tiistai 12. tammikuuta 2010

Kiitos Demari ja Martti Pelho


Kiitos Demari-blogi ja Martti Pelho!

Onko minulla enää paikkaa elämässä?


Nyt on jo yli keskiyön, kun laitan tätä leikettä blogiini. Kerään näitä leikkeitä, koska ne ovat myös painostuskeino julkisuuden ja avoimmuuden puolesta. Luultavasti psykologinen syy voi olla toki myös siinä, että haluan vakuuttaa itselleni oman olemiseni ja paikkani säilyvän tavalla tai toisella kaikenlaisista tuomioista riippumatta. Jos olisi aivan yksin, voisi jo epäillä omaa osaansa.

Opiskelu ja toiminta ovat psykologisesti hyvin tunnettuja itsensä huijaamisen keinoja, joiden avulla osoitamme itsellemme, ettei meistä vielä tehty "hakkelusta" (Bertold Brechtin ilmaisu), meistä voi olla sittenkin vielä "johonkin". Olen opiskellut kolmea tutkintoa: teologiaa, liiketaloustiedettä ja informaatioteknologia, joista viimeinen jäi kesken kirkkoherraviran johdosta. Jaksanko aloittaa neljännet opinnot löytääkseni paikan elämässä?

Totta kai myös taloustilanne huolestuttaa, mutta olen oppinut siihen, että vähälläkin selviää, kun ei juopottele eikä elä siivottomasti. Status-symbolit karsiutuvat ja niukkuuden uskotellaan murtavan ihmismielenkin alamaisuuteen, mutta ensimmäisen väitöskirjateemani ääressä opin antiikin kyynikoista, että he saattoivat olla varsin itsetuntoisia ja ylpeitä köyhyydessään. Siksi tahtoisin, ettei köyhä suostu alhaiseen tuntoon omasta arvostaan, vaan uhmaa sellaisia salakavalia ja jopa suoranaisia määritelmiä. Köyhänäkin aion kulkea reilusti ihmisenä, jolla on ihmisoikeudet.

Olen valmis sovintoon

Totta kai minua harmittaa tilanne. Olen varma, että en pyydä ProKarelialta anteeksi, koska sellaiseen en koe tarvetta. Muistettakoon, mitä kantelija on kirjoittanut myös esimerkiksi Tarja Halosesta, Paavo Lipposesta tai Matti Vanhasesta! Vladimir Putinia ei sovi oikein edes mainita, kun häntä vastaan panetteleva kieli on ollut niin tylyä! Mitä kantelija on kirjoittanut NordStream-kaasuputkesta! Mitä hän on kirjoittanut rajan takana Karjalassa asuvien venäläisten oikeuksista jos hänen unelmansa rajojen siirtämisestä toteutuisi! Totta kai olen valmis sovitteluun,kun ProKarelia sanoutuu irti Tarton rauhanrajojen vaatimisesta ja alistuu nykyisille rajoille, kun ProKarelia lopettaa The Soviet Story -vihafilmin esittämiset ympäri Suomea ja pyytää anteeksi naapurimaan hallitukselta tekemiään solvausia, kun ...

Pyydän ystävilleni Moskovassa, Pietarissa, Espoossa, Pariisissa, Lontoossa jne, jotta he osoittaisivat mieltä ihmisoikeuksien puolesta, mikä tarkoittaa syrjinnän ja alistamisen vastustamista. Mielenosoittaminen voi olla myös kunniakasta arvovaikuttamista ja hienoa käytöstä, sillä en minä itsekään töhri, räyhää tai riko mitään!