sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Fitch luottoluokituslaitoksen mukaan Venäjän näkymät positiiviset ja vakaat

Fitch on yksi maailman suurimmista luottoluokituslaitoksista. Juuri viikonlopun alla Fitch päivitti luottoluokituksia. Venäjän tulevaisuuden näkymät ovat vakaat ja positiiviset. Myönteisyys Venäjän näkymiin on syntynyt siitä, että Venäjän selviytyi globaalista talous- ja rahoituskriisistä.

Itse luokka on edelleen BBB, mutta ”positiivisen” näkymän tähden itse luokitus nousee usein vuoden kuluessa. Fitchin analyytikko Edward Parker lausui näkymiä esitellessään, että Venäjän talous elpyy suotuisasti globaalin rahoitusmarkkinakriisin jälkeen. Inflaatio on hidastunut, valuuttakurssi on joustavampi, pankkisektori on vakautunut ja valuuttavarannon kasvu ovat vähentäneet Venäjän haavoittuvuutta. Fitch alensi Venäjän luokitusta globaalin talouskriisin seurauksena helmikuussa 2009. Inflaatio on Venäjällä pienempi kuin kertaakaan 20 vuoteen.

Venäjän valuuttavarannot ovat yli 476 miljardia dollaria, mikä ”kolmanneksi suurin maailmassa ja vaikuttava suoja kaikkinaisia iskuja vastaan”, analyytikot totesivat. Venäjän talouden heikoin kohta on riippuvuus öljystä. Fitchin ennusteen mukaan Venäjän talous kasvaa vuoden 2010 aikana 4,3 %, kun virallinen ennuste on ollut 3,1 %.

Venäjän valtiovarainministeri Aleksei Kudrin sanoi heinäkuussa 2010, että Venäjä olisi jo tuolloin itse asiassa ansainnut korkeamman luottoluokituksen.- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)