tiistai 3. marraskuuta 2009

Vapaapäivät olivat menestys!

Minulla on ollut hyvin antoisat kaksi vapaapäivää. Eilen ostin autooni talvea varten vanteet ja nastarenkaat. Liikkeessä pistettiin renkaat jo nyt alle, koska kiireiden tähden ei aina välttämättä löydy aikaa, jos lunta tulee yöllä tien päälle. Huomenna keskiviikkona pitää lähteä töihin jo kello 6 kotoa, joten tien päällä voi olla aamuvarhain jäätäkin. Vapaapäivänä en toki pappisviran luonteen tähden voi olla täysin ilman papillisia velvollisuuksia, sillä puhelimessa oli keskusteltava useitakin kertoja, vastasin myös "kirkollisiin" tekstiviesteihin ja tapasin eräitä omaisia lauantain hautajaisia varten. En tykkää siitä periaatteesta, että kännykkä olisi kiinni vapaapäivinä. Minusta on helpompi kohdata tilanne juuri silloin kun se on ajankohtainen kuin että keräisin kaikki työt vain työpäiviin, jotka olisivat tuossa tapauksessa liian kiireellisiä.

Kävimme tänään noutamassa myönteisen päätöksen kuopuksen Venäjän kansalaisuudesta. Se on nyt dokumenteissa ja passeissa, joten Suomen ulkoministeriökään ei voi kiistää sitä. Päätös tuli hämmästyttävän ripeästi. Yleensäkin voin olla vain tyytyväinen Venäjän suurlähetystön toimintaan Helsingissä. Emme ole kuitenkaan matkustamassa Venäjälle perheenä lähiaikoina, joten sinänsä kansalaisuusmerkinnällä ei ollut kiirettä.

Sain tänään valmiiksi varsin seikkaperäisesti dokumentoidun venäjänkielisen artikkelini "РЕПУТАЦИЯ РОССИИ В ФИНЛЯНДИИ И В ПРИБАЛТИКЕ". Word-tietojenkäsittely ohjelma kertoo merkkien määräksi noin 31 000. Lisäksi artikkelissa on kuva-aineistoa eräistä ajankohtaisista tapahtumista. Nyt yritän etsiä Venäjältä sopivaa foorumia analyyttistä keskustelua varten. Analyyttinen keskustelu ei tarkoita samaa kuin Raamatusta tuttu sana, että heittää helmiä sikojen liattavaksi. Siksi päätin ensin levittää kotimaisen keskustelun dokumentoidun analyysin Venäjälle, kunnes vasta myöhemmin teen sen avoimeksi myös kotisivujeni ja ehkä ehkä blogini lukijoille.