tiistai 12. tammikuuta 2010

Espoon tuomiokapituli menetti hermonsa kirkkoherra Molarin vastausten jälkeen

Kirkkoherra Juha Molari teki myös tänään 12.1.2010 salaisen mp4-videonauhan suljetusta istunnosta Espoon tuomiokapitulissa. Samanlaisen hän teki myös 7.4.2009, kun keskusteli piispa Mikko Heikan ja lainoppineen asessori Pekka Leinon kanssa, joiden mukaan tulisi harkita omakohtaisesti pappisviran jatkoa. Tarvittaessa myös tuo video julkaistaan, mikäli Heikka ei tee johtopäätöksiä eläkeikänsä suhteen. Nämä samat asiat tulevat ilmi myös nyt videosta, joka on tänään nauhoitettu. Siitä tulee hyvin ilmi keskustelukysymykset. Valitettavasti kamera oli taskussa ja äänenlaatu ei ole tämän tähden paras. Mielestäni tämä video on paras vastaus Espoon tuomiokapitulin antamaan lehdistötiedotteeseen, joka johtaa kyllä vakavampiin seuraamuksiin tuomiokapitulia vastaan. On syytä muistaa, että tuomiokapituli julkaisi ProKarelian aktivistien kanteluista tiedot kotisivuillaan heti tuoreiltaan ja antoi ymmärtää kantelujen syyksi meikäläisen käytöksen Tampereella mielenosoituksessa. Missään vaiheessa kapituli ei ole korjannut tiedotustaan, sillä poliisi ja syyttäjä eivät koskaan halunneet tutkia edes minua vastaan nostettua tutkintapyyntöä. Sitä vastoin kapituli pitää minua kaikesta huolimatta syyllisenä – ilman mitään tosielämän näyttöä! Kapituli alkoi kerätä kantelujen jälkeen ihan kaikenlaista huolestuneisuutta, jota mahdollisesti voisi liittyä minuun. Lopulta he julistivat aineiston salaiseksi, mikä koskee kuitenkin vain kahta viimeistä raporttia minua vastaan, sillä muut ovat tulleet julkiseksi jo aiemmin. Nyt salaisuutta valotetaan tämän päivän mustaavalla lehdistötiedotteella, jossa on sekä asiavirheitä että muita kummallisuuksia. Lehdistötiedote osoittaa, että piispa on ilmeisemmin menettämässä kontrollin elämästään, sillä ei tuollaista tiedotetta voi muuten syntyä kapitulin kaltaisesta virallisesta organisaatiosta. Joka tapauksessa kapitulin tiedote on tässä alla, ja jokainen voi kuunnella vastaukseni kapituliin ja pohtia, mikä raivostutti kapitulin.

Videosta paljastuu myös se seikka, missä yhteydessä käytän sanaa "valehtelija" ja kenestä käytän: väitän, että seurakuntaneuvosto ei ole selvityksessään sanonut minun saarnaavan Venäjästä enemmän kuin Jumalasta, mutta tutkinta-asiamies Back väitti seurakuntaneuvoston niin sanovan (ei ole neuvoston papereissa). Niin tuomiokapitulin mukaan minä siis syytän seurakuntaneuvostoa valehtelijaksi, kun väitän, että en saarnaa enemmän Venäjästä kuin Jumalasta. Jokainen voi itse tarkistaa internetistä, mikä on totuus.

On totta, että olen ennen kurinpitoasiamiestä, kurinpitoasiamiehen aikana ja hänen jälkeensä yhä edelleen vakaumuksessani, jonka mukaan ProKarelialla on sadistinen perverssi tendenssi. ProKarelia kritiikkiä ei saisi kapitulimme mukaan esittää. Toki syytä muistaa: piispa Erkki Kansanaho - kielletyn AKS:n ainaisjäsen - suositteli ProCarelian perustamista 20 vuotta sitten AKS:n jatkoksi. En olisi kuitenkaan uskonut, että kapitulissa aletaan kuherrella perverssien kanssa tällä tavalla nationalistisessa innossa, kun eletään kuitenkin 2000-lukua.

Missä asiassa minä en tottele seurakuntaneuvoston (ei ole kirkkoherran esimies!), tuomiokapitulin tai piispan käskyä? Tuomiokapitulin tiedote ei erittele sitä. En itsekään tiedä, mutta ilmeisesti siinä, että kieltäydyn rajoituksista, joissa pyritään tukkimaan suuni ja toimintakykyni, kun kirjoitan Venäjästä artikkeleita ja kirjoja tai matkustelen. Vain niissä on tullut vaatimuksia, joiden suhteen olen sanonut, että en kuuntele. En myöskään vaikene ProKareliaa vastustavasta kritiikistä, vaikka piispa niin sanoisi. Ehkä tämä on eräs syy? Olenko sanonut, että tuomiokapituli on "äärimmäisen hullu" tai vastaava? En ole sanonut, vaan ilmaisu on kommentti blogissa, jossa vastaan, että tuskin tuomiokapituli antautuu äärimmäiseen hulluuteen. Minä uskoin tuomiokapitulista parempaa kuin he tahtoisivat minun uskovan sanojensa ja tekojensa perusteella.

Suomen entisen presidentin hirttämiskehotukseni tuomiokapituli on keksinyt tästä blogikommentista, kun kirjoitin surullisena, että Hitler tapatti Bonhoefferin:
Miksi maailma on niin epäreilu, että Bonhoeffer hirtettiin, mutta Ryti vältti hirsipuun ja Rytiä jopa on alettu palauttaa kunniaansa?” Sopii kysyä, onko tuomiokapitulissa yhtä pirullinen tapa lukea myös Raamattua?

Tuomiokapituli viittaa kirkkoherranvirkaan asettamisessa annettaviin lupauksiin.

Tahdotko Jumalan avulla pysyä lujana tässä kirkon uskossa ja vahvistaa siinä seurakuntalaisia?
Tahdotko hoitaa tätä virkaa oikein ja uskollisesti Jumalan sanan ja kirkkomme tunnustuksen mukaisesti?
Tahdotko pitää tässä seurakunnassa huolta siitä, että evankeliumia julistetaan ja opetetaan puhtaasti, sakramentteja jaetaan Kristuksen asetuksen mukaisesti ja seurakuntaa hoidetaan kirkkomme järjestyksen mukaan?
Tahdotko edistää kaikkea, mikä rakentaa seurakuntaa, ja elää niin, että olet esikuvana seurakunnalle?


Mitä näistä en olisi muka pitänyt. Miten en ole muka esikuva seurakunnalle? Meillä ei ole kirkossa tunnustusta, johon kuuluu ProKarelialle kumartaminen.

Toinen piispallinen törkeys on moite, että toimisin pappisvalan vastaisesti. Missä muka? Miten minä muka edistäisin vääriä oppeja. Minähän kehotan ProKareliaa luopumaan sadismista ja perversiosta, jotta he eläisivät keskinäisessä rakkaudessa ja rauhassa nykyisten valtiollisten rajojen sisällä. Tässä pappisvala:

”Minä P.H. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan kautta, että minä, toimittaessani Jumalan seurakunnassa saarnavirkaa, jonka nyt olen valmis ottamaan vastaan, olen uskollisesti ja puhtaasti pyvyvä Jumalan pyhässä sanassa, joka on ilmoitettu Vanhan ja Uuden Testamentin profeetallisissa ja apostolisissa kirjoissa, sekä evankelis-luterilaisen kirkon siihen perustuvassa tunnustuksessa, niin etten julkisesti julista ja levitä enkä salaisesti edistä ja suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Minä tahdon myös kaikin tavoin ahkerasti ja uskollisesti harrastaa Jumalan sanan oikeata opettamista sanankuulijoilleni ja pyhiä sakramentteja Kristuksen säätämisen mukaan hoitaa sekä jumalisuuden harjoitusta keskinäisessä rakkaudessa ja kaikin puolin hyvää, rauhaisaa ja kunniallista vaellusta opilla ja esimerkillä vahvistaa je edistää…
Kaikkea tätä minä tahdon rehellisesti noudattaa, niin kuin oikean papin tulee ja sopii, niin että siitä voin vastata Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon.”


Юха Молари, 12.1.2010 в 12:00 в Духовный капитул Епархии г. Эспоо

En tiedä, millaisen päätöksen kurinpitoasiamies (toivottavasti ei ole ProKarelia faneja) tekee ja mitä kapituli sitten päättää, mutta minä menen loppuun saakka näissä vakaumuksissani. Jos menee virka, sen saavat viedä.
Juha Molari (Юха Молaри) и его жена Татьяна Яковлева.mp4