tiistai 18. toukokuuta 2010

Pavel Astahovin laatima kovasanainen nootti presidentti Tarja Haloselle pääministeri Vladimir Putinin Suomi-vierailun aattona

Dosentti Johan Bäckman kirjoittaa blogissaan asiaa koskevassa tiedotteessa: ”Venäjän presidentin hallinnon lapsiasiainvaltuutettu Pavel Astahov lähettää presidentti Tarja Haloselle kovasanaisen nootin Venäjän kansalaisten kohtelusta Suomessa. Asiasta on kerrottu virallisessa tiedotteessa tänä aamuna.

Yllyke nootille on eilen annettu Kokemäen kaupungin perusturvalautakunnan päätös, jossa äidiltään Suomeen kaapatulta Anton Saloselta kielletään venäjän kielen puhuminen äitinsä kanssa. Kokemäen mukaan Anton Salosella ei ole koskaan ollut Venäjän kansalaisuutta ja äidinkieli on kuulemma suomi. Lisäksi sosiaalitoimi on erikseen kieltänyt Antonilta rukoilemisen, ristinmerkin tekemisen ja kaularistin kantamisen
.” Katso lisää Bäckmanin blogista.

Pavel Astahov (Павел Астахов) Komsomolskaja Pravdan (Комсомольская правда)haastattelussa 18.5.2010:


Kokemäen kaupungin "perusturvalautakunta" (не то же самое, но почти так же ”комитет по социального обеспеченйя”) on typeryydessään ja pöyhkeydessään häpeilemätön, kun se uskoo oikeudekseen tehdä päätöksiä toisen valtion kansalaisuudesta vastoin tuon toisen valtion omaa päätöstä. Milloin Kokemäellä ymmärretään, että Venäjän Federaatio päättää Venäjän kansalaisuudesta, sitä ei Kokemäen kaupungin perusturvalautakunta päätä? Suomessa yritetään nyt järjestelmällisesti toteuttaa Anton Salosen de-russofikaatio, ei-venäläistäminen (so. Дерусификация Антона Салонена).

Perusturvalautakunta koostuu alueen kunnallispoliitikoista. Lautakunnan jäsenet eivät suinkaan ole väistämättä edes kunnallisvaaleissa menestyneitä, vaan sitten jämäpaikkoja saaneita ihmisiä. Jämäpaikkoja annetaan vaaleissa huonosti menestyneille. Kokemäen perusturvalautakunnan puheenjohtajana on demari, kiertävä erityislastentarhaopettaja Päivi Kuromaa. 26.10.2008 pidetyissä kunnallisvaaleissa Kuromaa sai 60 ääntä, mutta tuli valituksi vertailulukunsa perusteella.

Varapuheenjohtaja on eläkeläinen, markkinointi-instituutin tutkinnon suorittanut Keskustan Tarmo Iivonen. Hän sai kyseisissä vaaleissa 23 ääntä eikä tullut valituksi, mutta sai lohdutuspaikan perusturvalautakunnassa, jossa hän tekee nyt kansainvälistä politiikkaa. Hän toimii Kokemäen vanhusneuvoston puheenjohtajana.

Muina jäseninä ovat perushoitaja, Vasemmistoliiton Ritva Juutilainen (sai vaaleissa 19 ääntä, ei valituksi), Kokemäen Ympäristöyhdistyksen puheenjohtaja ja entinen vanhainkodinhoitaja Kokoomuksen Kirsti Kylä-Setälä (sai 45 ääntä vaaleissa ja oli ensimmäinen, joka ei päässyt kaupunginvaltuustoon), emäntä Keskustan Hilkka Pere (sai vaaleissa 15 ääntä, ei valituksi), taksiautoilija Keskustan Seija Puutio (vaaleissa 21 ääntä, ei valituksi), työnjohtaja demareiden Mika Rouhiainen (sai 55 ääntä ja tuli valituksi), jo yli 30 vuotta romuautoista huolehtinut Kokemäen Avantouimarina ansioitunut Keskustan Seppo Saari (ei tullut valituksi 32 äänellä) ja lääkäri Kokoomuksen Heikki Soininen, joka olikin sitten Perusturvalautakunnan "ääniharava" 100 äänellään. Erityisesti lääkäri Soinisen olisi pitänyt jo virkansa ja vastuunsa skitsofrenian ja muiden ongelmien hoitamisen tähden ymmärtää, miten vaarallista on eristää lapsi äidinkielestään ja äidin uskosta.

Kokemäen perusturvalautakunta julistaa sanahelinää, mutta toimii toisin Anton Salosen tapauksessa. Näin Kokemäen perusturva on sepittänyt tavoitteensa: ”Meidän kaikkien tavoitteena on omalta osaltamme edistää lasten ja nuorten tasapainoista kasvua, kehitystä, oppimista ja ohjata heitä kasvamisessa kohti aikuisuutta. Kun lapsi ja nuori saa osakseen arvostusta ja hyväksyntää omana itsenään, hänen itsetuntonsa kehittyy ja vahvistuu”.

Ilmoitan syvän paheksuntani Kokemäen kaupungin perusturvalautakunnan lastenoikeuksien vastaiselle päätökselle. Raamatussa Jeesus sanoo jotenkin sen suuntaisesti, että parempi olisi myllynkivi kaulassa upota mereen kuin eksyttää yksikin pieni lapsi pois Jeesuksen luota (Matt. 18:6-7). Moraalinen tuomioni perusturvalautakunnan toiminnalle nousee Jeesuksen julistuksen ja lastenoikeusjulistusten perusteella.

Ps.

juuri tänä iltana oli Helsingissä suomalaisvenäläisen koulun tulevien ekaluokkalaisten vanhempien ensimmäinen tapaaminen. Poikani aloittaa 1B -luokalla (luokkia 1A, 1B ja 1C). 1B -luokka oli varattu niille lapsille, jotka ovat täydellisesti kaksikielisiä, osaavat venäjää ja suomea äidinkielenään. Olin iloinen, että pojallani on tällainen mahdollisuus kasvaa monikieliseksi pienestä pojasta alkaen!

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/