perjantai 12. helmikuuta 2010

Veikko Saksi ja Agendo2 kulkevat käsi kädessä yötä päivää?

Suomen antifasistisen komitean vastatiedustelu (Safka-T) kertoi äskettäin, että se oli paljastanut sattumalta ProKarelian "pääsihteerin" Veikko Saksin käyttämän nimimerkin "Agendo2". Kun sain kuulla uutisesta, oli toki kiehtovaa kerätä tietoja, mitä agendo2 ajattelee. Olisihan se mahdollista, vaikka ei täysin varmaa, että Veikko Saksin salattu pääsisi nyt esille nimimerkin kautta. Varoitin kuitenkin, ettei samaistusta saa tehdä liian nopeasti.

Tausta
Tämän jälkeen on internetissä käyty keskustelu siitäkin mahdollisuudesta, että agendo2 olisi Tynkä-Karjalan Antti eli Antti-Pekka Mustonen, joka myös asuu Virossa ja kuuluu samaan aateklusteriin. ProKarelian kuvissa neljä tanakkaa miestä seisovat sulassa sovussa: Antti-Kalevi Mustonen, Veikko Saksi, Henn Põlluaas ja Juhani Tamminen.

Hyvin tiedetään, että ProKarelian henki puhaltaa tällä hetkellä Virosta päin: AP Mustonen ja Veikko Saksi rakentavat Virossa Suur-Suomea. Mustosen alias Tynkä-Karjalan Antin kommenttien patologia ja alatyylisyys eivät kuitenkaan mielestäni sovi Agendo2:n teksteihin. Sinänsä se paljastaa paljon ProKarelian eetoksesta yleisemmin. Siitähän olen arvostellut ProKareliaa psykoanalyyttisin käsittein. Olen jo aiemmin arvostellut karmean nationalistista – jopa monikulttuurisuutta ja –kansallisuutta sekä Suomen ulkopolitiikkaa suoranaisesti pilkkaavia tekstejä, joita Henn Põlluaas on tuottanut. Olen myös vastineessani tuomiokapitulille esitellyt rauhan ja luottamuksen miehenä itseään esitelleen Veikko Saksin em. virolaista ystävää; s. 16-22.

Karelia Klubin mainitsema Juhani Tamminen asuu myös Virossa niin kuin kuvan koko pulska aateklusteri. Tätä Tammista Suomen suurlähetystö Tallinnassa jopa mainostaa, mikä kertonee vähän valitettavia uhkatekijöitä Virosta tulevista nationalistista vaikutteista Suomen suuntaan. Tamminen liittyy firmaan Hansa Meedia OÜ Liivalaia 20 A, 10118 Tallinn GSM +372 511 5220 Faksi +372 644 6442. Hän on Hansa Meedian johtaja, ProKarelian markkinoinnin yksi takapiruista, siis viestintäalan ammattilainen ja tuottaja! Tamminen on nähty mm. juontamassa Saksin Venäjä kriisissä –kirjan julkistamista Tallinnassa.

ProKarelian pääsihteeri Veikko Saksi on myöntänyt itsekin, että Agendo2 ja Veikko Saksi käyttävät samaa ip-osoitetta. Tämä luo tietysti joitakin aiheellisia epäluuloja em. sattuman kanssa, jossa Agendo2 käyttää Veikko Saksin tietokonetta. Ihmettelen kyllä, miten on niiden kirjautumisten j tunnussanojen kanssa, jos niitä ei muka tarvinnut kirjoittaa kommentin jättämisessä!

EU-vaaleissakin ollutta Tommi Lievemaata Agendo2 nimittelee Tommi-boy –sanalla ja paljastaa mielestään iällisen vanhemmuuden Tommiin verrattuna. Agendo2 ei voi olla nuori mies. Moraalinen rappio on jälleen määritelty tutulla tavalla 16.4.2009 13.31: ” - - - Tommi-boy - - - Tommi-boy - - - Tommy-boy - - - On todella surkeaa, jos suomalaisella on vielä tällä vuosituhannella isovenäläinen omatunto omasta historiasta ”.


Kielellisiä samankaltaisuuksia pikkusanoissakin

Agendo2 kommentoi 8.2.2010 16.02: ” --- Olisi mukava, jos näyttäisit minulle linkin, missä olen moisia puhunut? Tuntuu kovin vieraalta tekstiltä silmissäni. --- ” Hän käyttää ilmaisua ”kovin vieraalta”, mikä näyttää olevan Saksin tapa ilmaista itseään, Saksikin rakastaa sanaa ”vieraalta”:

Esim. Saksi kommentoi 24.9.2009 22.29: " - - - Tutuisi aika vieraalta aittaa sellainen laitos Itämeren pohjukkaan. - - - "

Veikko Saksi kommentoi 28.7.2009 13.20: - - Kuulostaa aika vieraalta toiminnalta. - - - -"

Yksi sana ei tee tietenkään Saksista ja Agendo2:sta samaa persoonaa - ei edes em. "tietokonekömmähdyksen" jälkeenkään, vaan he ehkä vain kulkevat käsi kädessä aamusta yöhön. Vastaavia sattumia on useita, joita varten pitäisi perustaa ns. konkordanssi – eli sanastostatistinen vertailu. Agendo2, joka oli muka vahingossa Veikko Saksi, kommentoi 8.2.2010 18.09: ”- - - Ei kun lisää vain maahantulijoille lapiohommia, varsinkin nuorille miehille lorvimisen sijaan. - - - ” Mutta miten sattui, että aito Veikko Saksi tykkää myös hommia-sanasta. Veikko Saksi kommentoi 11.7.2009 2.08: ” - - - Jos Paavo oikein homman hoitaa, hän ilmoittaa tulonsa Suomeen verotettaviksi, eikä vie niitä veroparatiisiin, kuten kaikki merkittävät venäläiset tekevät. - - - ” Toki ymmärrän, että nimimerkin takaa uskaltaa huutaa rohkeammin ja kirjoittaa vapaammin kuin omalla nimellä (paitsi minä, joka olenkin saanut kärsiä oman nimeni käytöstä).

Toki tiedän, että Saksi ja agendo2 käyvät keskustelua keskenään, kun agendo 2esittäytyy nimimerkkinä Saksin blogissa. Tämän vuoksi en vielä tee lopullisia johtopäätöksiä.


Samat muistot ja tunteet samaan aikaan


Epäilys Uuden Suomen blogikirjoituksen ”erehdyksen” jälkeen toistuu myös tapauskuvausten tähden: Olivatko Agendo2 ja Veikko Saksi yhdessä Viron laulujuhlilla keväällä 2009, kokivatko he virolaisen identiteetin juuri samalla tavalla ja muistivatko he kirjoittaa blogikommenttinsa – eri ketjuissa – laulujuhlista puoli vuotta tapahtuman jälkeen: molemmat siis marraskuussa 2009?

Agendo2 kommentoi 19.11.2009 18.57: ” - - -Tämän kevään Viron laulujuhlat olivat sykähdyttävää seurata. Ulkopuolinen katsoja sai tuntea ja nähdä todeksi virolaisten aidosta isänmaallisuudesta pulppuavan kansallisen identiteetin ilmaisut lausuissa ja taidokkaissa kansanmusiikki/tanssi-esityksissä. Niistä muodostui vertaansa vailla olevat monen päivän juhlallisuudet, jotka näytettiin Viron tv:ssä livenä pitkin päivää. - - -

Veikko Saksi muistaa samaa laulujuhlaa kaksi viikkoa aiemmin marraskuussa 2009, kun hän kommentoi Tallinnassa asuvalle kaverilleen AP Mustoselle alias Tynkä-Karjalan Antille. Saksi kommentoi 1.11.2009 3.29: ”- - - Virossa osataan vielä vapaudesta ja itsenäisyydestä iloita aidosti. Kesän laulujuhlat oli mahtava spektaakeli, joka kaikkiaan kertoo, että itsenäisyys on virolaisten sydämissä. Nuorten suuri määrä juhlissa ihmetytti ja suomalaisittain kadehtitutti.- - -


Agendo2 näkee ongelmaksi Suomen pitkän rajan Venäjän kanssaAgendo2 kommentoi 18.12.2009 15.48 hyvin suorasanaisesti ja pelottelee Venäjällä, kun hän kutsuu Suomen ”onnettomuudeksi” Venäjän naapuruutta: ” - - - isovenäläisyys etupiiriajatteluineen on edelleen vahvaa Venäjällä. Putinin viime vuosien linja on eittämättä myös vahvistanut isovenäläisyyttä. Selkokielellä sanottuna kaikki Venäjän rajanaapurit ovat sen etupiiriä. Onnettomuudeksemme Suomella on piiiiiiiiiitkä raja Venäjän kanssa. - - - ” Miksi olisi siis väärin kutsua, että ProKarelia edistää pelkoa valtioiden välillä?

Agendo2 on mielistynyt Veikko Saksin käsitteeseen ”luottamus”, joka on muutettu siis prokarelimaiseksi väärennökseksi, joka tarkoittaa nyt tiukkaa arvostelua Putinia vastaan. Tässä merkityksessä toistetaan Saksin kirjan ”Venäjä kriisissä” tuntemusta, so. ettei Venäjä kestäisi enää Putinin linjaa. Agendo2 kommentoi 19.12.2009 0.41: "- - - Luottamus on muuten semmoista, että kun se on totaalisesti mennyt, sitä ei pysty palauttamaan millään puheella, ainoastaan sellaisilla teoilla, jotka vakuuttavat. Luottamusta nostavien tekojen määräkin ja laatu tulee olla vakuuttava. Venäjän epäluottamuksen alho nojaa Stalinin perinnön raahaamiseen. Putin on varsinkin toisella kaudellaan ajanut linjaa, joka on johtanut takaisin neuvostoajan käytänteisiin ja samalla korruptio on lisääntynyt kiihtyvällä vauhdilla. Myös tämän vuoden aikana korruption kerrotaan huimasti kasvaneen. Kysymys kuuluu, kuinka kauan Venäjä kestää Putinin rapauttavaa linjaa? - - -

Agendo2 ennustaa Venäjän tuhoa

Agendo2 toistaa 10.12.2009 23.32 Veikko Saksin uskomusta ennustuksessaan, että Venäjän tuho saapuisi yllättäen: ” - - - On varmaa, että myös ns. historiakomission tulo on nostanut entisestään Stalinin kunnian nostamista ja venäläiset eivät ole unohtaneet, miten kahta todellisuutta kuuluu hallita yhtä aikaa. Toinen on ”virallinen” ja toinen oikea, josta ei saa puhua. - - - Ennustan, että Stalinin kirous realisoituu suunnilleen saman kaavan mukaan kuin NL:n hajoaminen - ”yllätyksenä”. Joku voisi sanoa sitä Karman laiksikin. Stalinin syntivelka on miljoonissa niin pitkä, että ellei Venäjä valtiona tilitä hänen tekojaan, vaan suorastaan vaalii hänen kunniaansa - kuten Putinin linjaan kuuluu - katastrofi on vääjäämätön ”.

Tällaiset ennustukset ovat mielestäni uskonnollisia, muttei kristillisiä. Siksi kristittynä pappina on oikein arvostella väärää uskonnollisuutta, so. harhaoppisuutta.

Saksimainen tulkinta ”luottamuksesta”

Nimimerkki Agendo2 pitää 12.9.2009 13.33 kiinni Veikko Saksin käsityksestä, jonka mukaan ProKarelia tahtoo rakentaa hyviä suhteita ja siksi Agendo2 vihastuu revanssi-sanaan. Agendo2:n suosikkisanoja on ”luottamuspula”, joka on myös Saksin suosikkikäsitteitä. Tässä Agendo2: ”- - -Kannattaisi muuten keskittyä hetkeksi tuon revansismi-sanan perimmäiseen merkitykseen. Siinä, kuten monessa muussakin sanassa ja asiassa on fokus merkittävin tekijä. Tämän ketjun yhteydessä revanssi tarkoittaa vastaiskua ja tuhoavaa käyttäytymistä. Siitä puuttuu rakentava asenne. On syytä huomata viimeistään nyt, että ProKarelian ja muiden palautusjärjestöjen perimmäinen tarkoitus on rakentaa Suomen ja Venäjän suhteet uudelle ja oikeudenmukaiselle pohjalle parempaa tulevaisuutta ja yhteistyötä varten. Se ei perustu ryssävihasta kumpuavaan revanssiin, vaan vääryyden korjaamisen kautta luottamuksen palauttamiseen ja sitä kautta uudelta pohjalta nousevaan yhteistyöhän. Vain isovenäläisen asenteen omaksuneet tai umpisuomettuneet eivät ole tätä ymmärtävinään. - - -

Jos nimimerkki ei olisi Agendo2, voisi 100 %:sti uskoa, että teksti olisikin Veikko Saksin.

Venäjälle huimat vahingonkorvaukset


Agendo2 laskee 9.7.2009 13.15 Venäjän velvollisuudeksi maksaa huomattavat vahingonkorvaukset Suomelle: ” - - - On selvää, että Venäjän kuuluu maksaa se, minkä NL ja Venäjä yhdessä ovat turmelleet. - - - Kun Suomen sotasyyllisyys on purettu, putoavat myös perusteet sotakorvausten maksattamiselta. Kun Venäjä maksaa Suomelle takaisin nykyarvoon muutettuna kaikki sotakorvaukset ja alueiden kymmenien vuosien menetyksen arvon, tulee summasta niin huikea, että jo sillä perusteella voidaan puhua Karjala - Suomen talousveturi - käsitteestä. - - - Kaiken kaikkiaan Suomen hallituksen olisi jo ajat sitten pitänyt laadituttaa tarkka ja yksityiskohtainen ohjelma palautusprosessista. Suomella on monta ministeriötä ja kalliisti palkattu henkilöstö, joka on pätevää tekemään kaikki tarvittavat laskelmat ja vähintään kymmenen vuoden suunnitelma alueelle.- - - ” Samassa keskustelussa 9.7.2009 15.16 Agendo2 edellyttää, että venäläisväestö muuttaa pois alueelta ja Venäjä maksaa muuttokulut: ”- - - Venäläisväestön muuttokustannukset tulisi tietysti Venäjän maksaa eikä Suomen. Eihän ole Suomen syy, että he asuvat suomalaisten mailla. On turhaa hienostelua kiertää Venäjän vastuuta palautusprosessissa. Sellainen antaa väärää kuvaa edelleen palautusprosessin perustasta.”

On turhaa hienostelua kiertää, vaan parempi on määritellä suoraan, että Agendo2:n ajattelu on revansismia.


Agendo2 21.11.2009 19.56 on kovasti varma Venäjän läpikohtaisesta korruptiosta, minkä tähden hänen mukaansa suomalaiset tunnetut yrityksetkään eivät voi olla vapaita korruptiosta Venäjällä: ” - - - Oho! Ihanko tosissasi uskot, että nuo yritykset pystyvät olemaan korruptiosta erillään Venäjällä? - - - ”. Agendo2 kertoo myös eräästä "hyvästä" venäläiskokemuksestaan, mutta niin Veikko Saksi kertoi minulle, kun puolusteli, ettei ole russofobi. Hän muisti hyvän venäläisen.

Agendo2 esittää 5.12.2009 18.25 vahingonkorvausvaatimuksia Venäjälle: ” - - - NL/Venäjä on pilannut/raiskannut meidän Karjalaamme ja on siitä vastuussa. Karjala ei unohdu vaan päinvastoin sen merkitys tulee korostumaan tulevaisuudessa. Se tulee saamaan uuden merkittävyyden ja symbolisen arvon suuren vääryyden korjauksen merkkinä maapallolla ja tulevaisuuden yhteistyön solmukohtana. - - -

Agendo2:n mukaan kaasuputkipäätös suomettuneisuutta

Pitkän aikaa Veikko Saksin pääjuttuja ovat olleet kirjoitukset NordStream –kaasuputkea vastaan . Agendo2 on samalla linjalla 20.6.2009 20.03, kutsuen kaasuputkihanketta Suomessa suomettuneeksi käytännöksi: ”- - -Nord Stream-kaasuputkihanke on todellakin Suomessa kanonisoitu hanke suomettuneen käytännön mukaan. Olisihan epäilyksiä herättävää ja venäläisvastaisuuden lietsomiseksi tulkittavaa, jos pääministeri kertoisi avoimesti, että hanke ei ole vain ympäristökysymys.- - - On kummllista, miten pinttynyt suomettuneisuus haittaa meillä niinkin ilmiselvän asian kuin Venäjän matalan luottamustason julkituomista. Siitäkö juontaa, että Suomessa on syntynyt suorastaan sinisilmäistä uskoa Venäjän markkinoihin ja riskien vähättelyyn?

”Riidankylväjä”

Veikko Saksi on löytänyt useamman kerran sanan ”riidankylväjä”, kun on kuvannut mm. Johan Bäckmania, mutta sama sana on hallussa myös Agendo2:n kirjoituksissa 24.5.2009 15.38: ”- - - Leena Hietanen yrittää vaikka sivulauseessa sanoa jotain positiivista virolaisista, kun on SAFKAn edustajana saanut kuulla VIHA-järjestön vihan lietsomisesta virolaisia kohtaan.Hänelle on jo kuitenkin kertynyt niin valtava kuorma vihanlietsontaa, että kestää kauan, ennenkuin kukaan uskoo hänestä muuta, saati rakentavaa suhtautumista virolaisiin ja Viron johtoon. Puhumattakaan kaikista muista tahoista, joita on tullut haukuttua olan takaa ylvästellen räväkkyydellä. RIIDANKYLVÄJÄ-leima on tullut jo hankittua, eikä se vähällä väisty. - - - ” Agendo2 korostaa 3.9.2009 22.43 niin kuin Veikko Saksi kaasuputkea suurvaltapoliittisena ja turvallisuuspoliittisena ongelmana: ” - - - On päivänselvää, että Venäjälle, toisin kuin Saksalle, muodostaa kaasuputki ja Itämeri yhdessä suurvaltapoliittisen energia-aseen yhdessä sotakaluston kanssa. Täytyy olla täydellisen suomettunut ja sinisilmäinen, ellei ymmärrä, millaisia riskejä sellainen yhdistelmä sisältää. Sehän on kuin kutsu häihin suurvaltapullistelijalle, joka elää energiasta.- - -

Saksi ja Agendo2 halveksivat Suomen poliittista eliittiä

Veikko Saksi on luetellut, että Suomen poliittisessa eliitissä ei ole toivoa, paitsi ehkä Alexander Stubb ja Martti Ahtisaari Karjala-kysymysten tähden, mutta niin ajattelee myös Agendo2 23.11.2009 15.36 käyttäen myös Saksin rakastamaa ”jetsulleen” –sanaa: ”- - - Suomessa on pilvin pimein yhä kansalaisia, jotka ajavat jetsulleen samaa päämäärää kuin Ryti, Mannerheim ja Adolf Ehrnrooth, eli itsenäisen Suomen rajojen puolustusta ja kokonaisen Suomen etua. Maamme poliittisen eliitin kärki ei valitettavasti kuulu siihen joukkoon. Ovatko he vähemmän isänmaallisia kuin nuo 3 ja muut suomalaiset, jotka kulkevat noiden 3:n viitoittamaa polkua? - - - ” Olen dokumentoinut joitakin esimerkkejä Veikko Saksin itsensä nimissä kirjoitetuista moitteista Suomen poliittista eliittiä vastaan vastaukseeni tuomiokapitulille sivuilla 18-21. Samat solvaukset Suomen eduskuntaa, presidenttiä ja pääministeriä vastaan jatkuvat myös Agendo2:n tekstissä 23.11.2009 22.47: ” - - - Suomessakin löytyy hyviä kansanedustajia, mutta ei mene kuin muutama kuukausi eduskunnassa ja heistä tulee siellä broilereita. - - - Sanoisin, että varsinkin suurimmat puolueet itse estävät siten valtiomiesten synnyn. Mutta se on vain yksi syy. Toinen on poliittisen eliitin vaalima kansallisen edun rajoittaminen. Tämä on varsinaiselta nimeltään entistä taattua suomettuneisuutta, joka tarkoittaa yhä samaa kuin ennenkin, että kaikki asiat, jotka mitenkään liittyvät Venäjään, katsotaan vain Venäjän eduksi. Suomeen tulee seuraava valtiomies tai nainen hänestä, joka johdattaa maamme avoimeen selvitykseen kolmeen tärkeinpään ja suurimpaan asiaan itsenäisen Suomen kannalta:
-sotasyyllisyyden poistamiseen
-aluepalautusprosessin yksityiskohtaisen selvityksen ja suunnitelman teetättämiseen hallituksella
-pakkoluovutettujen alueiden palautukseen ja sotakorvausten takaisinsaamiseen tähtäävät neuvottelut Venäjän johdon kanssa.
Eduskunnassa on kannatusta em. asioille, mutta toistaiseksi ei ole löytynyt tarpeeksi rohkeaa ja valovoimaista poliitikkoa, joka olisi uskaltanut julkisesti puhkaista presidentin ja pääministerin ylläpitämää vaientamista näistä asioista.


Demarit ja taistolaiset ovat Agendo2:n – siis ilmeisesti Veikko Saksin – mukaan suomalaisen rappion syntipukit, kun hän kirjoittaa 20.11.2009 23.59. Tällöin hän viittaa myös toimittajiin ja taitelijoihin suomalaisuuden rappeuttajina. Oikea suomalaisuus olisi hänen mukaansa Tarton rauhan rajojen puolustamista!

Agendo2 on hyvin tyly sanoissaan Suomen poliittista johtoa vastaan. Hän hyökkää lähialuetyöprojekteja vastaan ja moittii, että Suomen yhteistyökykyinen linja on osasyyllisyyttä Venäjän huonoon poliittiseen tilanteeseen. Agendo2 kirjoittaa 2.10.2009 12.54: ” - - - Mitä, onko pienen Suomen velvollisuus omalla kustannuksellaan kehittää suurvalta-Venäjän yhteiskuntaa sosiaalialalta alkaen läpi koko yhteiskunnan rakenteen kaikki alueet? - - - Miksi tuemme kehitysmaan suurvaltapolitiikkaa sietämällä asevoimiaan kasvattavaa uhoa naapurista? On oivallettava, että suomettuneella suhtautumisella Putinin linjaan ainoastaan tuetaan sitä. Sellainen ei edistä Venäjällä kehitystä oikeaan suuntaan, päinvastoin. Siksi Suomi on osasyyllinen Venäjän nykytilasta. Tarkemmin sanoen, kaikki ovat syyllisiä, jotka tukevat yli minimivaatimusten Putinin linjaa. Lähialueyhteistyörahoitus on edelleen suurelta osin osoitus suomettuneesta rähmälläänolosta- - - ”.

Agendo2 hermostuu melkein samoin sanoin 4.5.2009 22.22 kuin Veikko Saksikin on menettänyt pinnan, kun puhutaan Suomen sisällissodasta. Agendo2 kirjoittaa nyt
- - - jos kyseessä olisi ollut vain kansalaissota, ei olisi rauhaa tarvinnut sopia VENÄJÄN kanssa TARTOSSA asti. - - -

Saksi ja Agendo2 muistuttavat Inkerin kirkon artikkelistani

Vain kaksi nimeä ovat jaksaneet toistamiseen muistuttaa, että olen kirjoittanut erään artikkelin, jonka ProKarelia on julkaissut. ProKarelia on kai luullut, että Inkerin kirkon vaaliminen tarkoittaa Karjalan takaisin odottamista! Nämä kaksi nimeä ovat identtisesti Agendo2 ja Veikko Saksi!

Agendo2 kommentoi 14.1.2010 22.59 ” - - - On oikeastaan mielenkiintoista, missä vaiheessa kirkkoherran käyttäytyminen sai poikkeuksellisen outoja muotoja. Vielä vuonna 2008 hän kirjoitti artikkelin Inkerin kirkosta ProKarelian sivuille. Se on edelleen siellä. On huomattu, että Juha Molarin toiminta sai merkillisen outoja piirteitä SAFKA:n myötä. Vaikka hän jossain vaiheessa sanoutui irti sen jäsenyydestä, ero oli vain näennäinen, sama ideologia jäi.- - -


Hengellisen säädyn omatunto


Samassa yhteydessä Agendo2 moittii, että hengellisen säädyn mukaisen omantunnon pitäisi muka edellyttää tietynlaista poliittista vakaumusta, jota minulla ei nyt olekaan. Luterilaisen pappisviran haltijan ei pitäisi siis suhtautua kovin myönteisesti Venäjän poliittiseen johtoon ja kovin kielteisesti sotasyyllisyystuomioiden purkamispyrkimyksiin! Näin Agendo2 14.1.2010 22.59: ”- - -Valitettavasti pappi on kadottanut hengellisen säätynsä mukaisen omantunnon poliittisessa eksymyksessään, eikä näe toimissaan mitään moitittavaa. SAFKA:n jäsenten kylvämä valheellinen propaganda on oikeasti vaarallista Suomen ja Venäjän suhteille. Vaarallista se on Suomessakin.- -

Agendo2 14.1.2010 23.17 väittää tai uskottelee, että SAFKA:n antifasistinen ideologia nojaisi neuvostoperäiseen Stalinin perintöön! ” Safkalainen ideologia on yhtä tuomittavaa kuin natsismi, koska se nojaa neuvostomieliseen Stalinin perintöön. Siitä johtuu, että the Soviet Story on saanut teiltä käsittämättömän kohtelun. Osui suoraan omaan ideologiaan.” Tuskin hämmästyttävää, että Saksin juristikantelijaystävä moitti kantelussa suoraan minua Stalinin hirmutekojen väheksymisestä.

Agendo2 näkee 15.1.2010 13.38 taistelunsa meikäläistä – kirkkoherra Molaria – vastaan analogiseksi taisteluunsa Venäjää vastaan. Koska ProKarelia on hävinnyt ison taistelun Karjalan saamisesta ja Venäjän saattamiseksi korvausvelvolliseksi, sen edustajat käyvät pikkutaisteluja yksittäisiä ihmisiä vastaan. Näin Agendo2: ”- - - Kukaan ei toivo Molarin perheelle haittaa, vaan Molarille itselleen voimaa kohdata näkemään oman toimintansa moitittavuus ja tuhoisat seuraukset. - - - Nöyrtyminen omasta toiminnasta vastuuseen on erityisen suuri kynnys, kun itse pitäisi edustaa esimerkillistä toimintaa. Suurimman voiton saavuttaa kuitenkin se, joka nöyrtyy ja voittaa itsensä. Sympatiaa sataa laariin heti, kun katuva korjaa virheensä. Ilmiö on sinänsä mielenkiintoinen psykologisesti ja on sovellettavissa myös valtiollisiin mittoihin. Kun Venäjä korjaa NL:n rikokset ja tilittää Stalinin, seuraa mittaamaton poliittinen voitto ainakin kaikilta demokratioilta. Luottamus hujahtaa täysin toiselle tasolle ja yhteistyö saa uuden pohjan. Valtiollisella tasolla on suorastaan muodikasta sanoutua irti vanhoista suurista vääryyksistä. ”Puhdistautumisia” ovat tehneet monet valtiot ympäri maailman. Sodat ja vainot vaativat tulla tiltetyiksi, jotta koston kierre katkeaa.- - -

Agendo2 ei sano, mihin pitäisi ”nöyrtyä”, mutta muiden viestien näkökulmasta se tarkoittaisi ”hengellisen säädyn mukaista omaatuntoa” tietynlaisen poliittisen vakaumuksen puolesta, johon kuuluisi ProKarelian näkemysten romantisointi ja hyväksyntä.

Agendo2 moittii minua suoraan ”pimentyneeksi pappina” eli niin lausuu mahdollisesti kiivastunut Veikko Saksin, kun hän nimimerkin takana vapautuu hienotunteisuudest. Agendo2 kirjoittaa 7.1.2010 21.59: ” - - -Juha Molari on yksinkertaisesti pimentynyt luterilaisena pappina. Mitä enemmän on seurannut hänen blogikirjoitteluaan, sitä enemmän järkytyy sekä kielenkäytöstä että poliittisista asenteista. Leimallista on myös kiihkeä vihapuhe videoissa ja teksteissä milloin ketäkin henkilöä tai ryhmää vastaan. Luterilainen kirkko vaatii jotain rajaa papeiltaan aivan samoin kuin ortodoksitkin. On onni, että meillä on vielä piispoja, joilla on selkärankaa vaalia pappiensa työmoraalia. Moraalinen rappio on kansakunnan tuho ”.

Agendo2:n mukaan ProKarelian taistelussa viranhoitoani vastaan on kyse taistelusta ”moraalista tuhoa” vastaan. Systemaattisen teologian ja filosofian harrastajat voisivat tehdä tarkemmat käsiteanalyysit siitä, mitä kaikkea Agendo2:n moraalinen tuho tarkoittaa. Ilmeisesti moraalinen tuho ei ole kovin paljon erotettavissa toisesta lempikäsitteestä ”rähmälläänolo” tai ”suomettuminen”. Näin Agendo2 kirjoittaa 8.1.2010 13.08: ”- - - Kirkkoherra Molarin tapauksessa painavin perimmäinen syy on hänen asemassaan olevalle henkilöllle kuuluva käyttäytyminen, jota hän ei täytä. Maallista lakia hän ei ole rikkonut, mutta eettiset ja moraaliset rajat ovat ylittyneet roimasti pappishenkilönä, riippumatta siitä, ovatko ylitykset tapahtuneet työssä tai vapaa-aikana. Kirkolla on yhä täysi oikeus vaatia työntekijöiltään heille asettamiaan arvoja. Molari on toistuvasti kokeillut rajojaan tahallaan. Uskon, että takana on myös hänen henkilökohtainen narsisminsa ja poliittinen hurahtaminen, joka on aiheuttanut hänelle todella sokeita pisteitä historian kokonaisnäkemyksissä, syissä ja seurauksissa. Jos kirkko/t menettävät arvonsa, ollaan moraalisen rappion tiellä ja se on tuhon tie. Kansalaisten kuuluu tukea piispoja säilyttämään moraaliset arvot ja olkaamme kiitollisia, että vielä löytyy piispoja, joilla on yhä terveet moraaliset näkemykset.- - -” Ilmeisemmin Agendo2 on ollut riittävästi yhteydessä piispa Mikko Heikkaan, koska hän ”tietää” kirjoittaa em. tavalla varmana tämän ”terveistä moraalisista näkemyksistä”.

Agendo2 antautuu toistamiseen ikään kuin asianosaisena keskustelemaan viranhoidostani ja tuomiokapituliprosessista. Hän toista ”moraalisia vaatimuksia”, joita hän ei kuitenkaan erittele. Agendo2 selittää 8.1.2010 13.43 ja esittää epäilyn, että ”Venäjä-aineisto” voisi olla syntynyt työaikana: ”- - - Ei saa unohtaa, että kirkolla on täysi oikeus vaatia työntekijöiltään myös moraalia, eikä vain lainkuuliaisuutta - myös vapaa-ajallaan - mutta ennenkaikkea raskauttavinta on työajalla tehdyn työn moraalinen laatu. Kuka todistaa, että kaikki Molarin poliittinen Venäjä-aineisto on tuotettu työajan ulkopuolella?” Tässä ja monessa muussakin moitteessa on koko ajan unohdettu, että viranhoitooni ei liity laiminlyöntejä eikä moitteita, paitsi nyt tuomiokapituli on toki alkanut julkisuudesta piilossa simputtaa: ensin kapituli myöntää virallisesti vapaa- ja lomapäivät, mutta sitten ilmoittaa, että minun pitäisi olla näinä päivinä koulutuksessa!

Agendo2 määrittää lopulta hiukan sitä ”moraalista rappiota”, jonka hän liittää perusteluksi tuomiolleni pappisvirassa. Agendo2 viittaa antifasistiseen Venäjä-kirjaani Venäjästä ilman fobiaa ja russofobiasta. Hän ei kuitenkaan erittele, mikä on tässä kirjassa sitä pahaa rappiota, josta hänen mukaan kirkon on luonnollista rangaista pappia. Näin Agendo2 kirjoittaa 8.1.2010 17.07: ”- -- On hyvä, että toit esiin tuon Molarin 415-sivuisen tuotoksen, joka on ”sitä ihtiäänmoraaliselta tasoltaan. Luterilainen pappi on kauniisti sanottuna eksynyt pahemman kerran. Piispa joutuu tottakai osoittamaan häntä kohtaan kurinpidollista menettelyä kirkon luottamuksen säilyttämiseksi. Molarin ”hoitaminen” on välttämätöntä, koska Molari itse on toiminut erittäin aktiivisesti omaksumallaan moraalisesti väärällä linjalla ja herättänyt kysymyksen, seisooko kirkko hänen mielipiteidensä takana.- - -” Miten Agendo2 menettelee sitten kun saa yhtä massiivisen teoksen suomalaisten osallisuudesta Leningradin piiritykseen eikä edes Risto Rytin kuva säily tahrattomana`? Onko se moraalista väärää linjaa, jonka tähden kirkon pitää kurittaa pappia?

Agendo2 näkee 10.1.2010 12.45 minun pappisvirkani kannalta moraalisesti raskauttavaksi ns. Venäjä-propagandan, jonka ”suoltamisesta” hän ei usko meikäläisen suoriutuvan vapaa-aikana ilman virkatyön häiriintymistä. Kyse olisi moraalista, joka ei ole papille sopiva, kun kirjoittaa tuolla tavalla Venäjästä. Tällöin Agendo2 toistaa identtisesti Saksin kantelussa ja televisiohaastattelussa tekemän argumentin, jonka mukaan ProKarelia: ” odottaa Molarilta kirkon oppien mukaista korjausta käytökselleen ”. En toki ole koskaan ymmärtänyt, miten kirkon oppiin kuuluu luottamuksen rakentaminen vahingonkorvauksia ja rajasiirtoja vaatien, sotasyyllisten kaunistamiset tms.? Agendo2 päästää moraalisen perusteensa julki, kun katsoo mahdottomaksi, että pappi on yhteydessä vasemmistolaisiin: ” Se se vasta kumma on, jos sananvapauden varjolla luterilaisen kirkon papin on lupa kiihkoilla äärivasemmistolaisten Nashi-mielenosoittajien kanssa haukkua räksyttämässä poliittista propagandaa ja suoltaa sellaista jatkuvalla syötöllä ja ennenkaikkea valheellisesti sekä Suomen- että Venäjän mediassa.” Sanottakoon, että juuri Veikko Saksi korosti kantelussaan Nashi-mielenosoittajia.

Tulkintani mukaan Veikko Saksi eli Agendo2 esittää 10.1.2010 14.01 vaatimuslistan, jonka mukaan meikäläisen olisi nöyrryttävä ja pyydettävä anteeksi virheitä. Mistä olisi siis nöyrryttävä ja mikä olisi siis synti. Tässä Agendo2 esittää listan: ” - - - Onko Molarin harrastama poliittinen propaganda mielestäsi täysin sopivaa luterilaisen kirkon papille? Onko oikein, että suomalainen yhteiskunta maksaa tällaisesta papin toiminnasta: - osallistuminen mielenosoituksiin venäläisten Putin-nuorien, Nashien kanssa, -yhtesityö SAFKA:n kanssa, joka on anarkistinen äärijärjestö -erittäin laajaa ja räikeää propagandaa sekä Suomen- että Venäjän mediassa -mitä ilmeisemmin työajan käyttö poliittiseen propagandaan. -törkeä ja valheellinen kielenkäyttö propagandassa- - - ”. Mielenkiintoista on, ettei ProKarelian piireissäkin Tarton päivänä mainostettu Eero Kuikanmäen saarna olisi ilmeisemmin poliittista propagandaa, kun siinä nähtiin Tarton rauhansopimus ProKarelian tarpeita tyydyttävällä tavalla! Miten olisi sitten niiden lukuisten kypäräpääpappien propagandan kanssa? Miten olisi niiden lukuisten tavanomaisten suomalaispappien kanssa, jotka välittää propagandaan kauhukertomuksia Venäjästä?


Agendo2 näkee moraalisen rappion homoissa


Agendo2 ei ole aivan johdonmukainen piispan (ilmeisesti M. Heikan) moraalisessa ylistyksessään, kun toisaalla hän moittii moraaliseksi rappioksi, jos kirkossa vaaditaan homojen siunaamista. Sehän oli nimenomaisesti M. Heikan esitys, joka ei kuitenkaan mennyt läpi piispainkokouksessa.

En ole suinkaan varma näiden esimerkkien perusteella, että Agendo2 ja Veikko Saksi kulkisivat aamusta yöhön käsi kädessä, mutta syvästi he ovat kiintyneitä toistensa ajatuksiin, kehuvat toisiansa, käyttävät samanlaisia ilmauksia ja muistelevat samoja asioita samoina aikoina. Tuskin tässä on kyse homoerotiikasta, koska Agendo2 kirjoittaa kuitenkin tosi tylysti homoja vastaan 11.7.2009 0.18: ”- - - Kuka muuten osaa vastata, miksi nykyään Suomessa tuntuu olevan näitä ”poikkeavia”, homoja, lesboja ja biseksuaaleja pilvin pimein? En usko hetkeäkään, että heitä oli aiemmin maassamme yhtä paljon, vaikka elivät ns. kaapissa. Joku tässä mättää ja epäilen, että ylisuvaitsevaisuus on vaikuttanut jonkunlaista kieroutumaa kehittyvissä nuorissa. - - - Olen Pietun kanssa samaa mieltä, että koska Raamatussa on useita kohtia, joissa selvästi sanotaan homoseksuaalinen käyttäytyminen synniksi, on väärin, että kir-kolta vaaditan heidän liittojensa siunaamisia. Suomi on mennyt mielestäni koko yhteiskuntana tässä asiassa alaspäin moraalisesti ja eettisesti. ”

Minun puolestani Agendo2 ja Veikko Saksi saavat jäädä piiloon kaappiinsa, jos he niin tahtovat, mutta ilmeiseksi on ainakin tullut, millaisia ajatuksia on tällä ”ystävällä”, joka kulkee niin usein Saksin rinnalla arjessa, juhlassa ja kotioloissakin.


Juha Molari - kotisivut

Ps.
sain juuri julkaistuksi kolme pikkuartikkelia Venäjästä. Näiden artikkeleiden henki on "luottamusta" herättävä siinä perinteisessä luottamuksen merkityksessä:
Kriisissä tarvitaan hyvää johtamista
Venäjän antikriisiohjelma
Teremok