lauantai 27. maaliskuuta 2010

Georgian hyväksi vakoilleet Imerlishvili, Bordanov ja Herkerladze tuomiolla 25.3.2010


Pohjois-Kaukasian sotilastuomioistuin saavutti torstaina 25.3.2010 taas hyvän voiton gruusialaisesta salaisesta palvelusta: sotilasoikeudessa tuli ilmi Gruusian (Georgian) rikolliset lonkerot Venäjä-vastaiseen terrorismiin Kaukasuksella ja Georgian sotilaallisiin hyökkäyksiin Abhasiaa ja Etelä-Ossetiaa vastaan sekä Georgian johdon mahdolliset uudemmat väkivaltaiset tavoitteet. Näitä uusia tavoitteita ei ole vaikea arvailla kuulusteluista ja oikeudenkäynistä saadun tiedon valossa.

Suomalaisille tämä kertynyt aineisto opastaa mielikuvien tarkistamiseen ja anteeksipyyntöön, koska Suomeen muodostui tyly Venäjä-vastainen uutisointi elokuun 2008 jälkeen. Harmi, ettei tuolloisen venäläisvastaisen propagandan toteuttamiseen omistautuneita suomalaisia voi mitenkään saattaa tuomiolle: olisiko nuoren Mark Sirõkin Virossa kokemasta pidätyksestä ja kokemasta piinaavasta psykologisesta painostuksesta ehkä jotain opittavaa, kun suunnitellaan rangaistuksia suomalaisille eturivin poliitikoille ja toimittajille. Pidätetyn Mark Sirõkin oli luettava kolme tuntia kauhean virolaisen nykynatsin Mart Laarin historiateosta! Nyt Leena Hietasen Antifasistin päiväkirjan ilmestymisen jälkeen nuo Georgian puolesta ihailunsa esittäneet tyypit saisi istuttaa fasismin kukistumisen juhlapäivänä 8-9.5 näkyvälle paikalle Erkon Sanomataloon jalkapuuhun ja pistää käteen Leena Hietasen kirja vähintään kolmen tunnin ajaksi. Ero on kuitenkin huima: Hietasen kirja on nautinto, mutta Laarin kirja on kidutusta! Suomen hallituksen tulisi myös ottaa johdonmukaisesti kriittinen torjuva suhde Georgiaan (Gruusiaan) sekä tunnustaa Abhasian ja Etelä-Ossetian itsenäiset valtiot. Georgian poliittiseen johtoon myötämielisesti suhtautuvat suomalaistahot antavat suosionsa kansanmurhaajille ja terroristien sponsoreille.

Nämä kaikki taustat muistaen torstain oikeudenkäynti oli mielenkiintoinen tapahtuma. Kirjoitusprojektini Tšetšenian terroristien kansainvälisistä sponsoreista ja suhteista on vienyt yhä uudestaan meikäläisen pohdiskeluihin Georgian erikoisesta roolista maailmanpolitiikassa. Yhtäällä Georgialla on kiistatta kiinteä suhde Yhdysvaltoihin, mutta toisaalla Georgia on Kaukasian alueen yksi pahimmista separatistiterroristien tukijoista. Yhdysvaltojen tuki terrorismille ei ole mitenkään uusi ilmiö, mutta Kaukasuksen alueen terroristien myönteiset yhteydet moni-ilmeiseen Al-Qaidaan tekee Yhdysvaltojen roolin vaikeasti selitettäväksi. Terroristikirjani käsittelee runsaasti Georgian roolia Venäjä-vastaisen terrorismin sponsorina. Kirjani valmistumista odotan joskus kesällä 2010.


Amerikkalaisilla ja Israelilla intressejä Georgiassa


Nämä kaikki uudet oikeudenkäyntiaineistot yhdessä aiempien aineistojen kanssa tuovat myös selvästi ilmi, että Georgia oli useamman vuoden ajan valmistellut melkein peittelemättömästi – koonnut tietoa Venäjän joukoista ja liikekannellepanojärjestelmästä ym. - ja valmistellut hyökkäystä Abhasiaa ja Etelä-Ossetiaa vastaan. On myös syytä epäillä, että tuo hyökkäys ja nuo valmistelut tapahtuivat Yhdysvaltojen ja Naton asiantuntijoiden ohjauksessa ja aseistuksen turvin. A.V. Manoilo kirjoitti pari vuotta sitten osuvan analyysin (Дипломатическая академия МИД РФ: ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ОПЕРАЦИИ США В ВОЙНЕ ГРУЗИИ ПРОТИВЮЖНОЙ ОСЕТИИ И АБХАЗИИ. Аннотация, 2008).): ”Mihail Saakašvili tuli valtaan Amerikan poliittisten strategioiden tukemassa ”ruusuvallankumouksessa”, jossa hyödynnettiin amerikkalaista teknologista osaamista, psykologian vaikutusta siviiliväestöön ja amerikkalaista rahaa. Hän ryhtyi heti töihin ja alkoi pahentaa suhteita Venäjää. Saakašvili provosoi jatkuvasti poliittista vastakkainasettelua. Ei ole mitään epäselvyyttä Saakašvilista Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun osana: hänellä on agentin luonne”.

Tässä yhteydessä ei sovi unohtaa edes niin julkista tietoa (salaisia voi vain spekuloida) kuin Yhdysvaltojen ulkoasiainministeriön 4.4.2007 julkaisemaa vuosittaista raporttia Supporting Human Rights and Democracy: The U.S. Record -2006. Esimerkiksi tästä raportista ilmenee Yhdysvaltojen voimakas taloudellinen ja poliittinen panostus Venäjän alueelle poliittisten päämääriensä saavuttamiseksi. Turvallisuuspalvelua ja Kaukasuksen tapahtumat nimetään raportissa vakavaksi uhkaksi ihmisoikeuksille – ja siten perusteluksi amerikkalaisen demokratian maahanviennille. Venäjän turvallisuuspalvelun toimia kutsuttiin sanoilla ”brutaali nöyryytys” (s. 133).

Pohjois-Kaukasian sotilastuomioistuimen torstaina antaman tuomion taustaksi on syytä yhä uudestaan muistaa, että Georgian sotilaat tappoivat Saakašvilin käskystä Venäjän kansalaisia ja rauhanturvaajia satoja - ja kaikkiaan siviili-ihmisiä toista tuhatta - yön aikana 8.8.2008. Kenellekään ei jäänyt salaisuudeksi vuonna 2008 Mihail Saakašvilin läheiset suhteet Yhdysvaltojen republikaaniseen puolueeseen ja sen tuolloiseen presidenttiehdokkaaseen, Coco Solon laivastotukikohdassa syntynsä saaneeseen John Sidney McCainiin, jonka tappio presidentin vaaleissa saattoi kuitenkin hetkellisesti hämmennykseen Georgian aggressiivisen ”politiikkan”, joka oli perustunut Venäjä-vihamielisyyteen sekä aseellisesti että propagandistisesti. Jos Georgian tunnetta "yksinäisyydestä" on edes ennättänyt syntyä Obaman voiton tähden, nyt keväällä 2010 Georgia on solminut amerikkalaiseen demokraattijohtoiseen propagandakoneistoon vähintään ostetun rakkaussuhteen, jollei suhteessa ole myös muuta perverssiä intohimoa. Tarkoitan äsken päätettyä, uutta ostettua perversiota Richard Gephardin propagandatoimiston kanssa eurooppalaisten katselijoiden kiihottamiseksi.

Vuonna 2006 John McCain kävi tapaamassa amerikkalaisen juristikoulutuksen saanutta Saakašviliä ja kutsui Georgiaa ”Yhdysvaltojen parhaaksi ystäväksi”! Yhdysvaltojen hallinto on rahoittanut myös mm. Saakašvilin johtamaa ”Georgian vapauden instituuttia” (Georgia Liberty Institute). Georgian presidentin alaisuudessa kuuliaisesti työskentelevä ministeri Temur Yakobshvili kehui israelialaisessaHaaretz –lehdessä 10.8.2008 Georgian sotilaiden yhteistyötä Israelin sotilaskoulutuskeskusten kanssa. Israelin pääministeri ja ulkoministeri julisti tällöin juhlavasti, että Israel tunnustaa ”Georgian alueellisen koskemattomuuden”. Kuukausi ennen Georgian tekemää brutaalia hyökkäystä - 15. heinäkuuta 2008 - tuhat amerikkalaista sotilasta harjoitteli Georgiassa Vazianissa. Sotaharjoituksen nimi oli osuvasti ”nopea vastaus” (Immediate Response 2008), mutta tuo amerikkalaisgruusialaisten pikkumuskelien pullistelu ei estänyt Venäjää vastaamasta, kun siviiliväestöä ja rauhanturvaajia oli alettu surmata.

Gruusian juutalainen upporikas TV-moguli Badri Patarkatsishvili oli Saakašvilin rahoittaja tämän tullessa valtaan, mutta Badri on myös mitä läheisin liikekumppani tunnetulle Venäjän nykyjohdon vihaajalle, oikein arkkivihaajalle, Lontoossa pakoilevalle upporikkaalle Boris Abramovitš Berezovskille (Борис Абрамович Березовский). Venäjään vihamielisesti suhtautuva juutalainen oligarkia on ollut myös muutoin hyvin aktiivinen Georgian politiikan rakentamisessa. Georgian ministeri Jakobshvili ylisti georgialaisten sotilaiden harjoituksia Israelissa. Tel Avivin pormestarin Roni Milo ja Israelin sotateollisuuden edustaja, prikaatinkenraali Gal Hirsch tekivät asekauppoja Georgian kanssa jo jonkin verran ennen Georgian hyökkäystä Etelä-Ossetiaan ja Abhasiaan sekä saivat kaupoista itsekin henkilökohtaista hyötyä. Georgian sotilaat saivat valmennuksensa Israelissa. Yhdysvallat, Ukraina ja Israel ovat olleet Georgian pääasialliset asetoimittajat.

Georgian tekemän vuoden 2008 hyökkäyksen jälkeen on saatu runsaasti tärkeää tietoa, joka on kuitenkin valitettavasti jäänyt Suomessa tavanomaiseen uutispimentoon: vuonna 2008 määriteltiin jo Suomessa median asettuminen Georgian puolelle Venäjää vastaan. Suomen kaltaiset ei-Nato –maat tarvitsivat Nato-option lunastusta varten Georgian sotaa, joka oli myös informaatiopsykologinen sota Venäjää vastaan.

Vakoojat tunnustivat ja paljastivat 25.3.2010

Pohjois-Kaukasian sotilastuomioistuin antoi torstaina 25.3.2010 ankarat tuomiot vakoilusta Georgian hyväksi. Venäläiset everstit Hvits Imerlishvili (Хвич Имерлишвили) ja Marlen Bordanov (Марлен Богданов) ja Georgian kansalainen, Georgian ulkomaan tiedustelupalvelun henkilö Zaza Herkerladze (Заза Херкеладзе). FSB ilmoitti jo vuoden 2008 lopulla Zaza Herkerladzen Sotšissa tapahtuneesta pidätyksestä, joka tapahtui itse asiassa jo kesällä 2008. Herkelazden vakoilu paljastui heinäkuussa 2008 ja hänet vangittiin pian tämän jälkeen. Nyt vihdoin 25.3.2010 heidät saatiin tuomiolle. 21.4.2009 pidätettiin eräs toinen pelottavan kiinnostava gruusialainen (georgilainen) tiedustelu-upseeri Mamuka Maisuradze (Мамуки Майсурадзе). Mielenkiintoiseksi tilanteen teki ukranilais-georgilainen tiedusteluyhteystyö. Nimenomaisesti Maisuradze tuli Sotšiin vuonna 2007 Ukrainan kansalaisena. Vuonna 2008 Maisuradze avasi gruusialaisten tiedustelupalvelun rahoilla internet-kahvilan Sotšiin. Päämääränä oli myös talviolympialaisiin liittyvien tietojen kerääminen. Pidätetty tunnusti tiedustelutoimintansa. Maisuradzen tehtävänä oli tiedustelun ohessa venäläisvastaisen propagandan kehittäminen. Kuulusteluissa Maisuradze kertoi tehtävänsä tiedustelussa: "Olin kiinnostunut taloudellisesta ja sosiaalis-poliittisesta tilanteesta Sotšissa, ja tietenkin olympialaisista: miten olympialaisia rakennetaan”.

Zaza Herkelazden toimintatapa oli hyvin samanlainen kuin sittemmin Mamukan: hän saapui laittomasti maahan, vuonna 2007 Pohjois-Ossetian alueelle, väärennettyjen asiakirjojen avulla hän sai Venäjän passin ja avasi kahvilan hän väärennettyjen asiakirjojen sai Venäjän passi ja vuokrasi kahvilan "Lady Fox" Vladikavkazista. Tämän jälkeen alkoi luoda tietoverkkoa, jotta saisi selville Venäjän läsnäoloa Pohjois-Kaukasuksella ja Etelä-Ossetiassa. Myös gruusialainen liikemieheksi naamioitunut vakooja analysoi kaikki kahvilan kävijät katalalla tavallaan. Erityisesti 58:n armeijan liikkeet kiinnostivat vakoilijaa. Herkelazden onnistui värväämään sotilassairaala nro 236:n apulaisosastopäällikön, venäläinen everstin Imerlishvilin – nimimerkki ”kirurgi”, joka sitten auttoi tuota georgialaista mm. väärennetyn passin saamisessa. Hän sai tuomioksi 13 vuotta vankileiriä maanpetoksesta. Kyseinen eversti houkutteli myös Bogdanovin vakoilijaksi vieraan valtion hyväksi. Bogdanov välitti tietoja FSB:n virkamiehistä ja sotilaista Gruusialle (Georgialle). Tästä korvaukseksi mies sai 6000 dollaria. Bogdanovin tuomio oli 15 vuotta vankileiriä rikoslain artiklan 275 perusteella maanpetoksesta. Toki venäläiset sotilaat menettivät myös sotilasarvonsa. Herkelazden rangaistus oli rikoslain artiklan 275 mukaisesti vakoilusta ja ulkoisen turvallisuuden vastaisesta toiminnasta: tuomio oli 11 vuotta vankeutta. Tuomioistuin katsoi tuomiota lieventäviksi asianhaaroiksi vastaajien katumuksen ja tunnustukset tutkimuksen aikana. Näiden kolmen miehen kautta meni huomattava määrä tärkeää tietoa Gruusian (Georgian) tiedustelupalvelulle, kun Gruusia valmistautui hyökkäykseensä elokuulle 2008 Etelä-Ossetiaa vastaan. Ideologinen sota ja sen valmistelu kuuluivat myös näiden kolmen vakoojan tehtäväkuvaan. Pitkiin vankeusrangaistuksiin tuomitut antoi tunnustuksensa kuulustelujen aikana.

Mikä oli Georgian vastaus vakoilijoiden tunnustuksiin ja saatuihin ankariin vankeusrangaistuksiin? Gruusian (Georgian) sisäministeriön johtava informaatioanalyytikko, pönäkkä punapää Shota Utiashvili (Шота Утиашвили) ehätti jo torstaina 25.3.2010 julistaa, että Georgian hyväksi toimineiden vakoilijoiden oikeudenkäynti olisi pelkkää Venäjän propagandaa. Utiashvili tunnetaan myös siitä, miten hän toukokuussa 2009 levitti informaatiota gruusialaisarmeijan onnistuneesta toiminnasta, jolla he olisivat estäneet sotilasvallankaappaus. Totta kai syyllisenä olisi taas ollut Venäjä niin kuin sopii gruusialaiseen informaatiosotaan. Hänet muistetaan aiemmin mm. myötämielisistä lausunnoista ja yhteistyöstä Yhdysvaltojen Guantanamo Bayn vankileiriin liittyvissä asioissa. Hän oli myös mukana helmikuussa 2010, kun Georgian hallitus teki suurihintaisen yhteistyösopimuksen amerikkalaisen, kongressin entisen jäsenen Richard Gephardin omistaman yrityksen kanssa Georgian asioiden lobbaamisesta Euroopassa. Mainittakoon, että Tel Avivissa syntynyt korkea – yksi tärkeimmistä - israelilainen upseeri Yuval Rotem on työskennellyt mainitun kongressimiehen Gephardin avustajana 1985 Washingtonissa.

Myös aiemmin agentit ovat tunnustaneet

FSB on onnistunut nyt neutralisoimaan huomattavan määrän Georgian tiedustelupalvelun toimijoista Venäjällä, kaikkiaan 48 tiedustelupalvelun työntekijää ja 101 muiden ulkomaalaisten tiedustelupalvelujen agenttia, joista 75 oli ulkomaan kansalaista ja 25 agenttia oli Venäjän kansalaisia ulkomaisen tiedustelun palveluksessa. Myös 55-vuotiaan Badri Kushashvilin (Бадри Кушашвили) saamista tuomiolle ja 29.12.2008 langetettua 8 vuoden vankeusrangaistusta pidetään voittona gruusialaisten venäläisvastaisen tiedustelun nujertamisessa. Badri Kushashvili tunnusti syyllisyytensä välttääkseen pahemmilta rangaistuksilta. Rikoksista määrättävä rangaistusasteikko olisi ollut 12-20 vuotta vankeutta, mikäli hän ei olisi suostunut yhteistoimintaan. Hänen pidätyksensä tapahtui Kabardi-Balkariassa.

28.8.2009 Pohjois-Kaukasian sotaoikeus langetti 6 vuoden vankeusrangaistuksen venäläiselle, Pohjois-Kaukasian sotilaspiirin yhden yksikön apulaiskomentajalle, everstiluutnantti Mihail Hachidzelle (Михаил Хачидзе). Eversti oli luovuttanut Georgian salaiselle palvelulle tietoja venäläisistä sotilasalueista. Huhtikuussa 2009 hän sai palkkioksi luovuttamistaan tiedoista 2000 dollaria. Rikoslain mukainen enimmäisrangaistus olisi ollut 20 vuotta vankeutta, mutta tuomioistuin lievensi tuomiota everstin lasten, katumuksen ja avustamisen tähden. Hänet oli värvätty vakoilijaksi vieraan vallan hyväksi syksyllä 2007, kun hän oleili Batumissa, jossa hänen perheenjäsenensä asuvat. Everstiluutnantti luovutti Georgian salaiselle palvelulle Venäjän Pohjois-Kaukasian sotilaspiirin liikekannallepanosuunnitelmat. Tiedot hän tallensi flash-kortille, jonka tiedot välitettiin edelleen sähköpostin välityksellä. Pohjois-Kaukasian sotilaspiirin sotaoikeuden syyttäjä, kenraaliluutnantti Vladimir Milavanov osoitti oikeudessa, että juuri näitä tietoja Georgia käytti hyväksi hyökätessään elokuussa 2008 Etelä-Ossetiaan.

14.9.2009 Pohjois-Ossetian korkein oikeus langetti venäläiselle taksimies Alexander Hachiroville (Александр Хачиров) 7 vuoden vankeusrangaistuksen vakoilusta Georgian hyväksi. Myös hän tunnusti syyllisyytensä. Hachirov keräsi tietoja Venäjän armeijan 58 toiminnasta, niin kuin myös Zaza Herkelazden tehtävänä oli. Kotietsinnöistä löydettiin häneltä jopa panssaritorjuntamiinoja! VAZ-2106 -auton jäähdytinlevyyn ja peiliin oli kytketty vakoilua varten videokamera. Georgia palkkasi hänet vakoilijaksi jo vuonna 2004. Hänen tehtävänään oli kerätä tietoa myös Tshinvalissa. Erityisesti tunnelit, sillat ja risteykset olivat kuvauskohteita, tärkeimpänä kohteena oli Rokin tunneli, jonka murtamista Georgian sotajoukot yrittivätkin mm. häneltä saamansa aineistoon tukeutuen. Pidätys tapahtui 11.6.2008. Kustakin toimitetusta videomateriaalista mies sai 100 dollaria. Rikoslain vakoilu artiklan 275 lisäksi hän sai tuomion rikoslain artiklan 222 perusteella räjähdysaineiden ja aseiden luvattomasta hallussapidosta. Hachirov piti läheistä yhteyttä gruusialaiseen tiedustelu-upseeriin Zurab Otiashviliin (Зураб Отиашвили).

Georgian valtio yhteydessä terrorismiryhmiin

Jo kauan on ollut myös tiedossa, että Georgian salaisen palvelun tukemat gruusialaisten terroristiverkostot ovat pitäneet kohteinaan Pietaria ja Sotšia, myös Moskovaa vastaan on paljastunut terroristihankkeita. Venäläiset ovatkin olleet syystä huolissaan, kun muistaa gruusialaisen terrorismin monikasvoisuuden: herrat Gely Kuledzhishvili ja Gocha Jincharadze tulivat Venäjälle turkiskauppiaina, mutta heillä olikin kiinteät yhteydet terroristitaistelijoihin, joista tunnetuimpia ovat Suliko Sharikadze ja Koban Akhvlediani. Erityisesti Anna Zhvania on liitetty gruusialaisten terroritekojen pahaksi suunnittelijaksi.

Georgiassa 1974 syntynyt, mutta etnisesti tšetšeeni ja sittemmin myös Tšetšeniaan muuttanut ja Venäjän kansalaisuudenkin saanut Ramzan Turkoshvili (Рамзан Туркошвили) pidätettiin keväällä 2008, koska hän tarkkaili laittomasti Venäjän sotilasjoukkoja Georgian tiedustelupalvelun hyväksi. Ramzan Turkoshvilin palkkauksen suoritti Georgian erityisjoukot, joiden toimintaan osallistui myös Pankisin solassa Georgiassa piileskelevän pahamaineisen terroristiryhmän johtaja Zelimhan Hangoshvili (Зелимхан Хангошвили). Tämän henkilön johtama terroristiryhmä syyllistyi verisiin tekoihin mm. Ingušiassa. Turkoshvili tunnusti keväällä 2008 syyllisyytensä, mutta Georgia kiisti kaikki sotilaalliset vakoilut Venäjää vastaan – muutaman kuukauden kuluttua Georgia kuitenkin jo hyökkäsi Abhasian ja Etelä-Ossetian siviiliväestön sekä alueella toimivien rauhanturvaajien kimppuun. FSB lausui tuolloin keväällä toukokuussa 2008 suorasanaisesti, että Georgia koordinoi myös alueen terroristien toimintaa. Nimenomaisesti Turkoshivilin tunnustuksen jälkeen tuli ilmi paljon yksityiskohtia Georgian yhteydestä Ingušiassa toimiviin militanttiterroristeihin. Georgian turvallisuuspalvelu oli luvannut hänelle kymmeniä tuhansia dollareita, mikäli hän kerää nimiä ja värvää ihmisiä. Hän järjesteli aseistettujen jengien rahoitusta ja valmisti niitä aseelliseen vastarintaan. Georgian salainen palvelu maksoi hänelle näistä suorituksista korvauksia Amerikan dollareissa Western Union –pankin kautta.

Olen myös jo aiemmin kertonut mm. 2.2.2010 FSB:n suorittamasta onnistuneesta voimankäytöstä Mohmad Shabaania vastaan. Al-Qaida –terrorisjärjestön Pohjois-Kaukasian divisioonan perustaja, 48 vuotta vanha Mohmad Shabaan tai Mohammad Shabaan (venäjäksi: Мухаммад Шабаан), egyptiläisittäin tunnettu Seif Islam (venäläisittäin: Сейф Ислам), surmattiin tuolloin Dagestanissa. Mohmad Shabaanin vastuulla oli mm. järjestää terroristien toimintaa ja etsiä salakuljetuskanavat aseille ja räjähteille Dagestaniin yhteistyössä Gruusian (Georgian) erityispalvelujen kanssa. Hän oli myös merkittävä hahmo voimajohtojen, kaasuputkien ja maanteiden sabotoinnissa. Mohmad Shabaan oli itse johtamassa terroristi-iskua 6.1.2010, kun itsemurhapommittaja ajoi liikennevalvontapistettä päin Dagestanissa Makhachkalassa.

Gruusialaisvakoilulla on pitkä historia

Sotilaserityisasiantuntija Aleksei Vashchenko (Ващенко) on kertonut varsin paljastavasti, miten mm. jo 1992-1993 amerikkalainen kristillisenä lähetystyö- ja hyväntekeväisyysjärjestönä esiintynyt ”Omega” toimi tosiasiallisena vakoiluorganisaationa. Hänen oli myös mahdollisuus saada videoaineisto varkaiden ja bordellien kohtauspaikan tapahtumista Georgian suurlähetystöstä Moskovasta, jossa satunnaisesti korkea vieras tarvitsi makuuseuraa: kaikki tallentui videolle, yhtä hyvin Gay-aktiviteetit kuin kanssakäymiset alastomien naisten kanssa. Gruusialaistoimittaja Rusudan Nikuradsen (Русудан Никурадзе) luovutti tämän kohtalaisen hyvän suurlähetystön videomateriaalin pientä korvausta vastaan.

KOTISIVUT: Juha Molari - Юха Молaри http://personal.inet.fi/business/molari/