sunnuntai 31. tammikuuta 2010

”Suurten säveltäjien helmiä”


Kuva: Juha Molari Musiikkikomediateatterissa Pietarissa 2010

Sain Pietarissa nautiskella, niin kuin luonteeseeni sopii erittäin hyvin. Sain myös käydä musiikkikomediateatterissa ja katsoa lasten Teremok-näytelmän. Teen juttua näistä kiehtovista laulajattarista, jotka esiintyvät tuossa näytelmässä. Karhun tunsin etukäteen jo oikein hyvin.

Kuva: Lasten musiikkidraaman "Teremok" esiintyjiä Pietarissa

Kun karhu vaihtaa asua, hänestä paljastuu upea laulajar, Olga Girnis, joka on saanut paljon kehuja taidoistaan: ks. Mark Windsorin arvostelu Radyr Chain -lehdessä (2001, sivu 7).

Kuva: Metrosopraano Olga Girnis

Pohjan suomalainen seurakunta, Raaseporin alueen väestö ja paljon laajempikin kuulijakunta saa jo pian kuulla suurten säveltäjien helmiä kirkossamme.

”Suurten säveltäjien helmiä”
Pohjan Pyhän Marian kirkko
lauantaina 27.2.2010 klo 16


Ohjelma 10 €, tuotto Yhteisvastuukeräyksen hyväksi, jossa ulkomaisena kohteena on Haiti.

Pianisti Karina Koprinen on syntynyt vuonna 1974 Pietarissa.

Karina on opiskellut Rimski- Korsakovin musiikkiopistossa (1990-1994) ja Rimski-Korsakovin konservatoriossa (1994-1999). Lisäksi hän on ollut mukana useilla mestarikursseilla Venäjällä ja osallistunut kansanvälisiin kilpailuihin. Mm. Karina Koprinen saavutti finaalipaikan Norjassa Grieg-kilpailussa v.2003 ja sai diplomin. Karina Koprinen työskentelee vapaana taiteilijana. Olga Girniksen kanssa Koprinen on esiintynyt monilla kansanvälisillä estradeilla, kirkoissa ja museoissa.

Mezzosopraano Olga Girnis on valmistinut Pietarin Humanistisesta yliopistosta, pääaineena musiikkikasvatus, opettajana kuuluisa säveltäjä Oleg Hromusin. Girnis on esiintynyt Mariinskin teatterin kuorossa, ohjelmistona mm. Evgeni Onegin, Tšaikovskin Patarouva, Mozartin Figaron häät, Wagnerin Parsifal, Verdin Otello. Vuonna 1999 esiintyi Mikkelin oopperafestivaaleilla Donizettin oopperassa Lucia di Lammermoor. Girnis on esiintynyt Moskovan Filharmoniassa Suurella teatterilla. Girnis on laulanut myös suomalaisessa kuorossa ”Kotimaa” etnisillä festivaaleilla. Keväällä 2009 hän otti osaa kansainvälisille festivaaleille Vaasassa ja esiintyi eri kirkoissa Suomessa, myös Pohjan Pyhän Marian kirkossa. Työskentelee tällä hetkellä Pietarissa Musiikkikomediateatterissa, jossa ohjelmistossa mm. Kalmanin operetti Mister X ja Lehárin operetti Iloinen leski. Lisäksi komediateatterissa hän esittää karhua lasten musiikkidraamassa ”Teremok”.

Lisätietoa ohjelmistosta:
http://pohjansuomalainenseurakunta.auttaa.fi/69

Katso kotisivuni:
http://personal.inet.fi/business/molari/