Statcounter

perjantai 28. toukokuuta 2010

Vladimir Putin puhui Irina Antonovan hengen puolesta

Tänään 27.5.2010 Lappeenrannassa Matti Vanhanen sanoi, ettei vanhus Irina Antonova kuulu politiikan "tämän tason keskusteluihin, vaan ne ratkaistaan viranomaistasolla", sekä toppuuttelia mediaa kirjoittelemasta asiasta maaotteluhengessä.

Vanhasen tylyjen sanojen jälkeen Vladimir Putin jatkoi, "etteivät tämän tason keskustelut ole vielä ohi, menemme kalaan ja ilta jatkuu, jolloin lopulta ilmapiiri voi olla sopiva puhua myös näistä vaikeista asioista!"

Putin puhui inhimillisesti, suomalaisia isäntiä kunnioittaen, mutta vakavasti vanhuksen elämän puolesta.

Ks. Johan Bäckmanin tekemä video Vanhasen ja Putinin vuoropuhelusta. Tämä koko video paljastaa myös hyvin sen, miten erikoisella tavalla - jopa harhauttavasti - jotkut suomalaiset tiedotusvälineet olivat leikanneet otsikoksi Putinin irrallisen lauseen.




8 kommenttia:

  1. Bäckman joutui häpeään - Putin totesi, että asia ei ole ongelma Suomen ja Venäjän välillä.

    Näinhän se onkin. *Venäläisten* kanssa suomalaiset tulevat kyllä toimeen.

    Safkalasiet vain yrittävät mustata venäläisiä suomalaisten silmissä ja lietsoa epäsopua maittemme välillä.

    VastaaPoista
  2. Ottaa varmaan pastoria päähän kun 155 senttinen Putin ei uhkaillut sodalla sen mummelin takia..

    VastaaPoista
  3. Ihanko Marjo kuuli, mitä Putin sanoi. Olitko paikalla ja näitkö jotakin häpeää - vai jotakin muuta?

    Valitan, että kirjoitin "Tampereella", vaikka tarkoitin "Lappeenrannassa". Tulimme Bäckmanin kanssa niin myöhään yöllä pois Lappeenrannasta, että ehkä väsymys häiritsi kirjoittamistani.

    Muistakaa: maanantaina 31.5. klo 15 on Uudella ylioppilastalolla lehdistötilaisuus Helsingissä, ja klo 17 Kolmen sepän patsaalla alkaa mielenosoitus isovanhempien hengen puolesta!!!

    VastaaPoista
  4. Mikä sen mummun henkeä Venäjällä uhkaa?? Sehän on hyvinvointi,oikeus ja herra Putinin hallitsema valtio. Hyvä että pääse täältä fasisti paskasta pois. Ei vaan tässä näkee mikä kaatopaikka koko ryssälandia on. Onneksi Anton Salonen saatiin isänsä luokse takaisin Suomeen minne suomalainen poika kuuluu. Suomi-Venäjä 6-0.

    VastaaPoista
  5. Hävettää julkaista Antin 16:36 kommentti ikään kuin hengessä ja kuolemassa olisi kyse maaottelusta! Matti Vanhasen moraali laski niin alas lehdistötilaisuudessa, että hän paljasti kokevansa ikään kuin maaotteutunnelmaa ja provosoi tämän tunnelman moitteeksi lehdistöä vastaan.

    Reaaliteetti on, että suomalaiset lääkärit ovat arvioineet Irina Antonovalle matkustamisen liian raskaaksi kokemukseksi. Toiseksi on säilytettävä ymmärrys, että heikoksi käyneelle vanhukselle on hiipuvan elämänsä suurimpia onnia olla tyttärensä luona ja suurin hylkäys joutua pois tyttärensä luota. Kyse ei ole vanhuksen elämän arvostamisessa vain vuodepaikasta, vaan ihmisarvoisesta vanhuudesta tyttärensä lähellä. Tuhannet omaishoitajat tietävät Suomessa, miten tärkeä työ heillä on vanhaksi ja heikoksi käyneen ihmisen hoitamisessa. Kyse ei ole vain ruoasta ja lääkkeistä sekä peseytymisestä, jotka myös laitos voisi hoitaa, vaan rakkaan ihmisen läsnäolosta. Kun tuo rakas lähin omainen otetaan pois rinnalta, vanhus hiipuu nopeasti kuolemaan. Se on niitä perustavia inhimillisyyden tunteita, jotka ovat valitettavasti Suomessa katoamassa. Turhaan Foucault ei moittinut voimistunutta hallintomentaliteettia, symptomotologiaa ja somatokratiaa, jolloin ihmisyys ja ihminen subjektina tuhottiin ja alistettiin. Ihmisen vanhuus ei ole kunniakkaasti hoidettu sillä, että hänet sidotaan vuoteeseen ja pistetään pilleri suuhun, mitä joskus tapahtuu Suomessa. Heikko vanhus Irina Antonova tahtoo elää vähäiset viimeiset vuotensa tyttärensä luoa. Ihmisyyteen kuuluu myös läheiset ihmiset, rakkaus, kaipaus, muistot, kosketus, jne. Antaa vanhuksen tuntea tyttärensä vielä viimeiset päivät elämässään!

    VastaaPoista
  6. Molari ei osaa erottaa, että kyseessä on kaksi eri asiaa: ko. käännytysasia ja sen käyttäminen hyväksi.

    Putin sanoutui jälkimmäisestä irti. Kas kun taloudelliset edut ovat hänelle loppujen lopuksi tärkeämmät.

    VastaaPoista
  7. Marjo tietää sitten kovin paljon siitä, mitä Venäjän pääministeri Vladimir Putin tahtoo asian johdosta. Olet kai jutellut hänen kanssaan? Kai sinä katsoit edes koko videon asiaa koskevasta lehtistötilaisuudesta, sillä valtaosa mediasta poimi vain irrallisia lauseita? Iltasanomissa oli kuitenkin eilen oikein hyvä juttu: Putin toimi hienosti ja arvokkaasti, voitti 4-0 Vanhasen, kuten suomalainen toimittaja kirjoitti.

    VastaaPoista