torstai 16. syyskuuta 2010

Jukka Rislakki, Paha sektori. Atomipommi, kylmä sota ja Suomi. WSOY

Kylmä sota oli kamppailua ydinaseiden käytön puolesta ja sitä vastaan. Toisen maailmansodan jälkeen Suomi valitsi viralliseksi linjakseen puolueettomuuden, mutta ydinaseita kuljettavat lentokoneet ja ohjukset olisivat tositilanteessa lentäneet Suomenkin yli. - - - Kirjaan sisältyy myös harvinaisia tiedustelukuvia sekä karttoja mahdollisista pommituskohteista Suomessa.

Rislakki onnistuu kirjassa tuomaan esille Suomen geopoliittisen ja strategisen sijainnin sekä Suomen ulkopoliittisen onnistumisen kylmän sodan aikana. Haaveeni eivät aina toteudu, mutta yritän tavoittaa kirjoittajan ja tehdä hänestä lehtijutun.

Kirja innoittamana syntyy entistä vakavampi syy miettiä seurauksia, jos Suomi tekisi ulkopoliittisen ja sotilaspoliittisen käännöksen Natoon. Mahdollisesti Suomen Nato-jäsenyys laukaisisi uudestaan kylmän sodan, ainakin Itämeren ympäristöön ja Suomen suhteen. Toistan vielä venäläisen ystäväni lausahduksen, ettei pidä murehtia liikaa Naton sotaharjoituksista Suomen aluevesillä ja rajoilla, sillä mahdollinen sota Venäjää vastaan olisi ihmiskunnan viimeinen. Näitä atomipommin tunnelmia miettiessä, voi virikkeenä katsella esimerkiksi oheista videota.

Ja tässä on minun gsm-puhelimeni soittoääni:

- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)