keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Tänään taivaasta satoi ihanaa vettä, mutta maassa roiskivat likalätäköt

Tänään on ollut ihana sadepäivä - ja toimelias työpäiväkin. Jopa omat ja työtovereitteni vapaa- ja lomapäivät sain koottua lomakkeelle (vuodenvaihteeseen saakka). Jotenkin iloista energiaa on ollut käsittämättömän paljon. Sain kuulla myös mielenkiintoisen tosi tarinan pikkukylän pojasta, jolla oli tiukkaa kuria noudattanut ankarahko isä. Tarina kertoi vielä ehdottomaksi kasvaneesta nuorukaisesta, joka ei antanut ikinä periksi, mutta ei kertonut enää, mitä tästä pojasta tuli isona pääkaupunkilaisena. Loppu oli vain ihmettelyä. Ehkä minulla oli aavistus.

Pitkän aikaa meikäläisen pikkukylän papin elämä on ollut harmaata, mitään ei ole tapahtunut. Työ on tuottanut kuitenkin ilon hetkiä, erityisesti sunnuntaina sain jumalanpalveluksen jälkeen palvella lähimmäisiäni seurakunnassani ja tavata hienoja ihmisiä vanhainkodissa, sairaalassa ja kodeissa. Jostakin syystä olen tuntenut käsittämätöntä pitkästyneisyyttä, jopa tylsistymistä hiljaiseen elämääni. Olin erityisen iloinen, että seurakunnassamme saadaan nyt aikaiseksi seurakuntavaalit, kun neljä vuotta sitten oli jääty sopuvaaleihin. Erityisen tyytyväinen olen nuorten äänestäjien tähden, kun 16 vuotta vanhat koululaiset ovat jo ilmaisseet suurta kiinnostusta äänestää. Keskustelin erään kasvavan pienpuolueen henkilön kanssa, joka olisi tahtonut osallistua vaaleihin, mutta ei onnistunut koota valitsijayhdistystä. Mielestäni seurakunnallisia vaaleja varten kirkolliskokouksen pitäisi tehdä lainmuutosta varten ehdotus, jonka mukaan valitsijayhdistykseen riittää kolmen henkilön nimi. Erityisesti pienissä seurakunnissa nykyinen lainsäädäntö tuottaa mahdottoman vaikeuden valitsijayhdistyksen kokoamisessa, vaikka itse äänestyksessä voisi olla odotettavissa hyväkin suosio. Tänään oli siis mm. vaalilautakunnan kokous, jossa tarkistimme valitsijayhdistyksen asiakirjat. Tein ja lähetin paikallislehtiin lehdistötiedotteen vaalimme toteutumisesta. Noin puolet ehdokkaistamme on miehiä ja puolet naisia.

Aamulla mieleni heräsi uneliaasta hiljaiselosta, kun Radio Rockin Heikelä Korporaatiosta (äänitteessä alkaen kohdasta 17:14) soitettiin. Iltalehti oli julkaissut jotakin merkillistä. Asiasta oli hyvä jutella ystävällisten toimittajien kanssa suorassa lähetyksessä ilman toimituksellista vääristelyä, vaikka lopusta jostakin syystä juttelua lyhennettiin, kun toimittajat kysyivät antifasismista ja Venäjän toimittajista yms. Kerroin myös, että olen kai ilmauksissani enemmän kovan rockin miehiä kuin pehmeitä lammaspoikia. Sittemmin kuulin, että toimittajat olivat soitelleet seurakuntani jäsenille lukemattomia kertoja. Kai he haluavat kauheita juttuja papista, kun eivät soittaneet minulle yhtään kertaa. Säälin kyllä seurakuntaani ja luottamushenkilöitä, itseäni en sääli. Sittemmin luin lehtijutun ja havaitsin, että ainakin nyt tuli selviksi Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestön tiedotuskanavan Kavkaz Centerin toimivan Suomessa ja suomalaisten tarjoamin resurssein. Pikku-uutinen naapuristamme: Tanskassa Kööpenhaminassa äskettäin itsemurhapommi-iskua yrittänyt henkilö oli tshetshenialainen 30-vuotias mies. Tämä tieto on tullut tänään Suomeen, joitakin aikoja sitten asia oli tiedossa muissa lähteissä.


Erityisen iloinen olin kolmesta uudesta lehtijutustani, joissa käsittelin Venäjää erilaisesta näkökulmasta kuin Suomessa on kai totuttu. Kerron sanomalehden sivulla 4 arvokkaasta työstä venäläislasten ja –perheiden hyväksi Helsingissä. Esimerkiksi poikani saa uintivalmennusta venäläiseltä Euroopan ennätyksen entiseltä haltijalta (ja olympiamitalistilta) sekä hänen mestaritason vesipalloilijamieheltään. Saman sivun alalaidassa kerron Venäjän hallituksen juuri äskettäin tekemistä budjettilinjauksista vuosille 2011-2013 sekä Venäjällä käytävästä ankarasta itsekriittisestä keskustelusta korruptiota ja tehottomuutta vastaan. Sivulla 5 kirjoitan Venäjän Federaation rakentavasta työstä vuorovaikutuksen kehittämiseksi Suomessa sekä venäläisten oman identiteetin vahvistamiseksi. Nautittavia lukuhetkiä parempien Venäjä-suhteiden hyväksi em. kirjoitusteni äärellä, joita en siirrä nyt tähän blogiini. Löydät ne hyvin noiden linkkien avulla.- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)