torstai 15. heinäkuuta 2010

Lehtijuttu vei Abdullah Tammen työn

Olin joitakin aikoja sitten mukana Vantaan käräjäoikeudessa seuraamassa, kun syyttäjä ja työsuojelupiiri esittivät vaatimuksen Abdullah Tammen entistä työnantajaa vastaan. Syyttäjän syyte tuli kuitenkin hylätyksi. Syyttäjä ja Tammi ovat kuitenkin valittamassa käräjäoikeuden päätöksestä.

Mielenkiintoiseksi tapauksen tekee myös se, että kyseinen syrjinnästä epäilty yritys on läheisessä suhteessa Viron valtioon. Firma esittikin ikään kuin ensikäden tietona käräjillä, että Tammi on saanut myös Viron valtiolta maahantulokiellon. Jos löydän vapautta muista velvollisuuksista, istun tietysti hovioikeudessakin seuraamassa tätä kiehtovaa oikeustapausta.

Tämän päivän Ilta-Sanomat on julkaissut Rami Mäkisen laajan selostuksen asiasta. Rami Mäkinen oli löytänyt oikeudenkäyntiaineiston Vantaan käräjäoikeudesta, jossa hän oli tutkinut käsiteltyjä oikeustapauksia. Lehdistö sai kutsun jo mainittuun käräjätilaisuuteen, mutta tuolloin ei ollut ketään paikalla. Työsyrjintäkysymyksen käsittely sivuaa myös useita muita kiehtovia kysymyksiä, joten tarkkaavaisuus on erityisen perusteltua yhteiskunnallisesti valveutuneille ihmisille.

Syyttäjä totesi osuvasti käräjillä, että Abdullah Tammi oli varottanut Viroa maan Afganistan-seikkailun tähden, mutta tämä varoitus oli sellainen, jonka kuka tahansa valveutunut ihminen olisi voinut päätellä ja lausua, niin myös hän itse. Kyse ei ole uhkauksesta. Minun on helppo myöntää, että Iltalehden juttu oli toki puhekuplien kanssa värikäs ja paisutteleva. Silti vaatii huikeaa islam-fobiaa otaksua, että Abdullah Tammi olisi jotenkin terroristi-iskun suunnittelija: jokainen, joka tuntee hänet, tietää miehen rauhan ja ystävyyden mieheksi.

Lähde: Ilta-Sanomat 15.7.2010 s. 12


Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/