perjantai 10. syyskuuta 2010

Poliisi tutkii ”salaa” pappia mutta ei papin asiaa

Jätin huhtikuun alussa 2010 tutkintapyynnön Abdullah Tammen kanssa, koska terroristipäällikkö Doku Umarovin terroristijärjestön ”Kaukasian emiirikunta” virallinen kanava Kavkaz Center julkaisi vaarallisia leimoja meitä vastaan ikään kuin olisimme murhanhimoisia KGB-agentteja. En ole saanut keskustella sanaakaan poliisin kanssa asiasta tutkintapyynnön jälkeen. Puhelimessa vastataan, ettei puhelimessa keskustelua eikä tapaamisia, vaan voi lähettää sähköpostilla aineistoa. Sähköposteihin ei vastata. Äskettäin keskiviikkona 8.3.2010 sain tietää, että Itäkeskuksen poliisi ilmoitti myös, ettei se tutki pientä poikaani vastaan kirjoitettua vaarallista lupausta, jonka mukaan erään anteeksiantamattoman suomalaissuvun tähden poikani olisi kuoleman oma. Poikani on tuon määritelmän mukaan ”puoliksi venäläinen”. Viikkoa aiemmin poliisi – konstaapeli Laine - ilmoitti Itäkeskuksessa suorasanaisesti, että hän ei halua ottaa edes ilmoitusta vastaan. Kun hänelle ilmoitus jätettiin pakolla, hän muistutti ääneen, että kaikki muutkin tutkimukset ovat tarpeettomia. Nyt sain vastauksen.

Soitin Suojelupoliisille torstaina 8.9.2010 ja pyysin selvitystä, mitä ihmettä on tuo Kavkaz Centerin tshetsheeniväen toiminta, kun he suunnittelevat mielenosoituksen vain kahta kadulla liikkuvaa ihmistä vastaan, tarttuvat vaatteista kiinni, yrittävät motittaa, näyttävät käsimerkkejä kaulan katkaisusta, lausuvat uhkauksia kuolemasta Ramadan päättymisen jälkeen, yrittävät viedä tavarat ym. Vain tietty valveutuneisuus ja älykkyys pelastivat, etteivät Molari ja Tammi joutuneet pahoinpidellyksi tuossa tilanteessa. Pitäisin hyvin "turpani kiinni" Suojelupoliisille soiton suhteen, jos sieltä olisi todella näiden puolen vuoden ja eilisen päivän aikana jotenkin vakavasti oltu yhteydessä minuun. Enää en luota. Kuten kirkollisesti sanotaan, että "armonaika" meni umpeen. Seuraava mielenosoitus kai pitäisi järjestää Ratakadulla ja jakaa ihmisille tiedotetta, että "tiedätkö Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestön virallisen tiedotuskanavan Kavkaz Centerin toimivan Suomesta käsin?".

Totta kai olisimme halunneet kulkea rauhassa Bulevardilta Suomenlinnaan, keskustella Kavkaz Centerin toiminnasta Suomessa sekä samalla nauttia yhteiskunnallisen keskustelun lomassa ulkoilmasta. Nyt kimppuumme hyökättiin ilmeisen paranoidisessa tunnelmassa. Valitettavasti en saanut keskustella myöskään Suojelupoliisin terroristiosaston kanssa asian johdosta. Kukaan ei vastannut siellä puhelimeen. Toki minä tunnistin Bulevardilla ilmeisen Suojelupoliisin tyypin siviilivaatteissa, joka lähti nimenomaisesti seuraamaan minua ja Tammea. Hän seurasi toista kilometriä pienen etäisyyden perässä meitä, kunnes menin hänen luo ja kysyin, mitä kuuluu. Suomalainen mies myönsi seuranneen meitä, mutta ihan vain ”kiinnostuksesta”. Minulle heräsi epäily ainakin henkilön ammattitaitoa kohtaan. Vaikka Kaukasian väki järjesti hässäkän ympärillämme ja piiritti meidät, niin tarkkaavaisuuteni hässäkän ulkopuoliseen väkeen ei kadonnut mitenkään. Sitäkin ihmettelen, miksi hänen piti seurata minua ja Tammea, kun ne villit kurkunleikkaajat olivat toisaalla.

Tutkimukset näyttävät nyt kyllä menevän kovasti huonoon suuntaan. Terroristisivulla vaarallisissa yhteyksissä leimattua ihmistä ei haluta kuunnella kasvotusten yhtään sanaa, mutta hänen profiilinsa selvittämiseen poliisilla näyttää löytyvän aikaa. Tästä minä en pidä. Tiedän varsin hyvin teidän toimenne – arvoisa poliisi - ja tuon sen tällä tavalla myös julki. Olen korostanut ja korostan yhä edelleen, että pidän virkavallan olemassaoloa erittäin tärkeänä yhtä hyvin Suomessa kuin suuren Venäjän alueella. Tämä periaatteellinen puolustus poliisin tehtävälle seurata ja tutkia ei poista kuitenkaan sitä tyytymättömyyttäni, että minut on jätetty ystäväni kanssa täysin yksin jo puoleksi vuodeksi terroristiryhmän Kavkaz Centerin parjausten kohteeksi: mitä sen parjauksen näkeminen merkitsee psyykkisesti?

Marxilaisessa ajattelussa lausutaan osuvasti, mikä on luokkajärjestelmä ja miltä perustalta se nousee. Poliisi on tahtomattaan tai hyvästä halustaan luokkajärjestelmän poliisi, koska yhteiskunnan perusta määrä päällysrakenteen sisällön. Antifasisteista on tullut uhka, jota tutkitaan ja joita ei virkavalta kuuntele, kun revansistit ja separatistit tekevät mitä tahansa. Poliisi on luokkapoliisi, vaikka yksittäisiä poliiseja on kaikista poliittisista suunnista
Poliisi on välttämättömyys, mutta tämä välttämättömyys saa kuitenkin valitettavan sisältönsä vallitsevasta yhteiskuntamuodostumasta.

Luokkapoliisi on torstain ja perjantain 9-10.9 aikana tutkinut jo yli 20 tuntia elämääni, eikä perjantai ole vielä ohi. Tämän tutkimustyön poliisi on tehnyt yhtä taitamattoman ”salaa” kuin yritti seurata meitä Bulevardilta Kauppatorille ym. Tutkimuksen lähtölaukaus näyttää olevan keskiviikkoillan episodi, joka uhkasi mennä tragediaksi, kun Kavkaz Centerin puolesta Mikael Storsjö ja hänen Kaukasian emiirikuntaa puolustavat kaverit alkoivat piirittää meitä (Molari ja Tammi). Suomenlinnassa paljastui, että ilmeisemmin Storsjön omassa mielessä ja lähipiirissä koetaan todellista paranoidisuutta, joka tunkee läpi KC:n jutuissa uhkaavista, hengenvaarallisista kgb-agenteista. Nuo Kaukasian veikot – joita ei ohimennen tiettävästi ole näkynyt harjoittamassa muslimiuskoa pääkaupunkiseudun Moskeijoissa – olivat saaneet täysin harhaisen mielikuvan Tammesta ja Molarista, mutta tuo mielikuva on täytynyt tulla vain Storsjön ja Kavkaz Centerin avulla, koska nämä miehet eivät puhuneet suomea. Venäjäkään he eivät halunneet puhua, vaikka pyysin puhua pikemmin venäjää kuin englantia heidän kanssaan, sillä pidän venäjästä enemmän antifasistisissa yhteyksissä keskustelukielenä.

Poliisi on selvittänyt lukuisia tunteja keskiviikkoillan kulkua ja käyttänyt siihen aineistona myös blogini raporttia tapahtumista. He ovat lukeneet myös huolestuneen kirjeeni Suomenlinnan miehelle, jossa pyydän, että tämä auttaisi minua kamppailussa KC:n kanssa. Mutta tämän lisäksi poliisi yrittää kytätä, mitä minä ehkä ajattelen ja suunnittelen Heidi Hautalan suhteen. Tällaista aineistoa on ladattu kovasti blogistani ja youtubesta. Huvittavaa on myös se, että pikkupoikaani liittyvä erään toisen henkilön kirjoittama sympaattinen tapauskertomus on ollut selailun kohteena. Ilmeisemmin poliisi miettii suhdettani Venäjään verrattuna Suomeen: onko perheeni vaarallisesti sidoksissa Suomea "uhkaaviin" pyrkimyksiin. Ihmettelen vain, mitä nämä "uhkaavat" voimat olisivat.

Poliisi ei tutki vain youtube-videoita, valokuva-aineistoa ja blogiani, vaan myös kotisivuani ja siellä olevaa aineistoa. Nämäkulmana ei ole niin paljon minun auttaminen, vaan minun erilaisten Venäjä-suhteiden pohtiminen sekä mahdollinen vaarallinen kriittisyyteni Pro Kareliaa, Heidi Hautalaa ja Mikael Storsjötä vastaan. Keskiviikon iltakävely Abdullah Tammen kanssa laukaisi tuo tutkimuksen, mutta päinvastaiseen tutkimukseen ja vuorovaikutukseen ei ollut aikaa kokonaisen puolen vuoden aikana. Esimerkiksi tuomiokapituliin menneet vastineeni ovat heidän tarkkojen latausten kohteena. Niissähän arvioidaan myös suhdettani Venäjään. Edelleen eräs Venäjä-teeman kannalta keskeinen kirjoitus on elokuva-arvosteluni The Soviet Story –elokuvasta.


Poliisin selvitystyön ja profiloinnin erikoisuus on toistuvat lataukset vuonna 1994 kirjoittamaani kirjaan, jossa kirjoitin kreikkalaisen, roomalaisen ja juutalaisen kirjallisuuden valossa homoseksuaalisuudesta antiikin maailmassa. ASLAN ry:n julkaiseman kirjan osaksi syntynyt laaja tutkielmani on ladattu tänään jopa kokonaiset kolme kertaa! Lisäksi IRC-Galleriassa poliisi on seikkaillut selvittäen, millainen ihminen Juha Molari on.

Minä haluan kertoa teille julkisesti nyt erään salaisuuden:

Hallitsen tämän julkisen kirjoitteluni juuri omien tarkoitusperieni mukaisesti eikä minulla ole mitään tarvetta julistaa kaikkia asioita maailmalle. Pidän sellaiset asiat täysin luottamuksellisina, jotka on määrä olla luottamuksellisia. Sitä vastoin olen ärsyttävällä tavalla avoin ja julkinen silloin, kun yhteiskunnallisten asioiden hoitaminen on riittämätöntä tai vääristynyttä. Nyt olen Teidän suhteenne ärsyttävällä tavalla paljastava, koska ette ole hoitanut minun ja perheeni sekä ystävieni asioita niin kuin niitä olisi pitänyt hoitaa. Minun kiinnostukseni palvella suomalaista poliisia millään tavalla päättyi siinä, kun sain keskiviikkona lopullisen vastauksen, ettei poliisi mitenkään edes aloita tutkimusta, vaikka lapseni kuolemaa ennakoidaan anteeksiantamattomasti internetissä.

Toki ette te ole ainoat, jotka minua nyt ”vahtaavat”: ip-osoite kertoo, että Erkon talosta yritetään kovasti päästä sisälle jopa sivuille, jotka olen toistaiseksi sulkenut. Kysyn saman asian kuin psykoanalyysiin liittyvässä kriittisessä keskustelussa 1900-luvulla esitettiin: mikä paljastaa oikeasti ihmisen todellisuuden, poistettu sirpale ja jo suljettu vai vallitseva ja julkinen. Tuolloin alettiin ymmärtää yhä paremmin, että ihmiseltä sopii itseltään kysyä eikä vain arvailla "salaisia merkkejä", joihin analyytikko upottaisi omat hypoteesinsa.

Eihän tässä ole toki kaikki, mitä asian johdosta tiedän, mutta kai Teillekin pitää jättää joku uskomus työnne salaisesta luonteesta. Enkö olekin aika häpäilemättömän häijy?

Ps.

olen nyt poissa blogini äärestä pari viikkoa, koska muita kiireitä on niin paljon em. lisäksi. Tällä viikolla pitää saada valmiiksi Venäjän kauppatie -lehteen 3-4 artikkelia, joista kaksi perustuu haastatteluihin. Sitten seurakuntavaalien ehdokaslistojen palautuksen dead line lähestyy sekä asiaan liittyvät kokoukset. Sitten on ihan oikeasti töitä. Lopulta pitäähän sitä itseäkin kehittää harrastusten parissa ja pitää oma yksityisyyttäni (siis sitä pääasiaa perhe-elämässä ja viranhoidossa). Tarvitsen tämän vuoksi rauhaa. Suosittelen eilisen episodin analysointia, kuvien ja videoitten sekä muun aineiston tutkimista yhä uudestaan, kun olen poissa julkisesta nettimaailmasta.- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)