyymi-nimimerkki toistaa 13.7.2009 0:16 vaatimuksensa: ”Kyllä tekisit palveluksen meille ja omalle perheellesi viemällä heidät ja itsesi omaan paratiisiinne”. Toinen Anonyymi-kirjoittaja kirjoitaa 12.8.2009 kello 13:39, että ”eiköhän sieltä Venäjältä aina löydy hommia hyödyllisille idiooteille!” ja jälleen Anonyymi-nimimerkki 12.8.2009 kello 14:03, että ”Tervemenoa taivaallisen lahjan alkuperämaahan. Mitä nopeammin lähdet, sitä parempi!”. Vastaavia solvauksia on lukuisia, mutta useille on tyypillistä, että ne ilmaantuivat sen jälkeen, kun Espoon tuomiokapituli asetti tutkinta-asiamiehen tehtäväänsä, jolloin rasistit ja äärinationalistit katsoivat saavansa rohkeuden solvausten hyväksyttävyyteen.

Anonyymi-nimimerkki kirjoittaa 12.8.2009 klo 0:47, että ”Eroa jo ihmeessä virastasi. Teet elämän helpommaksi itsellesi, kirkolle ja lukemattomille solvaamillesi ihmisille”. Anonyymi -kirjoittaja kirjoittaa 12.8.2009 kello 10:12 ”Ei tuon moraalisesti kuvottavan Molarin touhujen setviminen ole mieltäylentävää puuhaa kellekään, mutta hienoa että olet jaksanut pistää pökköä kiukaaseen. Vielä kerran kiitos, Helena”. Anonyymi-nimimerkki kirjoittaa 11.8.2009 kello 14:32 parhaat solvauksen taitonsa hyödyntäen: ”Olet sitten työnhaussa, eli virka meni? Totisesti, Jumala ON! Jumala on nostanut miekkansa nimensä turhaan lausujaa, nimensä liassa ja veressä uittajaa vastaan! Totisesti on Hän koston Jumala! Saatana on joutunut väistymään!
HALLEELUUJAAAAA!
HALLEELUUJAAAAA!
HALLEELUUJAAAAA!


Anonyymi-kirjoittaja 11.8.2009 kello 23:49 ilmaisee näkemyksiä, jotka valitettavasti näyttävät hallitsevan jopa Backin selvitystä: ”Molari jos kuka kirjoittelee erittäin halventavia ja fobioita täynnä olevia kirjoituksia suomalaisista, virolaisista ja viime aikoina erityisesti USA:sta. Venäjä taas näyttää olevan Jumalan valitsema kansa ja Putin uusi profeetta. (Tosin viime aikoina tuntuu, että myös Iranin Ahmadinejad saattaisi olla profeetta). Minulta ei valitettavasti tuollaiselle mustavalkoisessa maailmassa elävälle, solvauksia latelevalle idiootille riitä sympatiaa. Menköön vaan rajan toiselle puolelle paratiisiin, mitäs täällä itseään kiduttaa”. Anonyymi-kirjoittaja solvaa 11. elokuuta 2009 kello 3:51: ”Juha Molari puolustaa pahuutta, koska Juha Molari on paha mies. Juha Molari tietää tämän hyvin itsekin, minkä näkee siitä, ettei hän osaa vastata kysymykseen muuten kuin kiertelemällä ja venkoilemalla”.

Toinen Anonyymi-kirjoittaja yrittää loukata hyökkäyksellä navan alle, kun kirjoittaa 9.8.2009 kello 9:44: ”Juha, totuus on se, että olet surkea naistenmies, minkä tiedät itsekin, mutta venäläisen naisen saa kuka tahansa suomalainen mies. Tiedän sen erittäin hyvin omasta kokemuksesta”. Ja jälleen uusi Anonyymi-kirjoittaja keksii huonon itsetunnon 10.8.2009 klo 15:06: ”Sinulle riittää rangaistuksesi oma alennustilasi - ja se, ettet sitä kykene tajuamaan. Kuka tahansa terve ihminen halveksii sinua. - - - Tikahdu rauhassa omaan itsesääliisi. Kukaan muu ei sinua sääli”. Jälleen uusi anonyymi-kirjoittaja oivalsi yrittää solvausta teologisen tieteen ala-arvoisuuden avulla, kun kirjoittaa omasta aloitteestaan minun henkilökohtaiseen blogiini, jossa en toki käy pääsääntöisesti keskustelua kyseisten törkimysten kanssa ja kauheimmat pilkkakirjoitukset sensuroin: 6.8.2009 kello 14:09 ”Molari on osoittanut että hänellä on hyvin vajavaiset tiedot Venäjän historiasta ja ilmeisimmin myös rajalliset kyvyt ymmärtää sen dynamiikkaa. Ymmärtää kyllä miksi mies valitsi haastavimpien alojen sijaan teologian jossa selviää selittelemällä ja "totuuksia" toistelemalla. Historiatiede ei sovi lappusilmäisille lahjattomille harrastelijoille. Heitä varten on kotiseutututkimus ja sukututkimus”.

Anonyymi toivottaa 5.8.209 kello 23:45, että ”Toivottavasti saat kenkää virastasi ja pääset muuttamaan ihannevaltioosi. - - - edellytyksesi hoitaa virkaasi ovat oman käytöksesi takia todella ongelmalliset. - - -Voisit hyvin hakeutua itse muihin töihin, kun viran hoito ja oma käytöksesi ja kirjoittelusi aiheuttavat jatkuvasti konflikteja ja pahennusta”. Ja jälleen uusi Anonyymi kirjoittaa 4.8.2009 kello 9:45: ”Vastako nyt Molaria ollaan erottamassa? Ihmettelen suuresti, kuinka olet voinut toimia seurakunnan virassa näinkin kauan”. Uusi anonyymi kirjoittaa 4.8.2009 kello 14:34 ”Iloitsen silti mahdollisuudesta, että pappisurasi on ohi”, mutta vähän ennen 3.8.2009 kello 11:09 moittii kovasti: ”Juha miksi sensuroit kommentteja??

ANONYYMI kirjoittaja moittii 14.8.2009 kello 0:22, että ”Leimaat russofobeiksi kaikki, joiden kuva Venäjästä poikkeaa omastasi.” Vähän aiemmin kirjoittaja vertasi Venäjää ”aikuistuvaksi kehitysvammaiseksi lapseksi” (30.7.2009 kello 7:47). Noin tuntia myöhemmin 8:20 hän päästää pitkän vuodatuksen: ”Venäjää voisi verrata raivokohtauksia saavaan lähelle terminaalivaihetta edenneseen Alzheimer-potilaaseen, jolla on syfilis. Venäjä nimittäin hyökkäilee naapurimaihinsa, sen imperiumi natisee liitoksissaan, talous on romahduksen partaalla ja kansalaiset syövät kulkukissoja henkensä pitimiksi, henkisesti ollaan jämähdetty neuvostoaikaan, josta muistetaan valikoivasti vain osia. Ja vaarana on, että Venäjä levittää korruptoituneisuuttaan naapurimaihinsa”. Ja pienen hetken kuluttua sama kirjoittaja kirjoittaa minua vastaan kello 9:44 isoilla kirjaimilla blogiini: ”KIRKKOHERRA JUHA MOLARI. HÄPEÄ JA LOPETA VALEHTELU. - - - ÄLLÖTTÄÄ NUO VALHEELLISET KIRJOITUKSESI PYHÄN MIEHEN KAAVUSSA.

ANONYYMI PASTORI, jonka identiteetin toki tiedän ja jonka virka-aseman kaikki lukijat tietävät pastoriksi, kirjoittaa 30.7. 2009 kello 5:19 minua vastaan, että ”Venäjän valtio on liian usein historiassa näyttänyt pedonkasvonsa, erityisesti suomalaisille. - - Suomi ja suomalaiset lienevät yksi maailma orjuutetuimmista kansoista. - - Mielestäni Venäjän valtio on edelleen taipuvainen isovenäläisten perinteiden jatkamiseen, pienten naapurikansojen riistoon ja alistamiseen”. Saman aamuyön aikan kello 6:25 mainittu pastori kirjoittaa minun näkemyksiäni vastaan: ”Pietarilaisessa kahvilassa voisin vakuuttaa kuulevani suomalaisten lapsiorjien itkua. Kristittynä voin antaa anteeksi venäläisille, mutta mielestäni Venäjän valtion on tunnustettava tehdyt vääryydet ja toimittava niin, ettei historia toista itseään”. Pastori lapista kirjoittaa 1.8.2009 kello 7:28 ”Pyydän, että otat vakavasti kirkkoherran kutsumuksesi. Siihen kuuluu mielestäni kirkkomme yhteisen linjan mukaisesti pitää kiinni sodissamme kaatuneiden ja sotiemme veteraanien kunnioittamisesta. - - -Mikäli haluat poiketa kirkkomme yhteisestä linjasta ja tuoda esille poliittista yksityisajatteluasi, olisi kohtuullista tehdä siitä myös ammatinvalinnalliset johtopäätökset”. Mainittu pastori kovasti loukkaantui, kun kovistelin häntä siitä, että hänen ei pitäisi kehotella tekemään ammatillisia ”johtopäätöksiä”.

Anonyymi-nimimerkki kirjoittaa 28.6.2009 kello 14:02: ”Pahan pastori Molari näyttää Saatanaa ja kutsuu sitä Jumalaksi, hän näyttää meille helvetin ja kutsuu sitä taivaaksi. Häntä kustaan silmään, ja hän kutsuu sitä Jumalan kasteeksi”. Nimimerkki OOBIO kirjoitti jo 05.01.09 klo: 23:26 rikoslain vastaisen solvauksen: ”Panen pääni pantiksi - ja koska te, Molari, olette töissä FSB:ssä, niin varmaan pääni myös menee”. Näkökulma-keskustelukanavan nimimerkki "uska" nimitti 06.01.09 klo 12:03 "Juha Molari- vuoden paskanpuhuja"; 8.1.2009 kello 16:19 ”On kuin patologisen valehtelijan ongelma”, 8.1.2009 kello 17:21 ”taisteluhautoihin henkisesti jääneeksi” ja 22.2.2009 kello 18:40 ”asennevammaiseksi”. Sama "uska" –nimimerkki kirjoitti 1.03.09 – klo.18:28 minua vastaan: ”Perkele. Piti puhdistaa kiväärit ja käynpä ostamassa lisää patruunoita. - - maahanpetturuusblogista”. "Uska" liittyy ProKarelian Karjala-ohjelmaan ja kirjoittaa 23.11.08 - klo:20:00 ”Karjalassa on 300 000 venäläistä. Karjala Suomelle vain ilman venäläisiä” ja toivottaa 20.11.2008 kello 10:31 minulle poistumista Suomesta Venäjälle: ”rikolliset miehet kelpaavat Venäjälle”.

Nimimerkki archieG kirjoittaa 04.02.09 klo 22:44 ikään kuin moraalissani olisi ongelmia: ”Kuinkahan moni Herra Kirkkoherran seurakuntalaisista edes tietää, minkälaista kaksoiselämää seurakunnan paimen viettää?”. Kantelujen tähden hän aloittaa uuden kielenkäytön 13.4.2009 kello 16:24: ”ex-kirkkoherra - - Ja ex-kirkkoherrana”. Kokoomuksen asioita puolustava, akateemisen koulutuksen saanut Jukka-nimimerkki kirjoittaa 24.03.09 klo 21:23 että olisin ”natsifetissipastori”. TAPANI-nimimerkki keksii solvata 10.01.09 klo 20:29, että minulla olisikin ”heikko itsetunto, kateissa oleva fanaatikko”. ”Juuri sellaiset alistuvat persoonat ovat totalitaaristen järjestelmien selkäranka, järjestelmän väristä riippumatta. Syytät muita ihmisiä fasismista, etkä tunne omaa peilikuvaasi. Olet kova poika jakamaan ihmiset, kansat ja valtiot vuohiin ja lampaisiin, kuten jo aiemmin kirjoitin.” Edelleen TAPANI kirjoittaa 14.01.09 klo 12:05: ”Edustat täysin venäläisen propagandan aivopesemää yksilöä, jolle riittää venäläinen näkemys historiasta ja muista asioista”. TAPANI päättää kääntää asetelmat ylösalaisin samalla menetelmällä kuin Veikko Saksi, joka sanoo minun virittävän vihaa maiden välille, koska en hyväksy hänen vihamielistä näkemystä Venäjän poliittisesta johdosta ja sen tarkoitusperistä. Myös Tapani kirjoittaa 15.01.09 klo 09:26 ”Kaikkein eniten Suomessa russofobiaa levittävät ne ahdasmieliset ihmiset, jotka puolustavat kaikkia Venäjän ja venäläisten tekoja, - - - Normaali ihminen ymmärtää sen isovenäläisenä sovinismina.” Tapani yrittää kohdistaa hyökkäyksensä maineeseensa vaimoni kautta: 15.01.09 - klo:13:39 ”Kärsit itse hyvin heikosta itsetunnosta ja projisoit omia kompleksejasi mm. venäläisestä vaimostasi johtuen muihin. Kaikki Venäjään ja venäläisiin kohdistuvan kielteisen julkisuuden, historiankirjoituksen etc. otat kritiikkinä vaimosi kansallisuuden kautta itseesi ja omaan maailmankuvaasi. Haluat kieltää kaiken kriittisen puheen Venäjästä ja venäläisistä leimaamalla sen "ryssofobiaksi". Nostat venäläisen kulttuurin, arvomaailman ja ihmisoikeudet - ja itsesi - muiden yläpuolelle. Etkö ymmärrä, että tällaisella mustavalkoisella asenteellasi vain ja ainoastaan lisäät mainitsemaasi "ryssofobiaa". Kukaan omilla aivoilla ajatteleva ei halua samastua fanaatikkoihin”. Tämä TAPANI, joka kehuu ajavansa upealla Mersulla, kirjoittaa 30.03.09 klo 12:57 ”Olet alistuva laumasielu, etkä siinä eroa lainkaan Hitlerin ja Stalinin uskollisimmista seuraajista. - - Teille molemmille on yhteistä dogmaattinen maailmankuva ja fanaattisuus kaikessa tekemisissänne”. Hän kehottaa 2.6.2009 kello 12:48 ”Hankkiudu nopeasti lääkärintarkastukseen. Sinulla voi olla alzheimer”.

Akateemisen koulutuksen saanut LUCINDA-nimimerkki kirjoittaa 18.02.09 klo13:03, että kärsisin ”pahasta vainoharhaisuudesta”. Pari päivää myöhemmin 23.2. kello 15:15 hän kummastelee, että ”papilla on näin vääristyneet arvot” ja jatkaa 17:09 solvausta sillä, että olisin papin ”irvikuva”. 20.3.2009 kello 13:26 hän kutsuu minua halveksivasti ”kyllä on yksinkertainen pappi” ja 22.3.2009 kello 17:39 väittää, että eläisin ”satumaailmassa”.

Luonnollisesti nämä esimerkit ovat vain pieni katkelma internetissä levitettävää parjauskampanjaa minua vastaan, jonka tarkoituksena on luoda huono maine minulle suomalaisena ja pappina. Venäjään tasapainoisesti ja kunnioittavasti suhtautuvat ihmiset leimataan ohjelmallisesti internetin keskustelukanavilla nimimerkkien ja anonyymien kirjoittajien toimesta. Kaikin osin tuo leimaaminen ei ole suunnitelmallista, mutta se on myös poliittisesti tarkoitushakuista. Tällä tavalla toivotaan, että Venäjään myönteisesti suhtautuvien ihmisten uskottavuus ja toimintakyky heikkenisivät. Panettelijat säikähtivät syksyn 2009 alussa, kun tajusivat minun itse asiassa koonneen jo monta vuotta heidän kirjoituksiaan ja tutkineen heidän menettelytapojaan, vaikka he itse uskoivat tuhoavansa minua panettelun avulla. Minulle iskut eivät olleet iskuja, jotka tosiasiassa haavoittivat, vaan lähdeaineistoa nationalistien menetelmien ja psyykeen tutkimiseksi!

Ehkä leimaajien toinen tavoite olisi masentaa leimattu henkilö. Minulle ei ainakaan tuota vaikutusta ole ollut em. herjoista. Itse asiassa elän elämäni parasta aikaa: taas päässyt aktiivisen kaksi kertaa vuorokaudessa tapahtuvan urheiluharjoittelun piiriin. Tänään tuntui upealta juosta 7 km:n aamulenkki, illalla juostaan uudestaan. Teen myös työni ilolla ja riemulla, perheeni on kasvanut, saan nauttia uudesta autostanikin mutta ennen kaikkea olen saanut kutsun aloittaa hienot aivan uudet kirja- ja sanomalehtihankkeet Moskovassa arvovaltaisten politiikan tuntijoiden parissa. Nämä tapahtuvat luonnollisesti harrastuksena ilman ansaintaa.

Elämästäni ei ole suinkaan ilo poistunut parjauskirjoitusten avulla. Sinänsä on yhdentekevää nuo parjauskirjoitukset, mutta ainut huoleni on, että kokemattomat tai herkät ihmiset saattavat samaistua solvaajiin ja uskoa todeksi pilkkakirjoitukset, jolloin nämä sinänsä viattomat ihmiset joutuvat tarpeettomasti huolestumaan asioista, jotka eivät heille kuulu. Miksi luoda levottomuutta lähimmäisiin? Iskut sattuvat minuun lähimmäisteni huolestumisen tähden, itseeni kohdistuvat vyön alle tulevat iskut eivät sitä vastoin koske enää tähän seniiliin keski-ikäiseksi vanhentuneeseen mieheen. Tärkeää olisikin, että tuomiokapitulissa osataan vastata niin jyrkällä ja selvällä tavalla kuin mahdollisesta em. nationalistien parjausohjelmaa vastaan.

Kaiken jälkeen on pikemmin sanottava, että olen voinut säilyttää mieleni tyyneyden, työkyvyn ja iloisuuden poikkeuksellisen hyvin. Jos vastaan em. herjaaviin kirjoituksiin tylyn lyhyesti ja ehkä ivallisesti, katson siihen olevan hyvin myös perusteita. Jokaisen pilkkakirjoittajan kanssa ei ole syytä käydä keskustelua, minun pääasialliset keskustelufoorumit ovat kuitenkin akateemisella tasolla psykodynamiikan, politiikan ja historian tutkimuksessa maamme rajojen ulkopuolella. Olen kuitenkin koonnut nämä em. pilkkakirjoitusesimerkit ja lukuisan joukon muita vastaavia tietoja, koska niiden avulla voi hyvin tutkia internetissä harjoitettavaan ihmisten kiusaamista, jota toteutetaan poliittisen rasismin ja nationalismin aatteiden varassa, jopa ohjelmallisesti. Esittelen asiaa muiden ohessa myös Moskovassa korkean tason kongressissa, jossa teemana on historian väärentäminen.