tiistai 27. huhtikuuta 2010

Viron suurlähetystöä ja apartheidia vastaan protestoitiin 27.4.2010

Virossa toteutettu syrjintä ja apartheid johti 3 vuotta sitten konfliktiin, joka tunnetaan Pronssisoturiin liittyvänä kiistana. Kyse oli toki suuremmasta kuin patsaasta. Virossa toteutettu historiallisen väärentämisen tuntomerkkinä oli unohtaa fasistinen kansanmurha ja antisemitismi, joka toteutettiin Hitleriä palvovassa Virossa. Tämän taustan unohtaminen väärensi sen merkityksen ja prosessin, jota oli Neuvostoliiton saapuminen Viroon. Vieläkin pahempaa olivat ne vauriot, joita tuli historian väärentämisestä alueella eläviä venäläisiä vastaan.

Viron suurlähetystön edustalla muistettiin Viron ihmisoikeusongelmaa. Tämä 27.-28.4. ovat hyvä traditionaalinen päivä muistaa Viron epäreiluja oloja. Suomalaisten pitäisi kantaa enemmän vastuuta Viron olojen demokratisoimiseksi, kun vastaavasti suomalaiset ovat toistaiseksi myös suojelleet Viron vajoamista apartheid-alueeksi.

Viron on vaikea selvitä ilman poliisin suojelua. Myös Helsingissä Viron suurlähetystön suojana oli poliisi, koska antifasistiset aiheet olivat hyvin uhkaavia!


Eesti Apartheidi video 27.04.2010
"Down with Estonian apartheid!" Eesti Apartheidi. Estonia. Apartheid. Viro apartheid. Eesti Suursaatkond Helsingis. Pronssisoturi. Pronkssõdur. Estonian Embassy in Helsinki. Viron suurlähetystö Helsingissä 27.04.2010. Itäinen Puistotie 10 00140 Helsinki Suomi, Finland.


Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/