torstai 5. marraskuuta 2009

Onneksi olkoon Suomen hallitus NordStream –päätöksestä

Tänään Suomen valtioneuvosto on tehnyt vastuullisen päätöksen, joka parantaa Suomen imagoa yhtä hyvin läntisessä Euroopassa kuin Venäjälläkin. Suomen hallituksen ja eduskunnan tuottamissa strategisissa tutkimuksissa oli toki tehty kriittisiä kysymysmerkkejä Venäjän ja EU:n energiakanssakäymistä vastaan muutaman viime vuoden aikana. Tosiasiat kuitenkin nyt puhuivat enemmän. Tuskin on epäselvää, että hallituspuolueista Keskusta on ollut myötämielisin veturi tätä vastuullista päätöstä varten. Kokoomuksesta on sitä vastoin kuultu kovinkin arvovaltaisia huolestuneita ilmauksia. Nämäkin toimivat vihamielisesti lähinnä sisäpoliittista peliä varten, jossa Venäjästä huolestuminen tuottaa ääniä, mutta käytännössä Venäjä-suhteiden hoidossa Kokoomuskin antaa järjen palata päähän ja reaalipolitiikan puhua. Olisi ollut kiinnostava tietää, miten Vihreät nielivät päätöksen, koska heillä on tunnettua kovakin Venäjä-vastainen parjaaminen. Luultavasti Vihreät joutuivat tyytymään osaansa, vaikka heidän ”paras” julkkiksensa Heidi Hautala on todellinen venäläisvihamielisyyden mannekiini. Hän sopisi toimissaan ilmeisemmin jopa ProKarelian outoon porukkaan, joka yrittäneekin nyt monimutkaisten oikeuskeinojen avulla häiritä yleiseurooppalaista kaasuputkihanketta Venäjä-yhteyden tähden.
Mauri Pekkarinen lausui Suomen hallituksesta 5. marraskuuta 2009 tyylikkäästi, että kaasuputken toteutuminen on Suomen edun mukaista. Minun on iloa tunnustaa suomalaisena, että hallitus tekee vastuullisia päätöksiä eurooppalaisen yhteistyön, energiavarmuuden ja ympäristön hyväksi. Hallituksemme kulkee tyylikkäästi eri linjoilla kuin vihamieliset populistipolitiikkomme tai nationalistiset ääriryhmämme.
Mikäli ajattelemme oppositiopuolueitamme, luultavasti demareissa ja vasemmistoliitossa olisi myös runsaasti kannatusta kaasuputkipäätöksen puolesta. Kristillisdemokraatteja ei osaa oikein arvuuttaa kaikenlaisten ilmestyskirjamaisten fantasioiden tähden, jotka saattavat pahassa tapauksessa villitä heitä taas kerran. Lähinnä perussuomalaiset edustajat olivat olleet ilmeisiä jääräpäitä, koska kokoomuslaiset joutuivat kesyttämään luontonsa hallitusvastuunsa ja terveen järjen tähden.

Ks. taustoista: http://antifasistit.blogspot.com/2009/10/nord-stream-mehr-als-eine-gasleitung.html