maanantai 12. huhtikuuta 2010

Tavallisen kyläpapin rauhallinen vapaapäivä

Muistan vieläkin sen kauniin kuvauksen, joka kerrottiin Apostolisten isien –kokoelmaan kuuluvassa vanhassa kirjoituksessa, jonka minun piti tenttiä kreikankielen opinnoissa. Siinä kuvailtiin kristittyjen rauhanomaista elämää laillisen elämänjärjestyksen mukaisesti yhteiskunnassa. Itse olen pikkukaupungin esikaupunkialueella varttunut tavallinen suomalainen, jolle sopii hyvin rauhanomainen ”hidastettu” elämä, ihan tavallinen vapaapäiväkin. Ne vähät ajat, jotka elin Pietarissa, eivät tuoneet elämään mitään merkillistä tai mystistä: elämä oli edelleen sellaista tavallista ja arkista rauhanomaista heräämistä, ulkoilua, syömistä, lukemista, työskentelyä, perhe-elämää ja nukkumista.

Tänään oli vapaapäivä. Aamulla vein pojan esikouluun. Tämän jälkeen oli upea useiden kuukausien tauon jälkeen kokeilla lenkkeilyä Pirkkolassa, jossa metsän kuntopolut ovat upeassa kunnossa. Ei mitään suurellista ollut juoksukunnossa. Nyt on todella pitkä matka, että voisin maratonin alle 3 tunnin tai jopa 2.30. Tuskin 4 kilometriä viitsin juosta. Piti pysähdellä, kun kunto petti. Onneksi tiedän, että säännöllisellä lenkkeilyllä kuntoni nousee myös todella nopeasti. Tuskin Cooper-testissä olisin päässyt tositilanteessa paljoa yli 3000 metriä. Lopulta jopa polvi vähän kipeytyi.

Aamulenkin jälkeen tuli raikas olo erityisesti suihkun jälkeen. Päivän kuluessa olen lukenut neljä kirjaa uudemman kerran, koska yritän saada aikaan vakavaa kirjaa Kaukasian terrorismista. Luin teokset: Kindt, Post & Schneider, The World’s Most Threatening Terrorist Networks and Criminal Gangs (2009), Jerrold M. Post, Leaders and their followers in a dangerous world (2004), Jerrold M. Post, The Mind of the Terrorist (2007) ja Rohan Gunarata, Inside al-Qaeda: Global Network of Terror (2002).

On ollut hyvin kiinnostunut Al-Qaidan suhteista myöskin wahhabilaista islamilaista tulkinta edustaviin Kaukasian terroristeihin: molempien uskontulkinta on niin poikkeuksellinen. Harrastukseni on ollut toistaiseksi erittäin antoisa, koska eilen tuli vasta ilmi, että Moskovan metroiskun tehneistä vanhempi naisterroristi Maryam Sharipova (Марьям Шарипова) on ollut suorassa yhteydessä – tai pikemmin pitäisi sanoa ei-neitseellisessä seksuaalisessa suhteessa Al-Qaida –terroristin kanssa: hänen edesmennyt miehensä oli tohtori Muhammad (Доктор Мухаммад).

Muhammad saapui Pohjois-Kaukasukselle 90-luvun puolessa välissä ja oli läheisessä kanssakäymisessä komentaja Khattabin (Хаттаб) kanssa. Viime vuosina Muhammad edusti Al-Qaidaa Dagestanissa ja Tšetšeniassa, kunnes 30.9.2009 hän sai terroristin lopun – hänet surmattiin Dagestanissa. Muhammed on alueella toiminut palkkaterroristi. 30.9.2009 sai surmansa myös terroristijohtaja Sultan Magomedov. Muhammed hoiti terroristitarpeita varten sekä ihmiskauppaa että ulkomaisten varojen siirtoa Georgian ja Azerbaidzhanin kautta Pohjois-Kaukasian separatisteille ja palkkasotureille. Muhammed edusti wahhabilaista islamilaista uskontulkintaa niin kuin Al-Qaidaan sopii. Maryamin perheessä myös veljet ja vanhemmat olivat herättäneet poliisin huomion wahhabilaisen uskontulkinnan tähden. Al-Qaidan etuja hoitanut terroristipäällikkö, turkkilainen Zia Pec (Зия Печ) sai surmansa jo keväällä 2009: Pec toimi Tšetšenian alueella yhdessä Turkkista, Algeriasta ja Saksasta tulleiden muiden palkkasotureiden (palkkaterroristien) kanssa. Pec palasi Turkkiin vuonna 2006, mutta palasi pian taas Tšetšeniaan ja tammikuussa 2008 hän siirtyi Dagestanin. Pec ja Muhammed muodostivat tärkeän Al-Qaida –tiimin ihmiskaupan ja rahoituksen tarpeita varten.

Moskovan terrori-iskujen nuorempi ”musta leski” Janet Abdurahmanov (Джанет Абдурахманова) oli hänkin seksuaalisessa ja wahhabilaisessa sidoksissa Al-Qaida –terroristiin. Kirjoitin jo 6.2.2010 artikkelin turvallisuuspalvelun toimesta 2.2.2010 , kun tällöin oli surmannut Al-Qaida –terroristijärjestön Pohjois-Kaukasian divisioonan perustaja, Mohmad Shabaa tai Mohammad Shabaa(venäjäksi: Мухаммад Шабаан), egyptiläisittäin Seif Islam (venäläisittäin: Сейф Ислам). Mohmad Shabaanin eliminointi oli merkittävä saavutus, koska hän oli tärkeä lenkki Osama bin Ladeniin. Tällöin kuoli myös Al-Qaida -terroristijohtajan avustaja Ibrahim (Umalat) Magomedov. Moskovan Kulttuuripuiston metroasemalla tapahtuneessa terroriteossa ensimmäiseksi tunnistettu itsemurhapommittaja oli 17 vuotta vanha Janet Abdurahmanov (Джанет Абдурахманова). Jo hyvin yli kolmikymppinen Ibrahim (Umalat) Magomedov (Умалат Магомедов) oli nainut tuota nuorta dagestinalaistyttöä vähintään vuoden päivät. S urmatut olivat Doku Umarovin (Доку Хаматович Умаров; Умаран Хамади кант Докка)kavereita. Nyt on nimenomaisesti käynyt ilmi, että Mikael Storsjön Kavkaz Center on ollut tiedonvälityskanava, jonka kautta mainittu Kaukasian emiiriksi itseään kutsuva, Al-Qaidan terroristien kanssa wahhabilaiseen terrorismiin omistautunut Dokka Abu Usman (Докка Абу Усман; Умаров Докку Хамадович) välittää viestinsä ennen terrori-iskua ja sen jälkeen, hän myös ilmoitti ottavansa vastuun ja antavan kunnian naismarttyyrien teosta. levaisuuden tarvetta varten.

Olen lukenut toista tusinaa CIA:n ja Naton terrorismin vastaisia tutkimuksia. Voin kuvitella, mitä Yhdysvalloissa ja useimmissa sivistysvaltioissa ajateltaisiin Nato-optio –maasta, joka kuitenkin katsoo läpisormien Al-Qaida –terroristien tukemista. Tuskin Yhdysvalloissakaan sananvapaus sallisi, että Al-Qaida julistaa terrori-iskuja varten käskyjä ja julistaa terroristit sankareiksi amerikkalaisen toimittajan ja sponsorin avulla. Mahtavat olla ihmeissään Atlantin takana, kun suomalaiset kytkökset Kaukasuksen Al-Qaida –terroristien viestintään tulevat julki englanniksi.

Tällaisia pieniä asioita mietin tavallisena vapaapäivänä. Syntyi suuri tarve rukoilla rauhanomaisen kehityksen puolesta. Jos sydämissä ei ole rauha, tuhoa leviää valitettavina vihantekoina ja terrorismina viattomien ihmisten tappioksi.
Päiväpohdiskelun jälkeen lähdin poikani ja perheeni kanssa Spartak-jalkapalloseuran harjoituksiin. Niin vietetään tavallinen vapaapäivä.

Ps.

Tänä iltana olen lukenut kaksi mielenkiintoista raporttia, jotka täydentävä hyvin terrorismiin liittyvän kirjan kirjoitushanketta. 19.3.2010 Azerbaidzanin turvallisuusministeri Elmar Mahmudov kuvaili vuonna 2009 tehtyjä terroristipidätyksiä: 49 terroristia kiinni, joista osa ulkomaalaisia. Terroristit osallistuivat Al-Qaidan sotilasleireille ja operaatioihin. Ministerin mukaan huumekauppa oli tärkein rahoitus terroristeile. Juuri tässä seikassa hänen maansa on edelleen liian otollinen terroristeille. Myös ihmisten salakuljetuksesta tulee varoja terroristeille.

Toinen raportti oli vanhempi, jo lokakuulta 2002, kun Glenn E. Curtis antoi selvityksen Yhdysvaltojen hallitukselle. Siinä hän osoitti, miten Tšetšenia, Azerbaidzan ja Georgia on keskeisiä alueita huumekaupalle, huumekaupasta on suora yhteys aluen terroristeihin ja Al-Qaidaan. Vuonna 2002 Georgian huumekaupan ylti 1 miljardiin dollariin. Toukokuussa 2002 Georgian turvallisuusministeri Valeri Khaburdzania myönsi Venäjän painostuksesta, että 800 tšetšeeniterrorista ja 100 arabiterroristia oleili Georgian alueella. Myös CIA raportoi tällöin näiden terroristien yhteyksistä Al-Qaidaan. Huumekauppa koski myös Georgian pyhimpiä poliittisia tahoja: Berezovskin ja Patarkatshishvilin ystävä Juri Baritashvili jäi kiinni huumekaupasta vuoden 2002 alussa. Kesäkuussa 2002 Kote Qurashvili, Georgian sisäministeriön huumeiden vastaisen osaston päällikkö, sai syyteet heroiinin myynnistä.

On tietämättömyyttä tai hyvin alhaista moraalia, jos romantisoi Kaukasian terroristit vapaustaistelijoiksi, jopa vertaa heitä Suomen talvisodan veteraaneihin! Kyse on brutaalista terrorismista: nuo terroristit eivät ole koskaan yrittäneet edistää alueen ihmisten hyvinvointia. Kyse on huume- ja ihmiskaupan häikäilemättömästä ansainnasta sekä tuon rikollisen toiminnan puolesta sotimisesta Al-Qaidan vääristyneen "wahhabilaisen" islamilaisen uskon nimissä.

Abdullah Tammen tekemässä kirjassamme (valmistunee kesällä 2010) Kaukasian terrorismista ja sen kansainvälisistä suhteista esittelemme seikkaperäisesti Al-Qaidan, huume- ja ihmiskaupan yhteyksiä Venäjää rikkovaa terrorismiin.

Домашняя страница - Kotisivut: Юха Молaри - Juha Molari http://personal.inet.fi/business/molari/