lauantai 27. helmikuuta 2010

Terveisin konsertin jälkitunnelmissa


Pianisti Karin Koprinen ja mezzosopraano Olga Girnis pitivät tänään Pohjassa Pyhän Marian kirkossa konsertin, jota useat ihmiset tulivat ihastelemaan ja pyytämään uudestaan. Molemmat ovat tasokkaita ammattilaisia.

Tässä tämän päivän konsertin ohjelma, jota oli saapunut ihastelemaan myös lähikaupunkien ihmisiä.
Jos olette kiinnostuneet järjestää näiden konsertteja omiin kirkkoihinne tms., välitän taiteilijoiden puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet. Rohkenen suositella, että he voisivat saada kutsut myös pääkaupunkiseudun kirkkoihin konsertoimaan. Koprinen puhuu suomea, vaikka hänen äidinkielensä on venäjä. Isovanhemmat olivat suomalaisia. Koprinen asuu Vuosaaressa. Koprinen herätti soittotaidoillaan avointa ihailua. Olen iloinen myös siitä, että Girnis ja Koprinen saivat tehdä tuttavuutta taitavan sopraanon Eva Cométin kanssa, joka piti oman konserttinsa muutama viikko sitten Pohjan kirkossa.

Myös tämä ammattilaisryhmä, ”Pietarin solistitähdet”, on kesällä 2010 kovin mielellään konsertoimassa Helsingissä, jos saavat kutsuja. Katsokaa eräs englanninkielinen arvostelu muutaman vuoden takaa: http://www.radyr.org.uk/pdf_files/Chain137.pdf (s. 7). Olga Dubonos johtaa tätä ryhmää, häneen saa hyvin yhteyttä sähköpostilla. Voin antaa Dubonosin sähköpostiosoitteen, jos olette kiinnostuneita ammattilaisryhmästä. Olga puhuu ja kirjoittaa sujuvasti myös englanniksi. Tässä on ryhmän yhden solistin esiintyminen (puhelimella nauhoitettu) Pohjan Pyhän Marian kirkosta vuosi sitten: http://www.youtube.com/watch?v=wCK1bGfuTts.

Minä itse en saa mitään taloudellista hyötyä, mutta tunnen heidät ystävyydellä. He ovat majoittuneet vieraanvaraisuuteni nimissä kodissani, joten konsertin järjestäjien kustannukset säästyvät senkin vuoksi.

Toki voisin järjestää näiden ryhmien ja monien muidenkin konsertteja Pohjan kirkkoon kesälle ja syksylle, mutta kieltämättä motivaationi ja energiani on lamaantunut tuomiokapitulin oudon kihlauksen tähden, jonka he ovat tehneet ”Karjalan palauttajien” ProKarelian kanssa, ja siksi asettaneet virkaurani kyseenalaiseksi. Se syö energiaani ja muutamien hyvien projektien toteuttamisesta olen jo pidättäytynyt. Sorry, ettei jaksa järjestää suurella sydämellä kirkon hyväksi, kun toisaalla meikäläiseltä vedetään mattoa alta.