lauantai 9. tammikuuta 2010

Mitä tehdä kun karhu ei pelkää rakkikoiraa?

Karhua on vaikea metsästää ilman koulutettua haukkuvaa koiraa. Karhun metsästys vaatii koiralta urheaa rohkeutta ja luonnetta. Kulkukoirana harhaileva rakkikoira ja vielä vähemmän söötti kotoisa lemmikkikoira eivät selviä karhun kanssa. Minä kysynkin, miksi ylipäätänsä yrittää kaataa karhua. Tuetaan luonnon monimuotoisuutta!

Karhun oikeuksia ei ole paljon puolustettu. Karhu on nähty hyvän elämän uhkana. Liian usein on unohdettu, että karhu on osa luonnon monimuotoisuutta. Karhu ansaitsee kunnon kohtelun. Karhulle pitää antaa samat oikeudet kuin muutkin elolliset elolliset rakkikoirista alkaen saavat.

Tervetuloa karhujen, teddyjen ja ihmisten suojelijaksi! Tervetuloa näihin liittyvän sivistyksen ja kulttuurin puolestapuhujana! Tervetuloa antifasistiksi!X X X X

Karhu juolahti mieleeni, koska Maxim Tkatšenko luonnehti CNN:n uutisissa uutena vuotena Venäjän taloutta ”karhuksi”. Kirjoitin IMF:n ja muiden talousennusteiden perusteella katsauksen Venäjän talouteen ja maan muutostarpeisiin. Sellainen artikkeli julkaistaneen parin viikon kuluttua.

Kirjoitin myös artikkelin Kozminon valtavasta öljysatamasta, joka täydentää Venäjän strategista painoarvoa Kauko-Idässä (Kiina, Japani, Korea).

Kirjoitin kolmannen artikkelin uudesta upeasta matkailuennätyksestä, josta saamme kiittää Suomen pääkonsulaattia Pietarissa, joka on toiminut tehokkaasti Suomen Venäjä-kilpailuedun hyväksi. Vuonna 2008 Suomen pääkonsulaatti Pietarissa kirjoitti yli 545 000 viisumia venäläisille, mikä oli Pietarissa kaikkien aikojen ennätys – yli 4 % enemmän kuin vuonna 2007. Esimerkiksi vuonna 2005 Riitta Kosonen, Malla Paajanen ja Noora Reittu totesivat tutkimuksessaan ”Etelä-Suomi venäläisten turistien länsimatkailussa” (Helsingin kauppakorkeakoulu), että Suomi-matkailu hyötyi omasta toimivasta järjestelmästämme, kun samanaikaisesti eteläisestä matkareitistä Viron ja Puolan reitit koettiin hyvin hankaliksi. Tänään oli toki surkean vaikea päästä Suomesta Venäjälle Vaalimaan kautta: Suomen rajalta oli henkilöautojen jono jopa yli Rajahovin risteyksen. Venäläiset ystäväni soittivat, kun lähtivät rajalle kyläiltyään luonamme vajaan viikon.

Kyläily oli iloinen kokemus, vaikka venäjän taitoni on kömpelö. Pietarilainen rouva esitti myös myönteisen kutsun, että voisin tavata hänen isäänsä, joka on Venäjän federaation hallinnon eräässä johtavassa asemassa Pietarissa. Voisimme kirjoittaa ehkä artikkeleita, kun hänen isänsäkin kirjoittaa niitä satunnaisesti. Olisi todella kiinnostavaa tavata ihminen, jolla on suora näköala Pietarin alueen talouden kehitykseen.

Koko päivä on ollut yhtä hymyä perheen ja vieraiden kanssa!

Niin siitä tulikin mieleeni, että kaikki nämä kotona majoittuneet ihmiset oma perheväki mukaanlukien olivat Venäjän kansalaisia. Miksi ihmeessä pitäisi räksyttää kulkukoirana karhulle, sillä karhulla ei ole mitään syytä pelätä räksyttävää kulkukoiraa? Ehkä pikku rakki joskus tahtoo saada tueksi muita koiria, jotta nämä yhdessä voisivat tuntea itsensä vahvaksi?

Eräs lähipiirin venäläinen sanoi äskettäin osuvasti, että vähälukuisat 100 000 suomalaista Karjala-intoilijaa voisivat itse asiassa saada muuttaa Karjalaan, koska venäläiset tulevat Suomeen, ostavat vähitellen Kaivopuistosta alkaen kaikki Suomen kiinteistöt ja rantamaat. Niin tapahtuu onnellinen vaihtokauppa: venäläiset vauraat ihmiset asuvat Kaivopuistossa ja tuhansien rantojemme huviloissa, mutta ProKarelian väki asuu Karjalan metsissä, joista he ovat lähtöisin ja joiden metsäläisyydestä he eivät ole voineet edes vapautua koululaitoksensa avulla. Kaikki venäläiset maahanmuuttajat eivät toki ajattele yhtä kansallistuntoisesti kuin tämä ystäväni, sillä liian monet ovat jo luopuneet Venäjän kodeistaan ja suhteistaan, jolloin mahdollisuudeksi on jäänyt tuossa onnettomassa tilanteessa vain kieltää pihlajamarjat happamina, sillä ne ovat muodostuneet omien valintojen seurauksena mahdottomiksi enää saavuttaa.

Ps. älä unohda, että tiistaina 12.1.2010 Suomen evankelisluterilainen kirkko haluaa muiluttaa evankelisluterilaista pappia ja vääristää Raamattuun perustuvan uskonmallin suomalaiskansalliseksi uhoksi, rakkikoiramaiseksi "naapurirakkaudeksi".