torstai 22. lokakuuta 2009

Suojelupoliisi on oikeassa

Suomessa Suojelupoliisi on virittänyt keskustelun, koska he kokevat tarpeelliseksi lähettää muutama työntekijä Afrikan tiettyihin maihin tarkkailemaan Suomeen tulevia maahanmuuttajia.

A-talk paneutui tänään televisiossa samaan aiheeseen. Keskustelu oli aika kiivas. Somalimies kertoi keskustelussa, että Suojelupoliisi oli halunnut värvätä hänet vakolijaksi, mutta kieltäytymisen jälkeen myös hän sai kielteisen päätöksen kansalaisuushakemukseen.

Kari Rajamäki (SDP) puolusti Suojelupoliisin asiantuntemusta. Pekka Haavisto (Vihreät) halusi korostaa, että pelkäämme jopa liian paljon maahanmuuttajia, jotka tulevat mainituilta alueilta.

Olen joidenkin seikkojen tähden tullut hiukan epäileväiseksi, että ehkäpä tietyistä maista saapuu jopa Suomeen sittenkin ”epäaitoja” maahanmuuttajia, jotka pyrkivät välttämään toki kaikkea huomiota Suomessa, vetäytyvät omien kansallisten ja uskonnollisten yhteisöjensä ulkopuolelle sekä valmistautuvat varsinaista sopimatonta "missiotaan" varten, joka voi olla rajojemme ulkopuolella.

Suojelupoliisin työtä ja suunnitelmia ei pitäisi pelätä tässä ajankohtaisessa asiassa. Suojelupoliisi ei ole maahanmuuttajavihamielinen eikä rasistinen tässä suunnitelmassaan.

Ps. Kotimaa-lehti julkaisi tänään kirjoitukseni korjaukseksi huolimattomiin asiavirheisiin, joita liitettiin aiemmin minun persoonaani lehdessä.