lauantai 6. maaliskuuta 2010

Veikko Saksi valehtelee venäjänkielisessä sanomalehdessä "Shalom"


Haluaisin tietää, missä ja milloin ja missä julkaisussa Juha Molari olisi sanonut niin, että hän haluaa virittää vihaa ja kiistoja Venäjän ja Suomen välille? Mitä tulee jopa ankaraan kritiikkiin järjestöä vastaan, on tajuttava, että jokaisella on ajatuksen ja puheen oikeus. Lisäksi Pro-Karjala esittää propagandassaan (katso Veikko Saksin omia sanoja"... Venäjä epäluotettava ja aggressiivinen maa, joka voi mahdollisesti hyökätä toiseen maahan"; Россия ненадежная и агрессивная страна, которая может ради какой-нибудь общественной организации напасть на другую страну), että Venäjä on vaarallinen militaristinen maa ja siksi ei ole hyvä tehdä NordSteam kaasuputkea (Nord Stream) Eurooppaan Itämeren kautta. Pro-Karelian johtaja myös huijaa suomalaisia, antaa heille toivoa Karjalan paluusta, rakentaa näiden mieliin tuollaista tietoisuutta ja itseymmärrystä, että Venäjä olisi olisi paha maa, kun se ei anna Karjalaa ”takaisin”.

Venäjän lehdissä annetaan aivan oikea kuva ProKareliasta, kuten:
- Neuvottelut Karjalan ”palauttamisesta”
- Tapaamisten järjestäminen paikoissa, joissa kokoontuvat Suomen ja Venäjän hallituksen jäsenet
- The Soviet Story –elokuva on suunnattu Venäjää vastaan
- Ystävyys ja moraalinen tuki Viron fasisteille. Esimerkiksi: eräs äärimmäishenkinen nationalistisen virolainen on Tiit Madisson, joka elokuussa 2004 pystytti Waffen-SS –muistomerkin Lihulan kirkon viereen ja julisti, että juutalaiset olivat itse syypäitä "Kristalliyöhön" vuonna 1938. Hän on myös vuonna 2010 järjestänyt mielenosoituksen Venäjän suurlähetystön luo Virossa ja vaatinut venäläisiä luovuttamaan alueita Virolle.

Veikko Saksin läheinen ystävä, jonka kanssa hän viettää paljon aikaa, on Henn Põlluaas, joka on virolaisen hyvin pienen äärimmäishenkisen puolueen (”Eesti Rahvuslik Liikumine”) johtaja. Hän edellyttää, että Viron venäjänkieliseltä väestöltä vietäisiin lukuisat sen vähäisistä oikeuksista: osallistua vaaleihin, jne. Veikko Saksi mielellään julkaisee näiden virolaisten äärinationalistiystävien kertomuksia ProKarelian sivustolla.

Pro-Karjala saa rahaa Heikki A. Reenpäältä, joka on ProKarelian todellinen johtaja ja rahoittaja . Vuonna 1942 hän osallistui natsimiehittäjien rinnalla vapaaehtoisena Leningradin saartoon ja ponnisteluihin katkaista ns. Elämän tie. Yhä edelleen on ollut tästä menneisyydestään niin ylpeä, että on julkaissut jopa kirjan siitä (Reenpää 1998: Pojanpoika. Otava).

Kukin organisaatio on luotu jotain päämäärää varten. Ja kullakin on oikeutensa esittää vaatimuksiaan. Olen sitä mieltä, ettei ProKarelian vaatimukset rakenna luottamusta Venäjän ja suomalaisten välille. Tietysti erityisen tuskallista suomalaisille on se, ettei Karjala koskaan ”palaa” suomalaisille. Niin jotkut suomalaiset alkavat tuntea vastenmielisyyttä Venäjää ja venäläisiä vastaan. Mitä tulee Venäjään ja venäläisiin sekä heidän suhteeseen naapuriinsa, niin voin sanoa, että Venäjällä on aina erittäin hyvät ajatukset Suomesta ja tulevat myös olemaan joka tilanteessa huolimatta joistakin poliittisista eroista. Et voi löytää Venäjältä yhtään henkilöä, joka ei rakastaisi Suomea ja suomalaisia. Mitä tule Veikko Saksin sanoihin ”Venäjä on epäluotettava ja aggressiivinen valtio”, se heijastaa hänen omia pelkojaan ja ajatuksiaan Venäjästä, kyse on russofobiasta.

Venäjää hallitsevat hyvin koulutetut ihmiset eikä heillä ole pienintäkään aikomusta hyökätä pienen naapurimaansa Suomen kimppuun – se ei ole Venäjän tavoite, eikä varmasti 21-vuosisadalla! Veikko Saksi rauhoittukoon ja lopettakoon keksimästä kauheuksia Venäjästä, jotka hän kätkee Juha Molarin sanoiksi.

Veikko Saksi ja ProKarelia aloittivat toimet Juha Molaria vastaan, kun pappi oli arvostellut ”The Soviet Story” –elokuvan esittämistä, sillä koko elokuva on täynnä ihmisruumiita ja verta, kuvailua Stalinin ajasta ja tämän liittämistä nykyiseen Venäjään ja Vladimir Putiniin, kuvailua ikään kuin Duuma olisi natsien vallassa ja että Venäjä olisi uhka Euroopalle. Veikko Saksi on ponnistellut kovasti sen hyväksi, että sai järjestää elokuvaa kymmenissä kaupungeissa Suomessa.

Mikä on todella vihamielisyyttä? – Onko sitä Veikko Saksi äärinationalististen ystäviensä kanssa, vai pappi, joka kritisoi heitä ja heidän toimiaan ja joka haluaa välittää suomalaisille näkemyksen, jonka mukaan Venäjä ei ole mikään hirviö, vaan samanlainen eurooppalainen valtio muiden rinnalla? Veikko Saksi sanoo, että hän haluaa "rakkautta" ja "luottamusta" Venäjän kanssa, mutta vain, jos Venäjän alueita saatetaan Suomen (ja Viron ja … )osiksi, Venäjän poliittinen järjestelmä ja hallitus muutetaan vallankumouksellisesti sekä Venäjä maksaa miljardien eurojen korvaukset Suomelle. Sanon, että tämä ideologia ei ole ”rakkautta ja luottamusta”, vaan pikemmin se on vihaa ja revanssia.


Juha Molari (Юха Молaри) и его жена Татьяна Яковлева.mp4


Татьяна Яковлева - Жена священника Юха Молари о русофобии, часть 1

Татьяна Яковлева - Жена священника Юха Молари о русофобии, часть 2

ГЛАВНАЯ СТРАНИЦА, Kotisivut Юха Молaри – Juha Molari: http://personal.inet.fi/business/molari/