lauantai 26. syyskuuta 2009

Ystävien kanssa


Eilen saapui Pietarista kylään ystävämme, kuusivuotiaan poikamme kummi. Olen ollut vieraastamme huolimatta aika itsekeskeinen, mihin osansa on vaikuttanut huonosti nukuttu yö. Nukutin poikaa (6 v), mutta nukahdin hänen viereensä, minkä tähden en nukkunut yöllä kovin vapautuneesti. Sänky oli sen verran ahdas. Kaikesta huolimatta käyn vielä iltapäivällä juoksulenkillä. Keskimäärin 15 km päivässä on tässä vaiheessa syksyä ihan sopiva kuntoilumäärä.

Vanha pukukin on mennyt jo rikki muutamista kohdista. Onneksi vaimo osaa korjata, joten olen selvinnyt virkatehtävistä paikatussa puvussa. Tänään päätin kuitenkin ostaa uuden puvun Moskovan tilaisuutta varten. Rahaa ei ole kuitenkaan paljon käyttää. Sovittelin arvokkaita ja halvempia pukuja eri liikkeissä, mutta olin tyytyväinen, että löysin Haloselta mallikappaleena olleen puvun edullisesti. Hinta oli 170 euroa, mutta alennuksen jälkeen vain 120 euroa. Parempaa pukua en kokenut, vaikka sovittelin naapuriiikkeissä liki tuhannen euron pukuja. Aina ei hinta ratkaise. Tärkeintä on se, että puvussa tuntuu hyvältä. Taas vaimoni tulee avukseni ja lyhentää 2 cm hihoista, jotta puvun alta paita näkyisi. Muuten olen hyvin tyytyväinen.

Huomenna on Pohjassa kirkossamme körttipyhä. Saarnaaja tulee Huopalahdesta. Jumalanpalveluksen ja kirkkokahvien jälkeen lauletaan Siionin virsiä ja pidetään seurat. Vanhaan körttiläisyyteen kuului välttää pukeutumisella ja muulla tavalla koristautumista, sillä ihmisen oli paras ymmärtää oma alhaisuutensa ja sellaisena kerjätä Jumalan armoa. Nyttemmin körttiläisyys on muuttunut joustavammaksi ihmiselämän tarkkaillussa. Vanhojen köyhille ja kurjille annettu malli armon kerjäämisestä on kasvanut vahvaksi vastuullisuudeksi lähimmäisistä, ketään syrjimättä tai väärämielisesti ylentämättä.

Ps. olen tänään (vapaana lauantaipäivänä) etsinyt kaikkea mahdollista informaatiota poliitikoista Ģirts Valdis Kristovskis ja Mart Laar sekä heidän ideologista suhteista Suomeen ja Baltian venäläissyrjintään myöhemmin Moskovassa pidettävää esitelmääni varten. Jos löydätte jotakin kiinnostavaa, kertokaa toki!