lauantai 2. tammikuuta 2010

Saarnaan niin kuin viimeistä kertaa

Espoon tuomiokapitulin esityksestä tasavallan presidentin vasta viime kesällä kruunaama tyyppi kirjoitti sellaista tekstiä meikäläistä vastaan tuomiokapitulille ja kapituli julisti asiakirjat salaisiksi, että pidän nykyisin saarnani sen vanhan kristillisen eetoksen mukaisesti, jossa muistetaan saarnat ehkä viimeisiksi…

Uudenvuodenpäivä - Luuk. 2:21, 1.1.2010 klo 12 Pyhän Marian kirkko Pohja.

2. sunnuntai joulusta – Herran huoneessa – 1 Kun. 8:20, 27-30 – 3.1.2010 klo 12 Pyhän Marian kirkko Pohja, Raasepori.

Toisin kun kruunattu tyyppi kirjoitti valheita kapitulin viranomaismenettelyssä, en saarnaa ”Venäjästä” lainkaan, en myöskään ”enemmän Venäjästä kuin Jumalasta”. Kaikki saarnani on luettavissa internetistä osoitteesta: http://personal.inet.fi/business/molari/saarnat.htm

Jos kruunattu tyyppi ja häntä suojeleva kapitulin patruna saavat tahtonsa läpi, menetän toki saarnani luterilaisessa kirkossa määräajaksi tai pysyvästi. Mitäkö teen sen jälkeen? Vastaus: en tiedä. Jos Jumalalla on joku paikka minulle elämässä, Hän näyttää kai sen tehtävän, kun on aika. Tuskin olisin em. tuomion jälkeen enää evankelisluterilaisen seurakunnan jäsen, vaan kai liittyisin vaimoni ja kahden lapseni seuraksi Moskovan patriarkan alaiseen ortodoksiseen seurakuntaan. Työttömyyskorvaus ammattiliittoon kuulumattomalle turvaisi kuitenkin sen, että nälkää en näkisi, vaikka Lexuksella en sitten enää ajelisi.

Venäjällä on noussut hyvin huomattava kohu siitä, että Venäjään arvostavasti suhtautuva pappi aiotaan erottaa Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa ProKarelian ja muiden äärioikeistolaisten (ilmeisemmin ns. KokoomuSS-siipi?) tavoitteiden tähden. Olen ottanut parin päivän ajalta noin 50 leikettä näistä uutisista. http://juhamolari.blogspot.com/2009/12/12102010-1200.html. Mukana on televisiokanavia, radiokanavia, Interfaxin venäjänkieliset ja englanninkieliset tiedotteet, Venäjän suurlähetystön Bonnissa Saksassa etusivu, Tshetsenian virallinen lehti, Ukrainasta pari lehteä, Virosta pari lehteä, Venäjän hallituksen virallinen lehti, Venäjän virallisten organisaatioiden sivustoja, Yhdysvalloista muutama lehti ym. Ja totta kai Satakunnan Kansa, joka edustanee sitä journalismin huippua?

Tiistaina 12.1.2010 klo 12 asiani prosessia käsitellään Espoon tuomiokapitulissa (Kirkkokatu 10, 02770 Espoo). Noin kello 11:30 alkaen paikalle saapuu mielenosoittajia, jotka vastustavat Venäjä-vastaista syrjintää evankelisluterilaisessa kirkossa. Kapitulin käsittelyn jälkeen järjestetään lähialueella lehdistötilaisuus ja asiantuntijafoorumi, jossa käsitellään kapitulin menettelyä, ProKarelian toimintaa, suomalaista ”Venäjä-journalismia”.