tiistai 6. huhtikuuta 2010

Pariisista soitetaan, kuuleeko Suomi?

Kavkaz-sivuston terroristihenkisyys ja Mikael Storsjö sivustosta vastaavana tahona muodostuvat Suomen imagolle vakavaksi tahraksi ei ainoastaan Venäjällä vaan myös läntisessä Euroopassa, mikäli Storsjö saa kulkea vapaalla jalalla, vaikka hän tarjoaa RL 34a: 4 § (HE 188/2002) ja Euroopan komission päätöksen (EYVL C 332 E, 27.11.2001: 300-304) kielloista huolimatta tietojenkäsittely- ja viestintävälineitä terroristeille.

 Suojelupoliisi lausui Terrorismintorjunnan katsauksessa 2009 aivan hyvästä syystä: ”Internet on merkittävä terroristien kommunikointiväline sekä vihapropagandan levittämiskanava. Terroristit käyttävät sitä hyväkseen myös valitessaan terroristi-iskujen kohteita”.

Pariisilainen toimittaja Tatjana Mass toimii myös tahollaan, jotta Storsjön ja Kavkaz-sivuston hengenvaarallisesti uhkailevat ja leimaavat tekstit loppuvat. Keskustelin hänen kanssaan eilen illalla puhelimessa. Tuskin huoltemme ilmaukset jäävät vain blogikirjoituksiksi.

Edellä mainitusta näkökulmasta on pidettävä huolestuttava, että Storsjön sallimuksessa on Kavkaz-sivustolla nimetty kaksi suomalaista henkilöä, yhden ranskalaisen toimittajan ja Venäjän suurlähetystön Helsingissä KGB (FSB) –terroristeiksi. Miksi muka minä olisin terroristi sillä perusteella, että moitin metroasemalla iskun tehneitä henkilöitä ja heidän propagandansa tukemista? Muistettakoon, että Kavkaz-sivusto kutsui myös Dagestanissa poliisin virkaa hoitaneita henkilöitä terroristeiksi, kun ”marttyyri” teki itsemurhaiskun ja ”siivosi” kaupunkia "poliisiterroristeista".

Storsjön omistama ja ylläpitämä Kavkaz-sivusto ei ole ainoastaan terroristien tietojen välityskanava, vaan sivuston jutut leviävät kiihkoilevien islamistien sivustoille monilla eri kielillä. Nyt meikäläinen on mainittu kunnon islamisteja vastaan taistelevana "KGB-terroristina" myös Al-Tawbah –sivustolla, jossa maailman ihanteena ovat Al-Qaida ja Hamas. Al-Tawbah (التوبة) tarkoittaa katumusta, nimi liittyy Koraanin 9. suuraan. Al-Tawbah -suuran synty liittyy polyteistisen Mekan valloitukseen ja Mekan palauttamiseen pyhäksi kaupungiksi. Al-Tawbah on uhkavaatimus ei-uskovaisille. Al-Tawbah on ajankohtainen tärkeä keskustelujen teema ja kiistanalaisten tulkintojen kohteena oleva käsite, kun arabiankielisessä muslimiyhteisössä tehdään arvioita mm. wahhabistien ja Muslimiveljeskunnan suhteen. Al-Tawbah -sivustolla esitetään ”sankarivideoita”, joissa islamistit kiduttavat tai surmaavat ”terroristeja” (so. amerikkalaisia tai venäläisiä sotilaita). Jutun jälkeen sivusto ilmaisee mottonsa meitä ”rikollisia vastaan”: ”Missä on se uskonto, joka sanoo, ettei voi rikkoa rikollisen luita?”

Jos Suomen virkavalta ja poliittiset toimijat eivät puutu Storsjön toimintaan voimallisesti, on olettavissa, että Kavkaz-sivuston ja Storsjön toiminnan tähden tulee pahempi kohu ja tahra Suomen maineelle kuin Anton Salosen tai Robert Rantalan tapauksista. Heidi Hautalan on varottava, ettei hän astu isossa saaressa Kavkaz-pommiin. Siksi hänen olisi sanouduttava irti Kavkaz-sivustolle aineistoa kirjoittavan ja toimittavan Storsjön toimista.
Домашняя страница – Kotisivut: Юха Молaри – Juha Molari http://personal.inet.fi/business/molari/