sunnuntai 29. elokuuta 2010

Kestä kasakka: sinusta tulee Atamaani

Терпи, казак, атаман будешь!


Negatiivinen kirjoittelu ei häiritse sinänsä minua, vaikka ei tunnu hyvältäkään.

Joskus internetissä tapahtuva negatiivinen kirjoittelu minua vastaan liittyy oikeuksieni ja vapauksieni loukkaamiseen mm. työelämässä. Silloin se on vakava asia niin kuin nämä tietyt kirjoitukset ovat linkittyneet siihen. Myös Virossa levitetyt valheelliset suomalaiset jutut minusta ovat loukanneet oikeuksiani mm. maahantulokiellolla.

On totta, että olen joistakin asioista tarpeettoman herkkä. Olen 15 vuotta joutunut myös viranomaisten harjoittaman kiusan kohteeksi, koska liikun ongelmattomasti Venäjällä venäläisen vaimoni tähden. En tiedä, missä määrin joku ulkopuolinen taho on "auttanut" poliisia noiden huolien syntymisessä. 1990-luvun puolessa välissä virallisen ideologian mukaan venäläiset naiset uhkasivat Suomea ja sain kokea tuon viranomaisfobian moninaisina tunkeutumisina elämääni, viranomaisten sairaina puhelinsoittoina. Myös Johan Bäckman tietää hyvin Pietarissa tuolloin toimineen Suomen suurlähetystön kakkospoliisimiehen: tämä henkilö soitti minulle useamman kerran avioliittoni alussa, että älä tule ikinä Pietariin, sillä täällä venäläiset naiset voivat paloitella suomalaisen miehen ja myydä osana lääketieteelle. Hänen mukaansa "hotellisurmia" on tapahtunut. Vaimoni olisi poliisin pitkällä listalla näitä epäiltäviä ihmisiä ym. Minun pyydettiin jopa vakoilemaan vaimoani ja lähettämään aineistoa kaikista nimistä, joita löydän vaimoni papereista. En lähettänyt - ja jälleen minulta vaadittiin kirjallista selvitystä, miksi en lähettänyt.

Bäckman on nähnyt tuollaisen laittoman mustan listan "vaarallisista ihmisistä", jota Suomen suurlähetystö Pietarissa laittomasti keräsi. Mutta vaimoni nimi on mitä tavallisin venäläinen nimi ja tuhansia samannimisiä elää. Itsekin olen saanut erästä aineistoa, jota en voi kuitenkaan julkaista. Vakavinta oli viranomaisten sekaantuminen uhkakuvia luoden suomalaisen miehen avioliiton alkuun. Sitten tapahtui suora poliisin hyökkäys kotiimme, autoomme, puhelimeen ja pankkiimme. Kun mitään ei löytynyt, niin todistusaineisto vääristettiin v. 2001 - ja vasta v. 2004 konstaapeli tunnusti hovioikeudessa, että hän oli "erehtynyt" nimestä ja päivämäärästä, kun v. 2001 hän lausui valallisesti tapahtumien kuvauksen. Kaikkia virheitä ei saatu edes korjattua, mutta riittävästi. Viestintävirasto pitkitteli vastaustaan niin kauan (puoli vuosikymmentä!) ja poliisin kieltäytyessä tukemasta puhelimestani itse soittamieni puhelujen paikallistamista, en koskaan saanut näyttää toteen poliisin väärentäneen salaisen valvontaraportin.

Nyt v. 2008-2010 ovat ihmiset kirjoittaneet blogeihin ja lehtiin, mutta samat henkilöt ovat lähettäneet samankaltaista aineistoa ja vihjeitä myös sosiaalivirastoon, lastensuojeluviranomaisille, verovirastoon, seurakuntani jäsenille, tuomiokapituliin, poliisille, viestintävirastoon, eduskunnan oikeusasiamiehelle, suojelupoliisille, Kapoon jne (tässä vain pieni kokoelma tahoista, jotka tiedän), jotta voisivat ehkä joskus jostakin löytää yhteistyöhaluisen tahon, joka huolestuisi minun Venäjä-ystävällisyydestä (jota sitäkin liioitellaan: haluan vain sanoa, että lähtökohtaisesti ei pitäisi olla negatiivinen, sillä oikea elämä itsessään tuo sitten hyvää ja huonoa). Kavkaz Center on sitten jo oma lukunsa osana Kaukasian emiirikunta -nimistä terroristijärjestöä. Myös kyseinen terroristijärjestö on ilmoittanut noin tusinan verran "uutisia" elämääni vaurioittavalla tavalla.

Erityisesti hämärän maineen levittäminen vaurioittaa sanomalehteä, johon olen kirjoittanut vapaaehtoisesti ja joka elää mainostuloilla peläten pahaa mainetta. Tämä sanomalehti on yksi harvoista suomalaisista sanomalehdistä, joka rakentaa myönteistä talous- ja kulttuurisuhdetta Suomen ja Venäjän välille. Hämärä maine vaurioittaa myös papin kohtaamista ihmisten kanssa ikään kuin eläisin "pimeillä tuloilla" ja tutkisin ihmisten henkilötietoja laittomasti "kirkon väestörekisterijärjestelmän avulla" (mitä mahdollisuutta ei edes ole).

Joka tapauksessa olen päättänyt kaikesta huolimatta unohtaa panettelijat, koska hukkaan vain parempaa aikaa tyhjään, jos heidän kanssaan alan taisteluun.

- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/