torstai 29. heinäkuuta 2010

Viron sisäministeriö pisti suomalaisen kirkkoherran maahantulokieltoon


Suomessa on määrätty useita maahantulokieltoja yhtä hyvin EU-kansalaisille kuin muille ulkomaalaisille. Näiden kieltojen perusteet eivät ole olleet poliittiset erimielisyydet, vaan todettavat vakavat rikostuomiot. Nyt Viro pisti tavallisen suomalaisen kirkkoherran maahantulokieltoon vain sen tähden, että olen muistuttanut Virossa toteutetusta holokaustista ja arvostellut maassa harjoitettua diskriminaatiota!

Maahantulokielto on määrätty viikonlopuksi, koska Viron vanhat ja uudet natsit viettävät juhlia. Viron suojelupoliisin Kapon ja sisäministeriön umpimähkäistä maahantulokieltojen jakamista osoittaa, että he pistivät minut maahantulokieltoon, vaikka olen pappisvirantoimituksissa lauantaina ja sunnuntaina Raaseporissa. Ehkä Kapo loihtii fantasioissa jonkinlaisen James Bond -kaltaisen hurjan vauhdikkaan siirtymisen Raaseporista Suomenlahden yli Viroon ja Sinnemäelle lauantain aamun hautajaisten ja muistotilaisuuden jälkeen, mutta yhtä rajun paluun iltapäivän kastetilaisuuteen Raaseporiin? Jos Amerikan agenteille oli kaikki mahdollista, niin kai Venäjään ystävällisesti suhtautuville antifasisteillekin? Todettakoon vielä kerran, että en ole syyllistynyt enkä ole ollut Virossa edes koskaan kuultavana mistään rikosepäilystä. Koskaan kukaan Viron viranomainen ei ole haastatellut minua, vaan maahantulokielto on pelkästään umpimähkään pistetty, koska Viro ei siedä tiettyjen asioiden puhumista.

Virossa muutamat valtaapitävät tahot eivät salli, että Viron pimeää historiaa muistetaan. Juutalaisia mielenosoittajia ja venäläisiä sekä muita ihmisoikeusaktivisteja saapuu kuitenkin viikonlopuksi Viroon. He osoittavat protestinsa Sinimäen natsijuhlien tähden. Viron suojelupoliisi on kuitenkin kieltänyt maahantulon kolmelta Suomen antifasistiseen komiteaan kuuluvalta henkilöltä: Johan Bäckman, Petri Krohn ja Juha Molari. Lisäksi Abdullah Tammi on saanut aiemmin 10 vuoden maahantulokiellon.

Kiinnitän huomiota erityisesti siihen, että edeltävinä viikkoina olivat Kavkaz-Center ja Finrosforum syöttäneet julkisuuteen todella härskin valheellista tekstiä minua ja näitä muita ihmisiä vastaan ikäänkuin olisimme uhka Viron valtiolle.

Viron valtiolliset instituutiot

Kuten natsit ja antifasistit tietävät, niin Virossa järjestetään lauantaina 31.7. natsijuhlat Sinimäellä. Natsit ja antifasistit tietävät tämän kuitenkin erilaisista syistä. Virolaiset natsit pysäyttivät Sinimäellä puna-armeijan etenemisen puoleksi vuodeksi. Viron suojelupoliisi Kapo ja sisäministeriö tahtovat ylläpitää perinnettä tuon puolen vuoden voittoisan natsijuhlan kunniaksi. Viron SS-miehet juhlivat tänä vuonna, että he saivat puolen vuoden ajan kokea suuria Hitlerin Saksan rinnalla sodassa puna-armeijaa vastaan. Viron sisäministeriö ja Kapo valvovat, että näiden sankarillisten virolaisten natsisotilaiden tähden tuhannet ja tuhannet juutalaiset kuolleet unohtuisivat. He vaativat, että holokaustista vaietaan. Viron sisäministeriö suojelee historian väärentämistä unohduksen propagandistisen myrkyn avulla. Työvälineenä ovat maahantulokiellot.

Lauantain natsimarssin kanssa samanaikaisesti Viron venäläiset sekä Saksan, Israelin, Venäjän, Puolan ja Liettuan ihmisoikeusaktivistit järjestävät vastatilaisuuden ”Maailma ilman natsismia”. Viron suojelupoliisi Kapo ja sisäasiainministeriö ovat kuitenkin pistäneet suomalaisia Suomen antifasistisen komitean jäseniä maahantulokieltoon, jotta nämä eivät pääsisi tapahtumaan. Viron valtio vapisee, jos Safka tulisi paikalle. Kapo ja Viron sisäasiainministeriö ovat todellisuudessa ihmeellisiä kuvitelmissaan: tuskin he onnistuisivat estää meikäläisen saapumista maahan, koska tuskin he tunnistaisivat minua ja tuskin he tarkastavat jokaisen maahantulijan passeja. Johan Bäckmanin tunnistaa helpommin kuin meikäläisen pienen näkymättömän miehen. Sitä on näet moninaisia mahdollisuuksia. Kapolle tiedoksi: ehkä sittenkin Tallinnassa viikonloppuna?

En ole siis ainut suomalainen, joka on pistetty viikonlopuksi maahantulokieltoon Viroon. Virossa kai muutamat viranomaiset luulevat, että kirkkoherra ottaa liperipuvun sekä vasempaan käteen pistimen ja oikean punalipun. Niin hulluja Virossa on jotkut viranomaiset. En kanna pistintä enkä punalippuakaan. Viron sisäministeriön kummallista politiikkaa osoittaa, etteivät he ole kirjeitse edes ilmoittaneet asiasta. Pelkästään satunnainen tarkistus sisäministeriön tietokannasta paljasti asian, mutta tarkistus oli siis kokonaan oman aktiivisuuden varassa. Minulle ei ole kuitenkaan mitään hävettävää tai anteeksi pyydettävää Viron sisäministeriöltä tai Kapolta, joten sisäministeriön oman ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönti on kummallista. Ei kai voi kuvitella, että tavalliset ulkomaan kansalaiset ymmärtävät etsiä sisäministeriön tietokannasta mahdollista maahantulokieltoa? Kapon ja Viron hallinnon tietoliikenne toki antoi itselleni aavistuksen asian mahdollisesta luonteesta jo joitakin aikoija sitten, kuten artikkeli pari päivää sitten osoittaa.

Mitä ajattelen pappina Virosta maahantulokiellon jälkeen?

Kun kävin 8.3.-10.3.2010 Virossa, asuin siis Radisson SAS-hotellissa, jonka naapurissa majaileva Viron hallituksen tietohallintokeskus on kyttäillyt viime aikoina blogiani ja etsinyt mm. googlen hakusanoilla tietoja meikäläisestä. Tiedän kaikenlaista muutakin heidän tietohallinnon toimista meikäläisen ”paljastamiseksi”, mutta siitä kerrottakoon myöhemmin sopivassa tilanteessa. Nyt on siis saatu jonkinlainen tulos noille kyttäysoperaatioille.

Kirjoitin maaliskuussa 2010 hyvin aiheellisesti siitä, miten Viron valtiollinen johto kiertää syntinsä ympärillä. Eesti Kristlik Foorum (Viron kristillinen foorumi) esitti hyvän otsikon 23.6.2004 Virossa tehdyn holokaustin tähden: ”Jos me tunnustamme syntimme, on Hän vanhurskas ja uskollinen”, ”Kui me oma patud tunnistame, ON TEMA USTAV JA ÕIGE”. Siinä kirjoittaja muistaa Viron suurimmaksi ongelmaksi pahan historian: kansa on elänyt häpeilemättömästi ilman Jumalaa (Rahvuse hääbumisele on meie rahvast viinud elu ilma Jumalata). Kirjoittaja määrittää uskonnollisella herkkyydellään, että suurin synti on Virossa kansanmurha – holokausti (Suurim süü on holokaust). Sen tähden Viron kansa tarvitsee enemmän kuin mitään muuta parannusta ja synnistä luopumista: ”Jumala ei käännä kansan kohtaloa, jos se ei tee parannusta”. Hän toivookin, että menneisyyden synti olisi paljastettava ja tunnustettava rehellisemmin. Hän nimeää suurimmaksi synniksi piilotetun syyllisyyden Jumalan kansaa – juutalaisia - vastaan. Sen synnin nimi on holokausti (Kuid suurim, ja seni ka varjatum neist on süü Jumala rahva – juutide vastu. Ja selle süü nimi on holokaust). Kirjoittaja murehtii, että Virossa aina käännetään pois huomio virolaisten omasta syyllisyydestä, joka heillä on valtava julman kansanmurhan tähden. Nykyään valehdellaan ikään kuin virolaiset olisivat olleet vain kärsijöitä (ga kord, kui tuleb jutuks juutidele meie maal tehtud ülekohus, rõhutatakse eestlaste endi kannatusi). Hän muistuttaa osuvasti kristillisen etiikan näkökulmasta, etteivät mitkään tavanomaiset virolaiset puolustuspuheet ole oikeutettuja tuhansien juutalaisten murhaamiselle Virossa (ei tee olematuks ega õigusta tuhandete juutide mõrvamist Teise maailmasõja ajal Eestis). Surullista on, että yksi holokausti on vaihtumassa toiseen – nyt kulttuuriseen kansanmurhaan venäläisiä vastaan Virossa. Niin kirjoitti sikäläinen kristitty. Itse kuitenkin tarkentaisin, että tunnen upeita virolaisia miehiä ja naisia, jotka asuvat toki pääasiassa Suomessa. He kärsivät nykytilanteesta. Missään tapauksessa ei ole tarkoitukseni syyllistää kollektiivisesti virolaisia holokaustista, vaan rohkaista Viron kirkkoa ja valtiollisia instituutioita historiansa syntien tunnustamiseen sen sijaan että nuo murhat pimitetään Sinimäen SS-miesten kunniaksi. Lauantaina 31.7.2010 Sinimäellä halutaan häivyttää muistoista virolaisten natsisotilaiden hirmuteot, mutta sen sijaan julistaa taas kerran heidät kansallissankareiksi.

Saksa miehitti Baltian uudestaan kesällä 1941. Viron nukkehallinnon johdossa oli Hjalmar Mäe. 20.1.1942 Wannseen konferenssi julisti ylpeänä, että Viro on ensimmäisenä ja ainoana maana Euroopassa ”judenfrei”, koska kaikki Virossa asuneet juutalaiset (n. 1000 henkeä) oli tuhottu tai karkotettu. Natsi-Saksan puolesta taisteleva III-IV armeijaryhmittymä saalisti tehokkaasti juutalaisia Suomenlahden ja Itämeren rajoilla, jopa aina Moskovaan saakka. Jopa Suomesta tuotiin Viroon huimat määrät keskitysleiriläisiä. Kyseisten juutalaisten kansamurhaa varten oli rakennettu Viroon kymmeniä keksitysleirejä. Juutalaisten kokema holokausti saksalaismiehityksen aikana 1941-1944 on varsin hyvin dokumentoitu (Евреи погибшие в Эстонской Республике во время немецкой окупации 1941-44; Luettelossa 955 uhria aakkosjärjestyksessä).
Sinämäen natsijuhlien ja antifasistien maahantulokiellon tarkoituksena on, että kukaan ei sytyttäisi kynttilöitä näiden Virossa tapettujen pienten lasten muistolle. Nossan Bell (13v), Blume Birnik (17v), Leie Bloch (12v), Mirjam Bloch (8v), Feige Bub (16v), Sara Bub (17v), Josi Goldberg (2v), Liia Goldberg (6v), Rena Goldberg (3v), Hirsch Gorfinkel (6v), Esther Haitov (7v), Rahel Haitov (8v), David Hirschfeldt (11v), Irene Hirschfeldt (5v), Renate Hirschfeldt (3v), Etel Klein (10v), Peisach Klein (8v), Dvoina Kuschner (18v), Taube Kuschner (6 ½ kk), Desi Levin (11v), Joseff Levin (13v), Lea Margolius (9v), Meri Margolius (12v), Riva Margolius (5v), Zilla Margolius (6v), Abram Pavlovski (7v), Aron Pavlovski (5v), Shjene Permand (8v), Riva Permand (3v), Daniel Salkind (11v), Rosa Salkind (4v), Ette Smiloi (7v), Jakob Smiloi (7v) ja Sara Zalkind (13v).

Virossa kielletään tilinteko vanhojen syntien tähden, minkä vuoksi vanhat synnit toistuvat omassa ajassamme uusissa vaatteissa, poliittisena ja kansallisena diskriminaationa. Toivon kovasti, että Viron keskustapuolue ja Edgar Savisaar voisivat voittaa seuraavat vaalit ja kehittää Viron sisäministeriötä ja suojelupoliisia Kapo tervehenkisempään suhtautumiseen venäläisväestön osalta sekä Venäjään ystävälliseksi suhtautuvia ulkomaankansalaisia kohtaan. Nykyinen linja on yksinkertaisesti sanottuna sairas Virossa.

Pappina muistan Jeesuksen kehotusta rukoilla ja siunata niitä, jotka kiroavat:
Rukoilen Jumalan siunausta, menestystä ja varjelusta Virossa asuvalle väestölle, yhtä hyvin virolaisille kuin venäläisille, niin ateisteille, kristityille kuin muslimeille, jotta heidän ei tarvitsisi liikaa kärsiä tyhmän poliittisen ideologian ja poliisijohdon tähden, vaikka osa väestöstä - äänioikeutetut - ovat itse heidät valinnut päättäjikseen. Siunaa noita ihmisiä, sillä he ovat ansainneet paremmat päättäjät! Siunaa myös noita umpimähkään maahantulokieltoja jakavia vääryyden palvelijoita, valtaapitäviä, jotta he vapautuisivat suvaitsevaan ja kunnioittavaan kanssakäymiseen kaikkien ihmisten kanssa. Älä salli tuon pikkuisen valtion hukkua sen johtajien mahdottomuuteen! Anna valtaapitäville kyky erottaa synti ja totuus toisistaan, kestää itseensä kohdistuvaa kritiikkiäkin; kosketa omaatuntoa vkavasti, jotta heillä oli painostava tarve tehdä parannus yhtä hyvin väärämielisestä vallanhimostaan kuin juutalaisten ja venäläisten häpäisemisestä. Aamen.

31.7.2010 on Viron apartheid-hallinnon valtaaman suurlähetystön edustalla Helsingissä mielenosoitus tilanteen johdosta.

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/