perjantai 2. huhtikuuta 2010

Surmatun terroristin nuori heila Janet Abdurahmanov räjäytti Moskovan metrossa

Al-Qaida –terrorijärjestöön ja Osama bin Ladeniin läheisesti liittyvän kuolleen terroristin nuori heila räjäytti itsensä Moskovan metrossa. Kirjoitin tuosta räjäytyksestä tuoreeltaan 29.3.2010 ja totesin terroriteon kauhean yhteyden suomalaisen Mikael Storsjön (Микаэль Стурше) ylläpitämän KavKaz Centerin suosikkiin Dokka Abu Usmaniin eli Doku Umaroviin. Storsjö saattoi puolestaan julkisuuteen tänään 2.4.2010 sivustolle Kavkaz-Center -artikkelin, jossa hän luulottelee meikäläistä FSB-agentiksi, joka uhkailisi häntä!

Kirjoitin jo aiemmin 6.2.2010 artikkelin, jossa kerroin FSB:n onnistuneesta toimenpisteessä, sillä turvallisuuspalvelu oli 2.2.2010 surmannut Al-Qaida –terroristijärjestön Pohjois-Kaukasian divisioonan perustajan, 48 vuotta vanhan Mohmad Shabaan tai Mohammad Shabaan (venäjäksi: Мухаммад Шабаан), egyptiläisittäin Seif Islamin (venäläisittäin: Сейф Ислам). Mohmad Shabaanin eliminointi oli merkittävä saavutus, koska hän oli tärkeä lenkki Osama bin Ladeniin. Myös terroristijohtajan avustaja Ibrahim (Umalat) Magomedov kuoli samassa yhteydessä. Nyt tuli surullinen vastaisku, kun terrorijärjestön johtaja käski kuolleen terroristin nuorta heilaa itsemurhapommitukseen ja lupasi tälle paratiisin. Rauhan rakentaminen ei tapahdu siten, että Kavkaz-Center kutsuu terrrori-iskun tekijöitä "marttyyreiksi", mutta kutsuu minua "terroristiksi" sillä perusteella, että en hyväksy noita terrori-iskuja! Valtioissa on kansalliset instituutiot ja kansalainväliset rajatkin ylittävät instituutiot, joiden puitteissa tulee rauhanomaisesti ratkaista jännitteet: pommien räjäyttäjät eivät ole marttyyreitä!

Moskovan Kulttuuripuiston metroasemalla tapahtuneessa terroriteossa tunnistettu itsemurhapommittaja oli 17 vuotta vanha Janet Abdurahmanov (Джанет Абдурахманова). Jo hyvin yli kolmikymppinen Ibrahim (Umalat) Magomedov (Умалат Магомедов) oli nainut tuota nuorta dagestinalaistyttöä vähintään vuoden päivät.

Kerroin helmikuussa 2010, että surmatut olivat Doku Umarovin (Доку Хаматович Умаров; Умаран Хамади кант Докка)kavereita. Nyt on nimenomaisesti käynyt ilmi, että Mikael Storsjön Kavkaz Center on ollut tiedonvälityskanava, jonka kautta mainittu Kaukasian emiiriksi itseään kutsuva Dokka Abu Usman (Докка Абу Усман; Умаров Докку Хамадович) on saanut välittää viestinsä ennen terrori-iskua ja sen jälkeen, kun hän ilmoitti ottavansa vastuun ja kunnian naismarttyyrien teosta. Juuri Doku Umarov antoi käskyn terroriteon suorittamiseen. Doku Umarovilla täytyy olla myös yhteydet Al-Qaidaan ja Osama bin Ladeniin, koska Mohammed Shabaan oli juuri tärkeä noissa yhteyksissään.

Saattaa olla kiinnostavaa myös Yhdysvaltalaiselle turvallisuuspalvelulle, miksi Suomi sallii Al-Qaidan kavereiden viestien levittämisen Kavkaz Centerin palvelimen kautta. Suomeen on saapunut Kavkaz-Centerin "toimihenkilöitä", joiden taustat ovat vähemmän rauhanomaiset. Samanaikaisesti tiedämme myös useita toistaiseksi ei-julkistettuja seikkoja samaisen tahon suhteesta Medinassa ( ‏المدينة المنورة‎, al-Madīna al-munawwara) koulutuksensa saaneiden (jotkut toki myös Tunisian armeijassa), jihadia voimakkaasti korostavaan Suomessa asuvaan "muslimisoluun", jota ilmeisemmin Britannian tiedustelupalvelukin kävi joku aika sitten tarkkailemassa. Ovatpa nämä tietyt henkilöt käyneet Bulevardi 2:n parvekkeella katsomassa Helsinkiä Storsjön seurassa. Onhan se kiinnostavaa, että Suomessakin katsotaan mainitun keskuksen välittämiä terroristien taisteluvideoita ja harjoitellaan lähitaistelua tulevaisuuden tarvetta varten. Tuskin Yhdysvalloissakaan sananvapaus sallisi, että Al-Qaida julistaa terrori-iskuja varten käskyjä ja julistaa terroristit sankareiksi amerikkalaisen palvelimen kautta.

Keskustelin 30.3.2010 Mikael Storsjön kanssa puhelimitse: hän vakuutteli, ettei Kaukasian taistelijoilla ole yhteyksiä Afganistanin ryhmiin, ehkä 90-luvun aikana olisi pieni osa tullut Turkista, Jordaniasta ja Saudi-Arabiasta. Yhteydet kansainväliseen rahoitukseen ja terrorismiin näyttävät olevan tämän hetkisen terroriteon tähden selvemmät kuin Storsjön tahtoo kertoa kaunistellen. Liekö hänellä yhä edelleen rinnassa ”Minä olen porvari” –nappi, koska rahoittajia vastaan ei sovi puhua pahaa niin kuin porvari varmasti tietää?

Itsemurhapommittajan terroristimies oli läheinen apuri tuolle Mohmad Shabaalle, joka saapui Venäjälle jo vuonna 1992. Hän oli käynyt taistelukoulutuksensa Afganistanissa, Sudanissa, Somaliassa, Libanonissa ja Gruusiassa (Georgia). Tšetšeniassa Shabaan osallistui sotilaallisiin toimiin Venäjän joukkoja vastaan. Tällöin hän kuului ns. ”Muslimiveljeskuntaan” («Братья-мусульмане», аrab. الإخوان المسلمون‎‎, Аль-Ихван аль-Муслимун). Myöhemmin Mohmad Shabaan liittyi Khattabin järjestämään al-Qaidan divisionaan Kaukasuksella. Mohmad Shabaanin tiedetään myös järjestäneen terroristien koulutuskeskusta Tšetšeniassa. Sieltä tiedetään todistajapuheenvuorojakin, miten Mohmad Shabaan harjoitutti terroristeja pommi-iskuihin. Muodollisesti vuosina 1996-1998 Shabaan toimi ”hyväntekeväisyyden” nimissä järjestössä Benevolence International Foundation. Järjestöllä on kiinteät yhteydet Al-Qaidaan. YK:n turvallisuusneuvosto on päätöslauseellaan 1267 kieltänyt järjestön. Järjestön perustaja on Adel bin Abdul-Jalil Batterjee ( عادل بن عبد الجليل بترجي‎). Shabaan piti myös yhteyttä tunnettuun terroristiin Shamil Basajeviin ja viime aikoina terroristi Doku Umaroviin (Доку Хаматович Умаров; Умаран Хамади кант Докка ), jonka äänenkannattajaksi Mikael Storsjön Kavkaz Center on muodostunut. Umarov mahdollisesti piileskelee Pohjois-Kaukasian vuoristoilla. Storsjön tietänee, missä Umarov on tai varmasti saa tietää yhteyksiensä kautta, mutta minä en tiedä. Koulutukseltaan leskille itsemurhakäskyn antanut Umarov on Groznyin öljyinstituutista valmistunut insinööri, joka työskenteli ammatissaan eri puolilla Venäjää, kunnes tuomittiin vuonna 1980 murhasta. Heinäkuussa 1992 häntä syytettiin taas, nyt kahden ihmisen murhasta. Hän teki murhat yhdessä Musa Atajevin kanssa. Umarov kuitenkin pakeni Tšetšeniaan, jossa hän liittyi Ruslan Gelajevin rykmenttiin Tšetšenian ensimmäistä sotaa varten. Vuodesta 1996 alkaen hän on yhdessä Arbi Barajevin kanssa siepannut ihmisiä ja vaatinut lunnaita.

Miksi KavKaz-sivuston ylläpitäjä Mikael Storsjö hermoilee? Hän on käynyt levottomaksi, pelkää virheitä ja asioiden paljastuksia, kun on joutunut vähäisen tarkailun kohteeksi. Siitä syystä hän kirjoittaa jo paranoidisesti ikään kuin tavallisten kansalaisten uteliaisuus häntä kohtaan olisi yhteydessä FSB:n toimintaan - ja jopa uhkailuun! Korostan ja painotan, että ketään ei saa uhata. Sellaisen viestin tahtoisin myös KavKaz-sivuston kertovan koko maailmalle tuomiona Doku Umarovin määräämää terrori-iskua vastaan. Umarov ja hänen jenginsä eivät ole sankareita, vaan pahuuden tekijöitä. Milloin Kavkaz-sivusto julkaisee tuollaisen vastuullisen arvion tapahtuneesta sen sijaan että toistaisi kummia väitteitä, että iskun tehneet naiset olisivat "marttyyreitä" ja "sankareita"?Kavkaz Centerin ylläpitäjä Mikael Storjö kokee henkilökohtaista stressiä, koska tietää olevansa monipuolisen tutkinnan kohteena. Itse teen tätä tutkimustyötä pelkästään omaan laskuuni, koska haluan ymmärtää kirjaani varten Kaukasian terroristien kansainvälisiä suhteita. Minulla ei ole poliittisia tai valtiollisia suhteita minkään valtion toimijoihin. Moraalisen ihmisenä täytyy olla sen verran omaatuntoa, että itse kukin lausuu paheksuntansa ja toimii johdonmukaisesti terroristista ideologiaa ja toimintaa vastaan.

Storsjö julkaisee 2.4.2010 Kavkaz-sivustolla niin lennokkaasti, että venäläinen vaimonikin - venäläiseen kirjallisuuteen upeasti perehtynyt nainen - kysyi ihan aidosti, onko kyseinen kirjoittaja vakavissaan, erehtyikö aprillipäivästä (päiväys oli kirjoituksessa 2.4.2010, ei 1.4.2010).

Lopulta vaimoni ei jaksanut edes lukea tekstiä loppuun. Ymmärrän hyvin vaimoani, sillä eihän Storsjön kirjoittelussa ollut mitään järkeä: Storsjö arvioi FSB:n yhteyttä Tatjana Massiin ja minuun. On toki luultavaa, että turvallisuuspalvelu selvittää myös Storsjön toimia, sitä tuskin on kiistäminen, mutta he eivät toimi lehtikirjoitusten ja blogien varassa niin kuin meikäläinen, vaan he ovat ”sisällä” Storsjön verkostossa. Siellä he ovat jo sisällä lähempänä kuin Storsjö tietää.

Minä olen sitä vastoin pelkkä tavallinen, oikea pappi (en suinkaan ”pappi” pelkissä lainausmerkissä niin kuin Storsjön kanavalla kirjoitetaan): tällaisena tyyppinä ihmettelen omantunnon velvoittamana Kaukasian terroristien kansainvälisiä suhteita. Hapuilen irtotietojen varassa. En tiedä varmasti kaikkea oikein. Kieltämättä aikomukseni on nostaa Helsingin poliisilaitoksen kautta ja käräjäoikeudessa ystäväni kanssa prosessi Kavkaz-sivuston sulkemiseksi Suomessa. Siihen on nykyisen lainsäädännön varassa jo riittävästi perusteita. En voi hyväksyä, että minua leimataan sivustolla täysin valheellisesti. Ne valheet ovat vaarallisia valheita, kun ne menevät kiihkoilijoiden kuuloon!

Tatjana Mass (Татьяна МАСС) kritisoi 3.4.2010 hyvästä syystä ns. Helsinki-ryhmä lausuntoa, jonka ryhmä oli antanut Moskovan metrossa tapahtuneesta terrori-iskusta. Helsinki-ryhmän mukaan terrori-isku pitäisi tulkita kärsivän kansan hätähuudoksi! Tatjana Mass kysyy oivallisesti, miten Yhdysvallat olisivat reagoineet terroristeja puolustaviin julkilausumiin 11.9. terrori-iskun jälkeen.


KOTISIVUT: Юха Молaри - Juha Molari http://personal.inet.fi/business/molari/