keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kirkkoherra blogissaan: ”Suomi Venäjän suuriruhtinaskunnaksi” (Kotimaa)

Lähde: Kotimaa24 (01.09.2010 20:17)
Ps.

Kirjoitukseni on herättänyt hiukan tarpeetonta innostusta: ks. http://www.kotimaa24.fi/uutiset/292-tutkija-kirkkoherran-venaejae-ihannointi-ainutlaatuista-papistossa ja http://juhamolari.blogspot.com/2010/09/kirkkoherra-blogissaan-suomi-venajan.html. Tässä alkuperäinen teksti: http://juhamolari.blogspot.com/2010/08/suuriruhtinaskunnan-palauttaminen.html.

”Suuriruhtinaskunnan palauttaminen” on antiteesi sille länteen integroitumista havittelevalle julkiselle puheelle, jota ei aseta riittävästi ongelmalliseksi. EU:n liittovaltiokehityksen tukemisesta ja Nato-jäsenyydestä saatetaan puhua luonnollisina asioina, mutta Venäjän suuriruhtinaskunnaksi liittymisestä mystisyyden tähden vain suurena kohuna. Antiteesin tarkoituksena on ollut myös kyseenalaistaa Karjalan ”palauttajien” kirjoittelu, sillä tässä kirjoituksessani olen käyttänyt identtisiä lauseita ja argumentointitapoja kuin ”Karjalan palauttajat”. Miksi Karjalan palauttajien toimintaa ja puheita pidetään niin luonnollisena, että papit ja piispat voivat olla mukana ilman suurta kohua. Kun ”palauttaminen” liitetään Suuriruhtinaskuntaan, niin antiteesi paljastaa vallitsevan ilmapiirin vääristyneen näkökulman.


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/