lauantai 21. marraskuuta 2009

Как Чеченские террористы получают помощь в Финляндии: вербовка, финансирование, образование ...

Пресс-конференция:
Понедельник, 30/11/2009, 13 часов
"Как Чеченские террористы получают помощь в Финляндии: вербовка, финансирование, образование ..."
Офис Исламской политической партии
Eerikinkatu 35,
Хельсинки
Для дополнительной информации:
Лидер Исламской партии Абдуллах Тамми GSM +358 44 577 8266
Настоятель лютеранской церкви Юха Молари GSM +358 44 322 2661

Press conference:
Monday, 30/11/2009, at 13.
"How are Chechen terrorists receiving support in Finland: the recruitment, financing, education ..."
Office of the Islamic political party
Eerikinkatu 35
Helsinki
For more information:
Leader of the Islamic Party, Abdullah Tammi GSM +358 44 577 8266
Pastor of the Lutheran Church Juha Molari GSM +358 44 322 2661

Tiedotustilaisuus:
maanantai 30.11.2009, klo 13.
Miten tšetšeeni-terroristit saavat apua Suomessa: rekrytointi, rahoitus, koulutus…
Islamilaisen puolueen toimisto
Eerikinkatu 35,
Helsinki
Lisätietoja:
Islamilaisen puolueen puheenjohtaja, Abdullah Tammi, GSM +358 44 577 8266
Kirkkoherra Juha Molari, GSM +358 44 322 2661

KATSO HAASTATTELU!
http://www.youtube.com/watch?v=b7ePvlbxRvA

TAUSTATIETOJA

Suomessa kerrottu tieto tšetšeeni-terroristeista on ollut vaarallisen erheellistä ja Venäjä-vihamielistä. Kovin monissa kirjoissa ja kirjoituksissa jopa suomalaiset oppineet ovat antaneet ymmärtää, että koko alueen ongelmat olisivat Venäjän sisäsyntyisiä eikä ulkopuolisilla toimijoilla olisi osuutta. Venäjän propagandaa olisi se, että terroristeilla sanotaan olevan yhteyksiä ulkomaisiin palkkasotureihin ja al-Qaidaan. Oikeudenkäyntiaineisto ja kuulustelupuheenvuorot ja todisteet vahvistavat kuitenkin Venäjän kuvauksen terroristien yhteyksistä. Nyt 30.11.2009 voimme kuulla myös islamilaisen yhteisön elämään läheisesti tuntevan vaikuttajan puheenvuoron siitä, miten kunnon muslimit näkevät tilanteen väärämielisyyden ja vaarallisuuden eivätkä voi hyväksyä sitä vihatoimintaa, joka mustaa muslimien uskoa. Samalla kuulemme siitä, missä, ketä ja miten rekrytoidaan terroristiseen toimintaan.

7. elokuu 1999 taistelijoiden joukko L. Basajevin johdolla hyökkäsi Tšetšenian tasavallan alueella Dagestanissa. Viimeistään tuolloin tuli ilmi yhteydet ulkomaisiin terroristijärjestöihin. Nämä yhteydet on kuitenkin sivuutettu täysin suomalaisessa mediassa, jolloin propagandistisesti syntyy kuva isovenäläisestä vihasta vähemmistökansoja vastaan. Terroristit olivat aloittaneet hirmutekojen sarjan. 4.9.1999 Tšetšenian terroristit räjäyttivät pommin Dagestanin tasavallassa Buinaksken (Буйнакске) kaupungissa virkamiesten viisikerroksisessa asuintalossa ja tappoivat 64 ihmistä. Alueen väestö on ollut myös sekä aiemmin että sittemmin terrori-iskujen kohteina (esim. 2003, 2004 ja 2005). Vähän myöhemmin jo samassa kuussa terroristit tekivät hyökkäykset Guryanovan ja Kashirskojen moottoritiellä Moskovassa ja Volgodonskessa. Nämä johtivat satojen siviilien kuolema Venäjällä. 8.9.1999 klo 23:59 terroristit räjäyttivät yhdeksänkerroksisen asuintalon Moskovassa Gurjanovan kadulla no. 19 (на улице Гурьянова). Pommimiesten autokuski (Mercedes Benz, rekisterinumero ZIL-5301) jäi tuntemattomaksi. Surmansa sai yli 106 ihmistä ja 215 loukkaantui. Tuo terroriteko avasi viimeistään uuden pelon ja laajamittaisen terrorismin aikakauden. Tätä surupäivää on muistettu sittemmin. Moskovalaiset sukulaiset ja ystävät ovat tuoneet paikalle kukkia, kynttilöitä ja lasten leluja. Historiaan ovat jääneet eräänkin pelastukseen osallistuneen äidin sanat. Äiti yritti verisin kynsin auttaa, mutta itki:
Siellä on minun tyttäreeni. Minä kaivan hänet esiin. Jos hän kuolee, miksi minä olen täällä. Miksi he pelastivat minut?

4-16. syyskuuta 1999 terroritekojen sarjassa kuoli kaikkiaan 307 ihmistä ja yli 1700 ihmistä loukkaantui. Gurjanovan asuintalon vastainen terroriteko on yhteydessä useiden muiden tekojen joukkoon. Terrori-iskussa oli mukana arabipalkkasoturi Samir Saleh Abdullah Al-Suwailem, Ibn Al-Khattab. Hän kuoli kuitenkin 20.3.2002, joidenkin epäilyjen mukaan Venäjän erikoispalvelujen teon seurauksena. Al-Khattab oli aktiivinen jo Saudi-Arabien taistossa Neuvostoliittoa vastaan Afganistanissa. Miehellä on tuolta ajalta läheiset suhteet Osama bin Ladeniin! Tšetšeeni-terroristien suhteet Al-Qaidaan eivät ole venäläistä propagandaan, vaan syntyvät aluelle ulkopuolelta tulevien mm. arabipalkkasoturien avulla. Jo vuonna 1992 Al-Khattab tutustui Shamil Basajeviin, tšetšeeni-terroristien johtajaan. Hän sai kuolemansa jälkeen 12.1.2004 tuomion Moskovan kaupungin tuomioistuimessa, tuomarina toimi M.A. Komarova. Myös Gruusiassa piileskelevä Adam Dekkushev sai tuomion, samoin Krimšamhalov.

Adam Dekkushev oli vuonna 1997 opiskellut Tšetšeniassa Kavkaz-leirillä ja tällöin tutustunut al-Khattabiin. Khattabin johdolla hän oli erityisesti Serzhen-Yurtin kylässä harjoitellut räjähteitten käyttöä. Dekkushev myönsi itsekin terroriteon, mutta vetosi siihen, että terroristit olisivat pakottaneet hänet tekoon. 8.7.2004 Korkein Oikeus vahvisti tuomion.

Rahoitukseen osallistui myös Al-Khattabin kanssa Abi-Umar Kaukasuksessa toimivan ”islamilaisen” instituutin välityksellä. Myös Krimšamhalov ja muut terroristit saivat räjähdeainekoulutuksen samaisella leirillä. Kolme muuta terroristia olivat Ravil Ahmjarov (Равиль Ахмяров), Denis Saitakov (Денис Сайтаков) ja Zaur Batzajev (Заур Батчаев). Saitakovin tiedetään kuolleen Tšetšeniassa käveltyään miinaan. Azimez Gozijajev (Ачимез Гочияев), Jusuf Krimšamhalov (Юсуф Крымшамхалов) ja Hakim Абаев (Хаким Абаев) ovat olleet yhteydessä terrori-iskun toimittajiin. FSB:n terrorismin ja ääriliikkeiden torjunnan pääosastolta pääsyyttäjä Gennadi Solojev on moittinut, että Georgian (Gruusia) viranomaiset tietävät terroristien piileskelevän maan alueella Pankisin solassa.

Vuonna 2006 terroristien saama rahoitus ja yhteydet jordanialaiseen Abu Havs al-Urduniin saatiin lopetettua. Tämä henkilö oli rakentanut suhteita al-Qaidaan jo vuodesta 1995. Tarkoituksena oli Pohjois-Kaukasian terroristien toiminnan taloussuhteiden ja logistiikan kytkeminen kansainväliseen terrorismiin ja ääriliikkeisiin. Abu sai ansaitun rangaistuksensa. Aleksandr Vasilevits Bortnikov (Александр Васильевич БОРТНИКОВ) on joulukuussa 2008 kertonut vakavia tietoja siitä, miten al-Qaidan terroristit yrittävät taas kerran vahvistaa asemiansa Kaukasian alueella. Nämä tahtovat kaikella tavalla luoda Venäjän vastaista pelon ilmapiiriä. Hän on myös analysoinut elokuun 2008 sodan yhteyksiä. Venäjällä on monialaisia tarpeita vahvistaa etelä-Ossetian alueella turvallisuutta.

Usein jää tietämättömäksi, että nuo em. hirvittävät ilmiöt eivät ole vain kaukana satojen kilometrien päässä Suomen rajojen ulkopuolella, vaan Suomessa tapahtuu toimia, joita kunnon muslimi ei voi hyväksyä: rektytointia, rahoitusta ja koulutusta...