perjantai 10. syyskuuta 2010

POHJAN KIRKON VIHKIRISTI HOPEINEN KAULARIIPUS

Perustuu harmaakivikirkon seinässä olevaan piispa Bitzin vihkiristiin vuodelta 1480 jKr.

59 €, tulo Pohjan suomalaisen seurakunnan rippikoulutyön hyväksi

Myynti:

Pohjan kirkkoherranvirasto, Orkdalintie 6
10420 Pohjankuru

Sassi Design,
Fiskarsintie 26 B 10470 Fiskars


Piispa Konrad Bitz vihki Pohjan Pyhän Marian kirkon vuonna 1480 jKr. Tällöin kirkko oli roomalaiskatolinen.

Kirkon vihkiristissä Pyhää Kolminaisuutta – Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä – ilmaisee kolmilehtinen symboli.

Pyhä Kaikkivaltias Jumala on kuvattu vihkiristissä kaikissa neljässä ilmansuunnassa: Pyhä Jumala on turva kaikkialla, mihin ihminen menee. Tämän mukaisesti kirkko tulkitsi kutsumuksensa koko ihmiskuntaa koskevaksi. Kirkko saapui jopa Pohjolaan.

Vihkiristin ympyrämuoto kuvaa iankaikkisuutta. Vihkiristin keskelle muodostuu risti, sillä Jeesuksen Kristuksen sovitustyö on annettu koko ihmiskunnan hyväksi.

Vihkiristi on otettu uudestaan elävään käyttöön oman alueen, Fiskarissa toimivan hopeapaja Sassin tekemässä hopeakorussa, jonka ensimmäiset ristit on jaettu konfirmoitaville konfirmaatiomessussa 1.8.2010. Hopeakorun tuotto menee rippikoulutyön hyväksi Pohjassa.

Ps.

olen nyt poissa blogini äärestä pari viikkoa, koska muita kiireitä on niin paljon em. lisäksi. Tällä viikolla pitää saada valmiiksi Venäjän kauppatie -lehteen 3-4 artikkelia, joista kaksi perustuu haastatteluihin. Sitten seurakuntavaalien ehdokaslistojen palautuksen dead line lähestyy sekä asiaan liittyvät kokoukset. Sitten on ihan oikeasti töitä. Lopulta pitäähän sitä itseäkin kehittää harrastusten parissa ja pitää oma yksityisyyttäni (siis sitä pääasiaa perhe-elämässä ja viranhoidossa). Tarvitsen tämän vuoksi rauhaa. Suosittelen eilisen episodin analysointia, kuvien ja videoitten sekä muun aineiston tutkimista yhä uudestaan, kun olen poissa julkisesta nettimaailmasta.

- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)